Radiohead - TKOL RMX 1234567 (2011)

Electronic
Label: XL

1. Little by Little [Caribou Remix] (5:38)
  2. Lotus Flower [Jacques Greene Remix] (7:10)
  3. Morning Mr. Magpie [Nathan Fake Remix] (4:52)
  4. Bloom [Harmonic 313 Remix] (5:04)
  5. Bloom [Mark Pritchard Remix] (6:06)
  6. Feral [Lone Remix] (5:11)
  7. Morning Mr. Magpie [Pearson Sound Scavenger Remix] (4:14)
  8. Separator [Four Tet Remix] (6:58)
  9. Give Up the Ghost [Thriller Houseghost Remix] (6:18)
  10. Codex [Illum Sphere Remix] (4:40)
  11. Little by Little [Shed Remix] (4:52)
  12. Give Up the Ghost [Brokenchord Remix] (7:28)
  13. TKOL [Altrice Remix] (5:09)
  14. Bloom [Blawan Remix] (5:24)
  15. Good Evening Mrs. Magpie [Modeselektor Remix] (7:50)
  16. Bloom [Objekt Remix] (5:28)
  17. Bloom [Jamie Xx Remix] (2:27)
  18. Separator [Anstam Remix] (4:48)
  19. Lotus Flower [SBTRKT Remix] (5:21)
avatar van repelstefan
mattman schreef:
. Enerzijds is het voor deze artiesten een gelegenheid om hun kunde aan een iets groter publiek te tonen dankzij de naam Radiohead.

Het zijn grotendeels al gevestigde namen maar het zal je fanbase inderdaad niet verkleinen denk ik.

Over het album. Veel nummers klinken erg goed en ga het zeker vaker luisteren. SBTRKT's remix van Lotus Flower staat voorlopig op repeat hier. Ik krijg hetzelfde kippenvel gevoel als bij het origineel, met name de opbouw naar de tweede climax.

Nog wel even over Jamie XX's Bloom remix, waar ik het meeste naar uitkeek en deze helaas pas op de laatste remix EP stond: Prachtig, maar hij lijkt niet af. Gaat afbouwen voordat hij goed en wel begonnen is. Erg jammer want die opbouw lijkt naar iets fantastisch op te bouwen.

Het nummer Separator op The King of Limbs deed vermoeden met de quote "If you think it is over, you're wrong" dat er nog meer zou komen. Deze maand is het eindelijk zover en weten we wat er nog komt.

Het is een CD met allemaal remixen van de nummers die te vinden zijn op The King of Limbs. De songs zijn stuk voor stuk gemixt door topproducers. Zo is er onder andere een remix van Separator door Four Tet te vinden en is Bloom een keer gemixt door Caribou. Artiesten die nummers van Radiohead bijna alleen maar beter kunnen maken.

Het verwachtingspatroon dat ik heb van dit album wordt bijna geheel ingelost. Sommige nummers bevatten wat meer dubstep, andere gaan meer de kant op van de IDM. TKOL RMX 1234567 is daarom een album geworden dat de trends op het gebied van elektronische muziek bijna perfect weerspiegelt. Daarnaast leent dit album zich er ook perfect voor om eens door een remix gehaald te worden.

Over het algemeen vind ik de remixes van Give Up the Ghost het best gelukt. Het is daarnaast gelukt om het nummer Morning Mr. Magpie dat ik op het originele album een van de mindere nummers vond te verheffen tot twee meesterwerkjes. Het is allemaal zeer goed uitgedacht en uitgebalanceerd door de samenstellers van het album.

Ik denk dat ik deze remixversie haast beter vind dan het origineel van The King of Limbs. Zoals dat album enkele elementen miste, zijn ze in de remix allemaal toegevoegd. Ik wilde eigenlijk niet erkennen dat The King of Limbs wat minder was dan de voorgaande albums van Radiohead, en ik ben blij dat ik dat met de komst van deze remix nog steeds niet hoef te doen en dat ik toch kan zeggen dat het ze alweer is gelukt om iets goeds neer te zetten. Met de hulp van anderen, dat wel, maar ze hebben wel degelijk zelf de basis gelegd. En dat is ook wat waard.

klik

Louis2703 schreef:

Het is daarnaast gelukt om het nummer Feral dat ik op het originele album een van de mindere nummers vond te verheffen tot twee meesterwerkjes.

