Mobb Deep - The Infamous (1995)

Label: Loud

1. The Start of Your Ending (41st Side) (4:24)
  2. The Infamous Prelude (2:12)
  3. Survival of the Fittest (3:43)
  4. Eye for a Eye (Your Beef Is Mines) (4:54)

met Nas en Raekwon

5. Just Step Prelude (1:06)

met Big Noyd

6. Give Up the Goods (Just Step) (4:02)

met Big Noyd

7. Temperature's Rising (5:00)

met Crystal Johnson

8. Up North Trip (4:58)
  9. Trife Life (5:19)
  10. Q.U. -- Hectic (4:55)
  11. Right Back at You (4:52)

met Raekwon, Ghostface Killah en Big Noyd

12. The Grave Prelude (0:51)
  13. Cradle to the Grave (5:16)
  14. Drink Away the Pain (Situations) (4:44)

met Q-Tip

15. Shook Ones, Pt. 2 (5:24)
  16. Party Over (5:40)

avatar van nega
1.start of your ending
2. eye for an eye
3. qu hectic'

ik vind dees album wel beter dan illmatic. weet nie waarom. de sfeer trekt me meer aan.

avatar van deceptik
Dit vind ik een van de vetste hip hop albums van afgelopen 20 jaar.
Shook ones is gewoon on overtref baar

avatar van Outblasty
Ben nog niet echt onder de indruk van deze "klassieker". Wel een leuk sfeertje maar ik merk dat ik op den duur zin krijg om wat anders op te zetten.

Ga hem sowieso nog een aantal keren beluisteren omdat ze vaak nog groeien bij mij.

Voorlopig houd ik het op 3,5* net zoals Enter the Wu-tang, voor dat album geld eigenlijk hetzelfde als deze.

EDIT: Moet er wel bij zetten dat ik echt gruwelijke kippevel had tijdens shook ones pt II. En dan in positieve zin

2pacfan4life
ik snap niet dat iedereen dit zo'n geweldig album vind.

er staan een paar zeer dope tracks op:shook ones, eye for a eye, survival of the fittest, gradle to the grave dat zijn echt gruwelijke tracks, maar de rest vind ik maar redelijk tot zwak.

een 3

Maar ondanks dat zet je hem toch in je top 10...

avatar van gweah
Shook Ones Pt. II kun je in de top 3 van beste hip-hop tracks van de jaren negentig zetten vind ik... weet trouwens niet welke andere tracks daar dan bij moeten, dat is weer een andere discussie.

Ben trouwens niet zo'n fan van de sequencing van dit album (volgorde van de nummers). Als je Shook Ones zo achteraan zet, doe er dan niet 1 zo'n anticlimax als Party Over achter...

Eigenlijk luister ik liever naar Hell On Earth, hoewel dat wat simpeler en formulematiger in elkaar zit.

Je vind 'm gewoon niet vet omdat 2pac beef met Mobb Deep had.

Nja ik zal je wat vertellen: Mobb Deep heeft hun uiterste respect voor 2pac getoont na zijn dood.

avatar van MurryMusic

Je vind 'm gewoon niet vet omdat 2pac beef met Mobb Deep had.

Dat weet je niet, ik bedoel hij heeft ook biggie in zn top 10..

avatar van PaulieWalnuts

Je vind 'm gewoon niet vet omdat 2pac beef met Mobb Deep had.

En dan nog. Goede hiphop is goede hiphop. Dat ze ruzie hebben mag toch niet uitmaken.

PaulieWalnuts schreef:

Dat weet ik, dat vinden wij. Maar heel veel mensen, vooral zoiezo mannekes van rond de 12 jaar vinden dat niet.

En geloof het is waar, want ik was vroeger ook zo. Ik luisterde ook geen Mobb Deep omdat ze beef met tupac hadden. En iedereen waarmee ik omging, en ook waarmee ik niet omging, dachten ook zo. Maar toen luisterde ik 1 keer The Infamous, en toen kon ik mezelf neit langer meer voor de gek houden.

dat er door 12 jarige na 2pac geluisterd word is hij geen slechte rapper, hij is ook een van de betere, ik vind hem beter als mobb deep maar dit album overtreft hij niet met me against the world maar over het algemeen gezien zijn zijn albums beter dan die van mobb deep vind ik dan

Harco
Mobb Deep bestaat uit twee rappers.

