Mobb Deep - The Infamous (1995)

Label: Loud

1. The Start of Your Ending (41st Side) (4:24)
  2. The Infamous Prelude (2:12)
  3. Survival of the Fittest (3:43)
  4. Eye for a Eye (Your Beef Is Mines) (4:54)

met Nas en Raekwon

5. Just Step Prelude (1:06)

met Big Noyd

6. Give Up the Goods (Just Step) (4:02)

met Big Noyd

7. Temperature's Rising (5:00)

met Crystal Johnson

8. Up North Trip (4:58)
  9. Trife Life (5:19)
  10. Q.U. -- Hectic (4:55)
  11. Right Back at You (4:52)

met Raekwon, Ghostface Killah en Big Noyd

12. The Grave Prelude (0:51)
  13. Cradle to the Grave (5:16)
  14. Drink Away the Pain (Situations) (4:44)

met Q-Tip

15. Shook Ones, Pt. 2 (5:24)
  16. Party Over (5:40)

avatar van P Jay
Kos schreef:
Ik vind het nog steeds 1 van de mindere tracks op dit album...

Op zijn zachtst gezegd érg merkwaardig...

avatar van MurryMusic
Biemo schreef:

Mooie recensie! Alles klopt ook aan deze cd. Van elke snare-drum en filtertje tot de hele sfeer. Je zou d'r eigenlijk nog wel een tweede exemplaar van willen kopen, zodat je in noodgevallen nooit zonder deze plaat komt te zitten.

haha die kende ik nog niet

avatar van Kos
Kos
P Jay schreef:

Op zijn zachtst gezegd érg merkwaardig...

Tja, vond dat vanaf het begin al.

Toen de track opeens in elk toplijstje begon op te duiken en na een jaartje of 2 zelfs als enorme classic gezien werd ben ik hem nog op andere manieren gaan beluisteren, maar toch.. een topper is het voor mij nooit geweest.
Vooral dat refreintje stond me altijd wat tegen.

|Joël|
Ik vind Shook Ones, Pt. 2 zeker niet slecht, maar Give Up the Goods (Just Step) wel een stukje beter: dat is dan ook mijn grote favoriet van het album!
Blijft toch wel een heerlijk album, heb 'm laatst nog eens opgezet en ik zat er direct weer helemaal in. Ik krijg die cd dan gewoon niet meer uit mijn speler.

avatar van XtReM3 SkILLz
Kon ik maar 100 sterren geven echt niemand zal dit kunnen evenaren de nummers stuk voor stuk masterpieces

avatar van 5713Finest
Dit soort albums kun je denk ik van geen ene artiest in de hip-hop scene ooit verwachten. Net als Illmatic en The Chronic. Het zijn klassiekers, die zijn niet aan te raken. Een perfect album, geen track is wack, elke track is gewoon dope!

avatar van JLjuju
Ik vond Drink Away The Pain altijd 't enigste mindere nummer op dit album. Maar nu begin ik 'm steeds meer te waarderen.

avatar van TheFunkyM
Ik ga dit album nu luisteren..
Ik wil wel eens de hip hop albums luisteren die hier goed worden aangeschreven, kijken of ik er wat mee kan.

avatar van Stapler
JLjuju schreef:

Die is juist hartstikke vet man!

Trouwens maar een 5 van gemaakt.
Beetje flauw dat ik alleen om die interludes geen 5 gaf.

avatar van Sjaakspeare
TheFunkyM schreef:
Ik ga dit album nu luisteren..

Laat je niet teveel leiden door de heersende mening op deze site. Je kan dan misschien rationeel wel overtuigd worden door al het gebrabbel eromheen, maar het kan dan nog steeds goed zijn dat je de muziek gevoelsmatig niet geweldig vindt. De status van veel 'klassiekers' is natuurlijk ook niets meer dan een gevolg van de menselijke drang tot versimpeling. Dat wordt dan weer gerealiseerd door een conformistische poppenkast...

Rene1979
topalbum

avatar van Kill_illuminati
Shooks one Pt I is ook zo'n vet nummer,maar staat hier niet op.

