Game - The R.E.D. Album (2011)

Label: Interscope

1. Dr. Dre Intro (0:26)

2. The City (5:41)

met Kendrick Lamar

3. Drug Test (2:46)

met Dr. Dre, Sly en Snoop Dogg

4. Martians vs. Goblins (3:48)

met Lil' Wayne en Tyler, the Creator

5. Red Nation (3:49)

met Lil' Wayne

6. Dr. Dre 1 (0:25)

met Dr. Dre

7. Good Girls Go Bad (4:38)

met Drake

8. Ricky (4:07)
  9. The Good, the Bad, the Ugly (2:28)
  10. Heavy Artillery (4:14)

met Beanie Sigel en Rick Ross

11. Paramedics (4:56)

met Young Jeezy

12. Speakers on Blast (5:11)

met Big Boi en E-40

13. Hello (3:49)

met Lloyd

14. All the Way Gone (4:07)

met Mario en Wale

15. Pot of Gold (3:21)

met Chris Brown

16. Dr. Dre 2 (0:24)

17. All I Know (4:03)

met Luu Breeze

18. Born in the Trap (3:46)
  19. Mama Knows (3:52)

met Nelly Furtado

20. California Dream (6:12)
  21. Dr. Dre Outro (0:30)

met Dr. Dre

22. I'm the King * (5:18)
  23. Basic Bitch * (3:34)
avatar van UmindC
Drug Test een Old School track? niet echt.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik had ook wel een beetje dat gevoel, eerlijk gezegd. Dre rapt heerlijk nonchalant op dat nummer; zijn beste verse(s) in tijden.

avatar van UmindC
Maar om het dan meteen Old School te noemen..

avatar van MJ_DA_MAN
Dat gevoel had ik er dus bij, een ander kan dat niet vinden. Het boeit me niet echt hoe het exacte hokje heet.

Harco
Game schreef:
Er is nog een iTunes bonustrack, Basic Bitch genaamd maar die staat er nog niet bij.

Ik wacht even tot de tijdsduur bekend is.

avatar van 'State Of Mind'
Dit klinkt als geheel weer als een Game mixtape met een paar highlights, wat een drama.

avatar van No Surrender
The Game mag DJ Premier dankbaar zijn voor Born in the Trap. Waarschijnlijk het beste nummer van The Game, wat grotendeels komt door Premo. Wat een beat. En The Game klinkt ook erg goed op dat nummer. Misschien ga ik dit album toch leuk vinden.

avatar van Game
Kenrick Lamar's acapella op The City
Die man heeft dit jaar alleen maar kwaliteit afgeleverd.

avatar van No Surrender
Ben nu The City aan het luisteren, klinkt goed. Heerlijke productie, vind Game iets te geforceerd agressief klinken op dat nummer. Maar dat is hem vergeven. Echt een goed nummer, ben alleen bang dat ik dit net als LAX ga beoordelen. Een paar erg sterke nummers maar ook een paar zeer zwakke nummers. Luister vanavond het album wel helemaal.

UmindC schreef:
Maar om het dan meteen Old School te noemen..

Niet weer die discussie... niet old school hip hop verwijzend naar de late jaren 80 begin jaren 90 maar old school dre, laten we zeggen de dre van pakweg 2001, zoals MJ zegt hij rapt weer lekker nonchalant over een simpele beat die toch bijzonder lekker klinkt.

avatar van UmindC
Dat snap ik wel. Maar dat gevoel heb ik er alleen totaal niet bij.

avatar van Woltertjes
Minder album dan zijn voorgangers. Had meer verwacht van Game.
Twijfels of ik deze ga halen. Er staan een paar goede nummers op zoals ik van hem gewend ben maar ook een paar slechtere.
Album begint goed maar op de helft word het minder.

Game doet zich ook altijd gangster voor, en dan snap ik niet waarom artiesten als Nelly Furtado en Lloyd op zo'n album staan. Jammer.

M-Ty
Woltertjes schreef:
Minder album dan zijn voorgangers. Had meer verwacht van Game.
Album begint goed maar op de helft word het minder.

Niks mis mee, je moet er gewoon wat commerciële uitschieters op hebben, daarbij is het nog altijd beter dan een rapper die de hook zingt met autotune...

Bless.

Woltertjes schreef:

Inderdaad, het eerste deel overstijgd de vorige 2 albums makkelijk en ik hoopte stiekem dat het op een paar tracks na in de buurt zou komen van the documentary. Maar dan komen er opeens drie walgelijke nummers met lloyd, mario en chris brown op de hook. Erg zwak en even verder opnieuw maar dan met lu breeze en nelly furtado... Waarom dit moet is mij een raadsel, die track met nelly is nog wel ok maar die andere vier had je er gewoon moeten aflaten. En dan staat born in the trap doodleuk tussen deze nummers, een van de beste nummers van deze plaat en mss wel de beste premier beat in jaren. Jammer hij had nummers 13-17 moeten schrappen en fillers als 10 en 11 eraf moeten laten, dan had je 12 a 13 nummers gehad en was dit wellicht een 4, nu eerder een 3 vrees ik

avatar van No Surrender
Ben nu Bij Ricky, vind het album tot nu toe beter dan ik had verwacht. Vind alleen dat gelul van Dre onzin en Drug Test kut. Ricky vind ik echt een dope nummer. Good Girls Gone Bad is redelijk, jammer van dat gelul van The Game over Natalhee Holoway.

avatar van No Surrender
Weer teveel fillers eigenlijk, die R&B shit hoef ik niet. Toch een paar goede nummers met als eenzame hoogtepunt natuurlijk Born in the Trap.

