Tom Robinson Band - Power in the Darkness (1978)

Label: Razor & Tie

1. Up Against the Wall (3:36)
  2. Grey Cortina (2:11)
  3. Too Good to Be True (3:36)
  4. Ain't Gonna Take It (2:54)
  5. Long Hot Summer (4:44)
  6. The Winter of '79 (4:32)
  7. Man You Never Saw (2:41)
  8. Better Decide Which Side You're On (2:52)
  9. You Gotta Survive (3:16)
  10. Power in the Darkness (4:57)
  11. Don't Take No for an Answer * (4:32)
  12. Martin * (2:50)
  13. (Sing If You're) Glad to Be Gay * (5:04)
  14. Right on Sister * (3:29)
  15. 2-4-6-8 Motorway * (3:20)
  16. I Shall Be Released * (4:37)
  17. I'm Alright Jack * (2:29)
  18. I'm Waiting for My Man [Live] * (4:25)
  19. Power in the Darkness [2004 Remix] * (3:23)
avatar van Jumperjack
In mijn middelbare schooljaren ( 1975-1981) absoluut een van de belangrijkste albums. Bijna iedereen had deze plaat.
Ik vergeet nooit meer hoe ik voor de eerste keer bij VPRO's Amigos de Musica voor het eerst Up Against The Wall uit de speakers hoorde knallen. Wat een intro. alleen Teen Spirit van Nirvana heeft ooit nog een keer hetzelfde effect op mij gehad. Destijds baarde dit album ook veel opzien door de sterk politiek getinte teksten en Tom Robinson's openlijke homoseksualiteit. Verdere toppers op dit album: Ain't gonna Take It, Winter of 79 en Power in The Darkness.

avatar van blunnie
Prima album van Tom Robinson,sterke songs,maatschappelijk geengageerde teksten,zijn openlijke homo zijn.Het was de tijd van rebelie en sterk an punk en new wave gerelateerde muziek.Heb hem nog eensmogen zien de lantaarn in Rotterdam 1984?De statements van het album ower in the darkness,Up against the wall en better decide what side your on.Ik zet nu in op 4 sterren

avatar van BoyOnHeavenHill
Naar ik vrees is deze band in historisch opzicht qua aandacht een beetje tussen de wal van de echte punk en het schip van de postpunk is gevallen. Kortom, dit album verdient een herontdekking, want dit is intense, gedreven en strakke punky powerpop. De versie hierboven is de oorspronkelijke elpee (nummers 1 t/m 10), aangevuld met de nummers van de kwalitatief even interessante mini-elpee die bij sommige vinylpersingen meegeleverd werd, alles in uitstekende geluidskwaliteit en met een aardig boekje. Er bestaan ook versies met daarbovenop nog twee extra tracks, een live-uitvoering van Waiting for the man van de Velvet Underground en een "2004 remix" van Power in the darkness, respectievelijk overbodig en abominabel.

avatar van JJ&Joan
Album zou eigenlijk niet vergeten mogen worden! (Zie hierboven.)
Toevallig was het vorige week 'Classic Album' van de week op Radio 1. Aangebracht door Guy Swinnen van The Scabs.
TBR speelde daarenboven vrijdag het hele album live in Borgerhout.

kistenkuif
Nooit geweten dat dit album op cd is gezet. Ooit op vinyl grijs gedraaid. Lekker links album. Snel bestellen!