Sjaakspeare schreef:

Het woord "classic" word gebruikt voor albums die er hoog van kwalitiet zijn en nog belangerijker: albums die cruciaal,belangerijk,Origineel en one-of-a-kind zijn.

Voor die mening geen Klaas en Katrijn te bekennen.

avatar van Jazzwhatever
Ik kan de meeste nummers wel dromen. Classic!

avatar van Golden_Bird
Best wel vreemd eigenlijk, eerst vond ik alleen Right Back At You en Party's Over vette nummers. Daarna kwam er een fase dat ik die nummers juist níét vet vond en toch meer naar tracks als Temperature's Rising en Up North Trip ging luisteren. Nu luister ik daar ook niet meer naar en luister ik naar Shook Ones, Give Up The Goods, Survival of the Fittest en Trife Life. Tracks die ik eerst verafschuwde! Hier staat gewoon voor iedereen wat op. De enige tracks die ik niet kan waarderen zijn Drink Away The Pain en umm.. Alleen die

Beste tracks van Mobb Deep zijn voor mij Shook Ones (I & II) en Hoodlum =)

KSPR
M'n favoriet is onderhand toch wel Right Back at You... simpele maar geniaal. Geen gepruts met allemaal geluiden maar gewoon een dikke bass en rauwe snare. En dan die verses

avatar van Kos
Kos
Yup, ook 1 van mijn favs. .

avatar van nega
Start of your ending vind ik echt een dik "intro"-track !!

1. Survival of the fittest
2. Eye for Eye
3. Shook One pt II

avatar van JLjuju
Ik vind 't onmogelijk om hier een top 3 uit te halen...
Laat ik 't toch es proberen een top 5 te maken

2. Survival Of The Fittest
3. Right Back At You

Conway Twitty schreef:
Haal nu 4 en 5 weg en je hebt een top 3.

Dat is het juist, ik zou dan meer nummers op 2 of 3 moeten zetten, dus daarom een top 5... Want met die top 3 ben ik eigenlijk niet tevreden..

CaliLove
Wat ik niet echt begrijp, is dat zoveel mensen vinden dat dit album een duistere sfeer heeft, je hebt hier qua sfeer dan toch vrolijke tracks zoals Give up Ya Goods, Temperature's Rising, Up North Trip, Trife Life en Drink Away The Pain de lyrics zijn mss niet allemaal vrolijk, maar de beat en sfeer toch wel op bovenstaande tracks?

Ok, je hebt hier Eye For An Eye, Q.U. Hectic, Right Back At You en Party Over op staan maar dan nog.

Verder zijn Survival Of The Fittest en Shook Ones Part 2 gwn DOPE tijdloze Hip-Hop tracks.

Berichten over stemgedrag verwijderd.

Trife life klinkt toch niet echt 'vrolijk'...ikzelf vind dat nummer zelfs een erg depressieve sfeer hebben. Up North trip en Give up the goods zijn uptempo tracks maar hebben ondanks dat toch ook iets donkers. Het enige nummer op het album wat je vrolijk zou kunnen noemen is Drink away the pain(alleen de beat).

avatar van JLjuju
Hell On Earth daarintegen verliest op geen 1 track z'n donker-status.
Ja misschien op Can't Get Enough Of It... maar vrolijk is die ook nooit.

Op dit album:
Tja, Tempratures Rising is wel vrolijk, Drink Away The Pain zit geen grientje hardheid of darkness meer in.. En Up North Trip is nou ook niet 's werelds donkerste... Trife Life is een beetje een moeilijk geval... Niet donker ,ook niet vrolijk... Ieder iets licht-atmosferisch..
Give Up the Goods is gewoon een atmosferische track.
En de rest is gewoon zwart

avatar van XtReM3 SkILLz
Trife Life ! Kan me zo goed inleven in de track ken hem uit me hoofd en echt bij de standaard dingen komt dat nummer in me hoofd:

I said, "Aight -- just call me back in a hour
So I can take a shower and gather up the manpower"

avatar van nega
ja dat stukje is erg vet:D

avatar van Golden_Bird
Mijn Top 3: