Gillian Welch - The Harrow & The Harvest (2011)

Country / Roots
Label: Acony

1. Scarlet Town (3:38)
  2. Dark Turn of Mind (4:07)
  3. The Way It Will Be (4:47)
  4. The Way It Goes (4:01)
  5. Tennessee (6:35)
  6. Down Along the Dixie Line (4:49)
  7. Six White Horses (3:38)
  8. Hard Times (4:52)
  9. Silver Dagger (3:23)
  10. The Way the Whole Thing Ends (6:11)
Rain dog
Dit is het eerste wat ik van haar hoor en ik vind het echt zeer pure mooie muziek en zang.
Grote klasse!! 'K ben echt benieuwd wat ze in het verleden nog al heeft gebracht......

Banjo024
M'n favoriete plaat van het afgelopen jaar, en het optreden in Paradiso ook.

avatar van ThisCharmingMan
Voorop gesteld dat ik geen liefhebber ben van Americana met een scheut country, komt deze CD opvallend vaak in mijn CD speler. Ik heb bewondering voor de zeggingskracht van deze CD, zeker gezien het beperkte instrumentarium. Ondanks vele lovende recensies, ken ik het werk van Gillian Welch niet, maar ik ben bepaald onder de indruk van prachtige nummers als The Way it Goes en The Way it will be.

avatar van Jean Renault
En ik altijd maar denken dat Roots niet leuk was.

kistenkuif
Een formidabele beheersing van stem en instrumenten. Dit is hogeschoolmuziek zonder dat het steriel wordt.. Zuiver in alle betekenissen van het woord. Wat een duo!

avatar van Lura
kistenkuif schreef:

Van deze hogeschoolmuziek wordt het nummer Dark Turn of Mind op fraaie wijze gecoverd op Josienne Clarke & Ben Walker - Overnight (2016)

avatar van henk01
4 jaar geen reaktie hier zegt genoeg

kistenkuif
Ach wat hindert dat. Goede wijn behoeft geen krans. Wel een zeer behoorlijk aantal stemmers, vooral gezien het niet zo populaire genre. Zonder commentaar hebben ze blijk van hun waardering gegeven. En die is behoorlijk groot gezien het gemiddelde.

avatar van Renoir
En dan was ik zelfs nog vergeten mijn stem uit te brengen!

avatar van Lura
henk01 schreef:
4 jaar geen reaktie hier zegt genoeg

Er zit hier veel muziek in het verdomhoekje, breek me de bek niet open!

kistenkuif
Geen geklaag beste Lura, juist die verdomhoekjes zijn vaak wat muziek en hun liefhebbers betreft de fijnste plekjes om te vertoeven. Houen zo.

avatar van spinout
Persoonlijk vind ik de tweede kant van de plaat ook de beste nummers bevatten. Iets meer instrumentale invulling was wel wenselijk geweest. (zoals op Six White Horses).

Prachtige muziek, verhoogd naar 5.

avatar van potjandosie
alweer 14 jaar geleden, dat dit laatste reguliere solo album van Gillian Welch uitkwam, met medewerking van haar muzikale partner/echtgenoot David Rawlings.

10 door henzelf geschreven wonderschone liedjes van dit bijzonder muzikale duo, spaarzaam geïnstrumenteerd en zonder enig (roots) rock nummer en dat bevalt prima.

Favoriete tracks "Scarlet Town", "The Way It Goes", het iets meer uitbundige "Six White Horses" en "Hard Times" waarop hun stemmen als vanouds prachtig harmoniëren.

hoewel de kwaliteit van hun nummers buiten kijf staat, had de muziek wellicht iets meer instrumentale invulling (bijv. dobro, fiddle of pedal steel) mogen hebben, zoals spinout hierboven opmerkte.

dit album maakt in ieder geval benieuwd naar het duo-album "Woodland" uit 2024, 1 van de weinige "roots" albums die vermeld worden in de MuMe eindejaarslijst van 2024.

Album werd geproduceerd door David Rawlings
Recorded at Woodland Sound Studios, Nashville, Tennessee

Gillian Welch: vocal, guitar, banjo, harmonica, hands & feet
David Rawlings: vocal, guitar, banjo, harmonica