En als je Me Against the World beter vindt, waarom geef je die dan een half punt lager dan The Infamous?

Of ik begrijp je hele post verkeerd... dan nog is het jouw fout, want dan moet je nodig op een cursus Nederlands.

avatar van deceptik
Shook Ones part 2 is mijn favoriete hip hop track + beat. vandaar hoge stem. Bijna alle tracks vind ik dope, er zitten wat zeurderige beats bij maar die zullen vast goed bedoeld zijn

Dan ga ik op een cursus Nederlands. Maar ik heb niet gezegt dat ik Me Against The World beter vind dan dit album. Ik heb gezegt dat ik 2pac een betere rapper vind dan de TWEE rappers van Mobb Deep. Als je ziet wat Mobb Deep nu doet dan vind ik de geloofwaardigheid van deze TWEE heren tog ver te zoeken. Sorry voor het slechte nederlands. Maar dit is in mijn mening een van de beste hiphop albums zoniet de beste.

avatar van Devoo
Waarom eigelijk Shook Ones Part II? Wat is Part I dan wel?

avatar van JLjuju

Dit is Part 1, een super donker nummer.
Het is een promotional single van The Infamous.
't Nummer komt uit 1994.

JET_JAGUAR

avatar van Kill_illuminati
JET_JAGUAR schreef:
Part I staat op het album Hell on Earth

Jammer genoeg niet op mijn versie.

avatar van Willemsb
Zelden dat ik reageer of stem, maar dit is een verdomd goede cd, echt heeeerlijk. Een album die dus wel een 5-star en een reactie verdiend. De eerste 2 cd's die ik van The Mobb kocht waren "Hell on Earth" en "Murda Muzik", al twee albums die supertof zijn. Krijg ik bij Infamous dit op mijn bord. Sooooo, wat een geweldige shit.

JET_JAGUAR schreef:

Staat op geen 1 album.
Misschien bij een later uitgebrachte versie.
Wat Part 1 is gewoon een promotional single voor The Infamous.

avatar van MJ_DA_MAN

Staat op geen 1 album.
Misschien bij een later uitgebrachte versie.
Wat Part 1 is gewoon een promotional single voor The Infamous.
Staat op sommige (latere?) versies van Hell on Earth, als ik het goed heb (overigens niet op die van mij).

avatar van nega
staat aleen op de platina versie samen met in the long run(diss keith murray)

avatar van Ilyasse15

een 3

Vind ik ook. Hoewel idd Shook ones een zeer goede track is.

Goeie lyrics en een chille sfeer op dit album!

avatar van Devoo
JLjuju schreef:

Dit is Part 1, een super donker nummer.
Het is een promotional single van The Infamous.
't Nummer komt uit 1994.

Bedankt voor de reactie!

avatar van Outblasty
Ik heb het album net weer eens in zijn geheel beluisterd. Ik ben nog steeds niet helemaal onder de indruk van dit album, maar ik verhoog mijn stem wel met 0.5*, van 3.5* naar 4*.

Favoriete tracks: Survival of the fittest, shook ones en drink away the pain.

avatar van Golden_Bird
Heb geen favorieten meer! Elke track is geweldig.
Nou, Shook Ones is dan toch net wat beter dan de rest

Staat Hoodlum trouwens op een Mobb Deep album?

Golden_Bird schreef:

Staat Hoodlum trouwens op een Mobb Deep album?

Nee dat is een soundtrack van de (dacht ik) gelijknamige film

avatar van MJ_DA_MAN

Nee dat is een soundtrack van de (dacht ik) gelijknamige film
Deze dus .

avatar van Outblasty
Ondanks dat ik deze "klassieker" nog niet super erg kan waarderen heb ik hem toch maar origineel gekocht. Tracks als Survival of the fittest, eye for an eye en Shook ones ptII zijn natuurlijk geweldig, en de rest vind ik ook toch best wel goed. Ik heb zo'n gevoel dat ik deze nog wel eens erg leuk kan gaan vinden. Tot nu toe ging het eigenlijk ook zo bij Illmatic, Enter the wu-tang, Midnight marauders en Liquid Swords. In het begin vond ik er niet veel aan maar langzaam aan begon ik ze steeds vetter te vinden totdat ik ze bijna dagelijks draai en moet toegeven dat ze best geniaal zijn.

Wat me opviel is dat in het hoesje regelmatig staat: Produced by The Abstract. Dit gaat toch niet over Q-tip?