Jan Wessels schreef:
Ik was indertijd dolblij met de komst van de CD, was wel klaar met het gekraak en geruis van elpees.
(...)
Wat mij wel opvalt is dat de oudere CD's vaak beter klinken dan de latere remasters. Dat is soms ook nog wel een mooie zoektocht, kom je nog oude CD's tegen met Made in West-Germany (dus 1990 of ouder) er op. Ik voorspel trouwens dat over een tijdje de CD weer herontdekt wordt: elpees zijn veel te duur, ook 2de hands.
Ik ben het in alle opzichten hartgrondig met je eens. En eigenlijk heb ik dezelfde ervaringen. Destijds - ja, ook ik ben een oudere jongere - was ik dolblij met het kraakloze geluid van de CD's, nadat ik me toch wel vaak had geërgerd aan tikjes en ruis van vinyl, vooral in rustige passages. Ik koop nog steeds wel eens een LP, maar voornamelijk tweedehands, net als CD's trouwens de laatste jaren. Want de prijzen van nieuwe albums rijzen momenteel de pan uit.
Niet alle CD's klinken fantastisch. Je geeft het zelf al aan: vaak klinken vroege uitgaven uit het pré-loudness tijdperk beter dan latere heruitgaven. Daarom begon ik ook over die EMI/Chrysalis CD's van The Babys. Maar door de bank genomen ben ik best tevreden met het medium CD, ook vanwege de geringe slijtage. Vrijwel al mijn aanschaffen - en ik koop ze al bijna 40 jaar - doen het nog prima. Kom daar maar eens om bij een LP.
Ik vreesde enkele jaren geleden dat CD's zouden verdwijnen, maar inmiddels zie ik ze het nog wel een tijdje volhouden. Al worden ze, ook tweedehands, wel steeds duurder. Een teken aan de wand lijkt me, wat betreft toenemende populariteit. Het valt me op dat ik, in tegenstelling tot en paar jaar geleden, lang niet meer de enige ben die bij kringloopwinkels en tweedehandszaken in de CD-bakken staat te neuzen.
Terug naar dit album: op LP gekocht in het voorjaar van 1978, op basis van de hitsingles Isn't it time en A piece of the action. Later bleek ook het gevoelige I'm falling single-waardig, al kwam die bij ons niet verder dan de tipparade. Helaas staat dat nummer niet op één van de twee CD-compilaties die ik van de band heb.
Mooi geluid ook, zoals dat vaak klonk in de jaren zeventig, maar ik zie dat ik dat in een eerdere post ook al had opgemerkt. Wel relatief zwaar ingemixte drums voor die tijd, een van de eerste producties van Ron Nevison, die in de jarern tachtig furore zou maken met vergelijkbare stevig rockende bands - met dominante keybpoards én een zeer stevig ingemixte drumsound.