Phil Collins - Testify (2002)

Label: Warner Bros.

1. Wake Up Call (5:15)
  2. Come with Me (4:34)
  3. Testify (6:31)
  4. Don't Get Me Started (4:41)
  5. Swing Low (5:08)
  6. It's Not Too Late (3:59)
  7. This Love This Heart (4:04)
  8. Driving Me Crazy (4:37)
  9. The Least You Can Do (4:21)
  10. Can't Stop Loving You (4:16)
  11. Thru My Eyes (5:07)
  12. You Touch My Heart (4:46)
  13. High Flying Angel * (4:43)
  14. Crystal Clear * (3:05)
  15. Hey Now Sunshine * (5:02)
  16. TV Story * (4:05)
  17. True Colors [Live Rehearsal, Toulouse 2004] * (5:31)
  18. Come with Me [Live Bercy, Paris 2004] * (5:13)
  19. It's Not Too Late [Live Bercy, Paris 2004] * (4:03)
  20. Can't Stop Loving You [Live Bercy, Paris 2004] * (4:33)
  21. It's Loving You [Demo] * (5:22)
  22. Tearing and Breaking [Demo] * (5:43)
Dit album van Phil vind ik niet zo geweldig. Er zijn 3 nummers die ik leuk vind en dat zijn de single (can't stop loving you), driving me crazy en wake up call. Nee, ik denk dat But seriously toch wel mijn favo album is van de albums die ik bezit...

shappy1010
Alhoewel Phil mijn absolute held is, ben ik hem in de 90'er jaren, (zoals zovelen) wat kwijt geraakt. Het probleem met Collins is dat hij op zijn platen zowat gestopt is met drummen. En die ongelooflijk lekkere groove in zijn nummers is wat hem zo uniek maakte in zijn sound. Deze album is evenals Both Sides en Dance into the Light zeer matig. Maarja de man word ook een dagje ouder.

Marcel²
Zeker een slap album van Phil Collins, erg jammer we weten toch waartoe hij in staat is, of was.

shappy1010
Ach een scheiding wil nog wel eens helpen bij hem, dus er is weer hoop...

avatar van musicboy
Ontleend uit de bib en blij het niet gekocht te hebben. Suf, zout- en peperloos, slap, zeurderig, vervelend, slaapverwekkend, prekerig, cliché. Waar is de tijd van 'In the air tonight' of albums als 'Trick of the tail'?

EVANSHEWSON
Hij zal er geen boterham minder moeten om eten hé ???

Maar je hebt groot gelijk, deze zanger is afgegleden tot pure ELEVATOR-MUZAK, bweurk, bweurk, bweurk, driewerf bweurk !

Dàn nog liever K3 of Bob de Bouwer of zijn broer Frans Bauer !

avatar van Thuurke
Helemaal vergeten dat ik deze plaat nog heb. Ik draai Phil Collins helemaal niet meer. De eerst vier soloplaten waren goed, echte jaren 80 muziek. Daarna werd het allemaal heel soft en van hetzelfde. Dat vond Collins zelf ook en hij is er ook mee gestopt. Dieptepunt de Tarzan Soundtrack, dan wordt je niet meer serieus genomen. Idem voor Bryan Adams met de Spirit: Stallion of the Cimmaron soundtrack. Tekenfilmmuziek en dan ben je afgeschreven.

EVANSHEWSON
Wie anders wèl zonder gezichtsverlies filmscores kan maken is Randy newman, maar die vervalt dan ook niet in platte commercie natuurlijk, dat is een klasbak buiten categorie !

Kadafi
Through my eyes is nog wel leuk, #11 op de cd dus.

bikkel
Ik ken alleen de single Can't stop loving you.Ik heb ook niet de behoefte om dit album te beluisteren.Je zou dus kunnen stellen dat ik klaar ben met Phil Collins.
Ik heb begrepen dat ie binnenkort met pensioen gaat.
Prima besluit.

avatar van LucM
Zijn recentste album (en dat is nu al 6 jaar geleden) kan mij niet bekoren. De single "Can't Stop Loving You", een cover van een oude hit van Leo Sayer getuigt niet van veel inspiratie. De rest is eigenlijk niet veel beter, saai en lusteloos, al is de muziek op zich wel zeer goed gespeeld en geproduced. Maar boeiend is wat anders.
Na zijn laatste écht goede album "... But Seriously" had Phil Collins ermee moeten stoppen, dat zou een prachtige carrière zijn geweest, nu is hij maar een schim van zichzelf.

avatar van Alarum
Dit is een typisch gevalletje van een gemiste kans.