Vind dit trouwens wel een stuk beter dan L.A.X. De goede tracks van L.A.X. overstijgen het niveau van de goede tracks hierop. Maar L.A.X. heeft echter veel meer fillers dan dit album. Album kan stijgen. Tot nu toe 3 sterren.

Jammer trouwens dat Kanye geen productie deed op dit album. Vind De nummers van Kanye op een Game album altijd wel het best.

thgryda schreef:
Ik doelde eigenlijk meer op het The Chronic-tijdperk.

HoodLum Havoc
vind je grand champ serieus dmx beste album?

@thgryda

Ja dat heeft te maken met een beste vriend van mij die 5 jaar geleden gestorven is en telkens als ik dat album hoor denk ik aan hem dat hij wilt aant gaan is op dat album en ook omdat hij een hond had die een beetje op die van DMX leek, daarom vind ik dat het beste album van DMX.

avatar van Harderwiek
HoodLum Havoc schreef:
@thgryda

Met alle respect hoor, maar dat zijn natuurlijk emotionele aspecten, wat niet betekend dat je het album qua producties etc. beter vindt...

@Harderwiek

Maar buiten dat vind ik dat het beste album van DMX.

avatar van Harderwiek
Oke. Maar raken offtopic

Game begint mij inmiddels te overtuigen met dit album, het begin is gewoon erg sterk, daarna wordt het echt minder, met slechte features, die de op zich goede beats verpesten.

avatar van ThingMan
Ik vind het een wisselend album. Staan een paar lekkere nummers op zoals The City, Born In The Trap en Drug Test. Maar er staat ook veel te veel soft bende op met Chris Brown, Mario, Nelly Furtado (met een slechte beat van Pharrell) en Lloyd. Dat maakt het album gewoon slecht. Hij vindt zichzelf een gangster rapper, maar als hij muziek maakt met die R&B artiesten en ook met fakers zoals Drake & Lil' Wayne blijft er van dat gangster niets over. Voor nu een 3,5 omdat de lekkere nummers wel erg lekker klinken.

avatar van ThingMan
En o ja..... Die Dr.Dre verveelt me ook met zijn slap gelul. Als hij zelf nou met iets komt.

Mr_White
Game heeft niks geleerd van de fouten die LAX ook al plaagden. Veel te veel filler materiaal en veel te veel niet boeiende gast bijdrages. Er staan flink wat goede nummers op (bijv. The City, Ricky, Born In The Trap) en Game laat horen dat hij nog altijd een goede rapper is, maar door de hoeveelheid troep kan ik het gewoon niet meer dan 3 sterren noemen. Met name de tweede helft van het album zakt als een pudding in elkaar met flink wat middelmatige troep.

HoodLum Havoc schreef:

@thgryda

Wow heftig ik vond andere albums van hem ietsje beter maar muziek is emotie é

Harderwiek schreef:

al zijn sommige beats ook niet je dat

avatar van GijsV
Ik had hier totaal niks van verwacht en het valt mij nu echt alles mee. Er staan een aantal hele sterke tracks op waarvan martians vs. goblins toch wel mijn favoriet is.

HoodLum Havoc
met een slechte beat van Pharrell

@ThingMan

Tja hij is hoe dan ook de executive producer van dit album al had ik liever gehad dat Dr. Dre de executive producer was, vorige week had ik de snippets gehoord en ik dacht dit gaat niets worden maar dit album is toch verassend goed geworden

OT:

Ik heb daarstraks dit album gekocht en ik ben er erg tevreden van..Geen download voor mijn idolen daar geef ik gerust geld aan uit. En jullie zagen over dat die skits eraf moeten ik weet niet, maar jullie mogen er wel respect voor hebben want ik vind het tof van Game dat hij laat vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt in zijn leven ik vind het wel hilarisch hoe Dr. Dre
Het verteld.

aardig album maar ik vond The Documentary nog steeds zijn beste album

thgryda schreef:

Mee eens 13-17 had ie weg moeten laten. Deze nummers zijn niks aan. Skip ze nu al als ik de plaat luister. Op L.A.X. deed hij hetzelfde alleen pakte het wel goed uit vond ik. Hier niet.

avatar van Woltertjes
Born in the Trap is inderdaad erg goed. Heerlijk beat van Premier.