Welke twee bedoel je hier?

Sorry ik bedoelde daar niet Feral maar Morning Mr. Magpie. Op moment van schrijven luisterde ik Feral denk ik.

tuktak
voor ieder wat wils op deze verzamelaar. de remixers die het voor mij doen zijn diegene die radiohead naar een hoger niveau weten te brengen zonder er een al te extreme draai aan te geven. wat dat laatste betreft voeren de remixen van blawan en object de lijst aan, knijtersdikke producties natuurlijk. maar mijn top 3 bevat de remixen van caribou, shed en jamie xx. gevestigde (remix-) namen en dat hoor je meteen. veel respect in die remixen naar de diepere sound die radioheads muziek uitstraalt. vooral die jamie xx rework is echt next level radiohead, niet normaal hoe vet. te kort zou je wellicht denken, maar daardoor krijgt het juist zijn magie, de kwaliteit van het wegnemen.

avatar van wisselstroom
Volledige stream van het album is hier te vinden!

avatar van tsjong
Dit kan me helemaal niks schelen

avatar van Teunnis
Dank voor de informatie

Heb hem nu voor het eerst als geheel beluisterd en het klinkt heerlijk! Natuurlijk, de ene remix is wat beter dan de andere. Zo vind ik op dit moment die van Mark Pritchard veruit de minste, maar zijn er ook hoogtepunten in overvloed - o.a. Jacques Greene, Jamie xx, SBTRKT, Nathan Fake en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Maar liefst vijf keer Bloom! Is dat erg? Nee, bijna iedereen maakt van de nummers iets totaal anders, dus je merkt nauwelijks dat je heel vaak dezelfde nummers hoort. Sterker nog vier van de vijf Bloom's zijn zelfs uitstekelbaars geslaagd.

Ik moet hem eerst nog een paar keer luisteren, maar ik weet nu al dat dit op me eindejaarslijstje komt te staan.

Een remix-album, zucht...

reptile71 schreef:
Een remix-album, zucht...

Dit geweldig nuttige commentaar.

avatar van Erwin.c
Remix= Reniks....
Altijd een hekel aan gehad......

Ik snap niet dat mensen die sowieso al iets tegen remixen hebben zelfs maar de moeite nemen om te reageren.

avatar van Chameleon Day
Zit ik te wachten op maar liefst 5 remixen van 'Bloom'?

Ach, vast mensen die het verschil niet eens willen horen tussen (ik noem maar wat) Burial en Tiesto. Lekker in het verleden laten leven, terwijl wij er gewoon van genieten. Het is dan wel weer ironisch dat er op een album uit Erwin's top 5 ook min of meer een 'remix' staat, maar ja, wat niet weet wat niet deert...

Ik luister gewoon naar muziek en geniet daarvan of niet. Of het al dan niet een remix is zal me verder een zorg zijn.

sierrra schreef:

Dit geweldig nuttige commentaar.
Wees maar blij dat ik het sterretje er niet bij heb aangeklikt. Het is nl. mijn mening.

reptile71 schreef:

Kun je dan tenminste aangeven waarom je er niks aan vindt.

avatar van reptile71
Nee, dat heb ik niet gezegd. Ik heb gezucht omdat het een remixalbum is. Ik heb nou eenmaal liever albums met nieuwe nummers. Als ik het gehoord heb dan kan ik pas zeggen wat ik er echt van vindt. Misschien valt het mee.

Bij artiesten als Nathan Fake, Caribou en Four Tet hoor ik 9 van de 10 keer liever hun remix dan het origineel.

avatar van citizen
Maak dan metéén de remix, denk ik dan...scheelt tijd en vooral geld.
Maar ja, nog niet gehoord, dus niet zeuren

avatar van toxief
Ik vind dat deze plaat heel toegankelijk begint.
Ik begrijp best dat je dit niet goed moet vinden als Radiohead-fan.
Gelukkig ben ik een grote liefhebber van Radiohead en van elektronische muziek en dan is zo'n cd'tje wel wat waard.
Het zou best kunnen dat ik deze met de jaren tot mijn lievelingsalbums van hen ga rekenen.