Father McKenzie
Tja, Phil Collins die nochthans ooit sterk uitpakte met zijn eerste plaat Face Value en dat nog iets dunner kon overdoen met Hello I Must Be Going... en daarna afgleed naar pure gladde commerciële pulp om nu zowat bij Elevator muzak te zijn beland.

Kan hij zich ooit nog muzikaal herstellen?

Ik vrees ervoor, maar mirakels zijn nooit de wereld uit...

Pieter Paal
Get the market!!!

Pieter Paal
Hoewel ik Phil's laatste albums minder interessant vind, blijf ik toch altijd nieuwsgierig naar wat hij nu weer gemaakt heeft.
Misschien werd de cover van Leo Sayer's 'Can't stop loving you' een grote hit, omdat velen het origineel niet (meer) kennen.
Bij 'You can't hurry love' kon iedere bijdehande d.j. nog vertellen dat het een cover van The Supremes betrof.

avatar van Lamontagne
Testify is wel een schitterend nummer een van zijn betere

avatar van musician
Iets betere cd dan twee voorgangers. Zou zijn doofheid deels zijn genezen, inmiddels? Ik begin weer kleine complimentjes te maken, voor Wake up call, Testify en Can't stop loving you. Kan eindelijk een kleine compilatie van Phil over de afgelopen 10 jaar maken.

Father McKenzie
Als je de twee recentste studioplaten van de heer Collins beluistert dringt zich de vraag op; "kan Phil nog dieper wegzakken, is zoiets nog mogelijk?"

Laat ons hopen dat hij ooit nog eens een sterk en beklijvend album als Face Value maakt....

Ik vrees dat dit voor een ander leven zal zijn, deze meneer heeft het financieel al lang niet meer nodig en bij Genesis kan hij gelukkig minder kwaad verrichten....

avatar van bikkel2
Father McKenzie schreef:

Wat bij Genesis betreft helemaal niet meer, want die hebben hun afscheidstour gehouden.
Het zal me overigens niets verbazen als die over een poosje gewoon weer met een nieuwe plaat komen.

avatar van LucM
Ik heb nog eens geprobeerd dit album te beluisteren en ik vind er geen bal aan, het kabbelt maar voort en de nummers gaan het ene oor in, het andere oor uit. Dit album had Collins moeten laten voor wat het was.

avatar van Snakeskin
and NOW you're talking. Ik ben het overigens vaker met je eens.

LucM schreef:

Beslist één van zijn allerslapste platen ooit, geen doorkomen aan, ongehoord slappe hap, melige richtingloze FM-ballads, te erg voor woorden. En te zeggen dat Face Value zo'n prachtplaat was....

avatar van Marcmtp
Zo, en ik maar denken dat het na "Dance Into The Light" niet meer slechter kon. Maar "Testify bewijst het tegendeel, het kan slechter. Zeer veel matige nummers en vreselijke ballads. Een paar nummers gaan er nog wel mee door en dat zijn nummer 1 en 3. Voor nu 2,5*, wordt waarschijnlijk nog wel een 2*

avatar van meneer
Huh ? Ik kom er achter dat ik dit album niet eens heb opgemerkt ( had de singles weleens voorbij horen waaien toen ik ergens in de lift stond of op Sky Radio bij mijn schoonmoeder ).

Mocht iemand ooit deze aan mij kado willen geven, doe maar niet...

avatar van monique
Ik draai dit ook nooit,heb hem hooguit 1 keer in mijn cd speler gehad en toen vond ik dit al erg tegenvallen,jammer want Collins heeft ons toch goede muziek gebracht (tot eind jaren 80)

avatar van musician
Er is van Both sides, Dance into the light en Testify welgeteld één klein aardig albumpje te maken.

Ik meen van Testify te hebben gekozen voor Wake up call, Testify, Driving me crazy en You'll be in my heart.

Maar vele draken. Wat te denken van You touch my heart? Ik weet niet wiens doelgroep Collins hier nog denkt aan te spreken maar voor liefhebbers van goede muziek is het al 20 jaar afzien, met die Collins.

avatar van Ducoz
Nu is het wachten op een album waarop alleen zijn achterhoofd te zien is..

avatar van Jeroenmarillion
Het nummer Testify is erg goed de rest heeft me nooit echt kunnen boeien

avatar van little lion man
Zag dat dit album op #237 staat in de Veronica Album Top 1000.
Was nieuwsgierig wat de MuMe leden er van vinden.
Conclusie: het zijn niet de stemmen van de MuMe leden die Testify in de Album Top 1000 heeft gebracht.