Ik vind de eerste 5 nummers heel goed bij elkaar passen, met de Mark Pritchard remix als hoogtepunt. Volgens mij zo tijdloos als de pest.
Daarna is de eenheid van het album een beetje kwijt voor mij, maar eenheid is dan ook niet de bedoeling van zo'n cd (denk ik).

Zonder pretentieus te willen doen over Radiohead, ben ik gewoon tevreden dat ik dankzij zo'n 'oude zakken' -groep nog steeds een groep heb die ik door de jaren heen blijf appreciëren.
Op een slechte dag zijn die 'groepen' uitgestorven. Heb ik er toch nog eentje kunnen meepikken. Kan ik later aan mijn kinderen vertellen.

Die 5 remixen van Bloom, laat maar komen. Bloom vind ik één van de beste nummers die Radiohead ooit heeft gemaakt. En ter uitbreiding één van de beste nummers 'tout court'.
Er zijn genoeg muzikanten die met veel minder ervaring een nummer uitbrengen waarvan ze gelijk 27 remixen laten uitbrengen (en daar luister ik ook graag naar, ter ontspanning).

Toch een mooi project TKOL.

elw
De Objekt en SBTRKT remixes zijn op het moment echt de hoogtepunten voor mij. Persoonlijk ook groot fan van elektronische muziek en ken ook de meeste artiesten die de remixes op deze cd hebben gemaakt en ben mede daarom ook positief verrast door deze cd.

Je moet natuurlijk geen Radiohead plaat verwachten, het is een compilatie met verschillende, zeer fijne TKOL remixes.

avatar van Pronk
Lotus Flower [Jacques Greene Remix] vind ik zo vet!

avatar van BB King
mooi project weer van Radiohead.
ze houden het spannend voor de luisteraar.
benieuwd wat de nieuwe tour gaat brengen.

avatar van daftpunk
De Jacques Greene Remix van Lotus Flower is het toppunt op deze voor de rest niet zo spannende plaat. Er staan toffe dingen op maar ik blijf toch echt fan van het originele werk van Radiohead.

Ik ben wel een liefhebber van remixen, tenminste als ze een fijne dancesound aan een nummer kunnen geven en / of een interessante draai of beter gezegd swing, tot richting een eigen interpretatie. Dat hoor ik op dit TKOL RMX veel te weinig of het is niet goed genoeg. Er staat een enkele geslaagde dancemix op en een enkele aardige alternatieve mix, maar verder is het saai, of deels mislukt of te gekunsteld. Regelmatig had ik toch iets van:

Ik vind het jammer want ik vond de sound van TKOL juist erg goed en er waren mogelijkheden voor een goed remixalbum. Wat ik ook niet zo sterk vind, is dat er een dubbelalbum van gemaakt is. Durf dan de betere mixen eruit te pikken en zet die op 1 cd. Hé, goed idee! Ik denk dan aan mixen als Little by Little [Caribou], Lotus Flower [Jacques Green], Bloom [Mark Pritchard], Feral [Lone remix], Seperator [Four Tet], Give Up The Ghost [Thriller Houseghost Remix], Good Evening Mrs. Magpie [Modeselector Remix] & Lotus Flower [SBTRKT Remix]. Oftewel: Disk1 is een stuk beter dan Disk2.
Gemiddeld kom ik niet hoog uit voor het totale album.

avatar van pejo
Ben normaal niet zo van de remixen, maar dit is toch wel erg spannend geworden.

avatar van Rayaccos
De meeste remixen zijn de moeite niet waard en bovendien zou het fijn zijn geweest als er een keuze gemaakt zou zijn. Nu moet ik vooral steeds nummers skippen voordat er weer is wat aardigs voorbij komt. Zonde!

avatar van Gloeilamp
Ik ben hier toch wel erg benieuwd naar, dus heb hem gisteren gekocht.
Hopen dat het iets voor mij is

avatar van toxief
NOG 3 nieuwe remixen RADIOHEAD | Dead Air Space Maar toch de moeite.

Ja die nieuwe van Jamie xx is erg sterk