The Tears - Here Come the Tears (2005)

Label: Independiente

1. Refugees (2:51)
  2. Autograph (3:31)
  3. Co-Star (4:01)
  4. Imperfection (4:42)
  5. The Ghost of You (4:57)
  6. Two Creatures (3:57)
  7. Lovers (4:03)
  8. Fallen Idol (3:39)
  9. Brave New Century (3:44)
  10. Beautiful Pain (3:46)
  11. The Asylum (3:53)
  12. Apollo 13 (5:34)
  13. A Love as Strong as Death (4:14)
titan (crew)
Klik hier voor de videoclip van Refugees, de eerste single van The tears.

Dit is toch de band van de twee ex-Suede leden he? Ik heb denk ik al een nummerke gehoord, maar ik ga zijn stem toch altijd bij Suede ga associeren...

Ook ik vind dat een nadeel: zangers als deze zijn zo bepalend voor het geluid van de band waarin ze zitten, dat het dan moeilijk is om los te komen van een andere succesvolle band waarin ze gezeten hebben.
Ik zie en hoor gewoon een nieuwe Suede-single. Niet erg hoor, maar zet dan ook gewoon Suede op de hoes

Travisaholic!
Refugees is toch niet echt Suede-achtig? (Misschien ken ik Suede niet goed genoeg hoor).

Vind het een fijn nummer in ieder geval.

Oude wijn in nieuwe zakken.....zoiets was het toch ? Heb de hele cd nu een paar keer beluisterd en ik kan niet anders concluderen dan dat dit de nieuwe Suede is: de opvolger van A New Morning dus.
Echt totaal niets nieuws onder de zon !
Vind ik dat erg ? Welnee: Suede behoort tot mijn favoriete bands, maar ik vind het vreemd dat ze exact dezelfde muziek brengen onder een andere naam. Doe dan ook wat anders !
Natuurlijk zal het best te maken hebben met het feit dat Brett Anderson & Bernard Buttler weer samenwerken, maar onder de naam Suede had dat toch ook wel gemogen van mij.
Het album zelf bevalt me prima (Apollo 13 vind ik schitterend). Maar een klapper als Dog Man Star of Coming Up is het zeker niet. Gewoon weer een goed album: heerlijk dat Suede.....pardon............the Tears terug zijn.
Nu een 4 (maar is meer een 4,25).

titan (crew)
Inderdaad weinig nieuws onder de zon, maar wel verdomd lekker! Brett Anderson en Bernard Butler bieden vetrouwde kwaliteit. Het grootste verschil met Suede is hooguit dat The tears wat minder pompeus klinken. Het is zelfs even wennen om Brett zonder moddervette galm te horen zingen .

The tears zijn twee vaklui die niets meer hoeven, maar nog zoveel willen. Goed dat ze weer samen zijn en hopelijk houden ze het nu wat langer met elkaar uit. Suede is dood, lang leve The tears!

NB: hoogtepunten zijn voor mij voorlopig Co-star, The ghost of you en Apollo 13.

titan schreef:

Grappig: dat zijn ook mijn 3 favoriete nummers van dit album (dat ik steeds mooier ga vinden overigens: duidelijk weer hoge kwaliteit). Mijn 4 mag een 4,5 worden

titan (crew)
Luister hier naar dit album.

titan (crew)
Ik heb de plaat nu een keer of 10 gehoord en het meeste kan zich toch wel meten met het beste werk van Suede. Je vraagt je af waarom iedereen als een kip zonder kop achter een middelmatig album als X&Y aanloopt (nu al in de top 100!!) terwijl een topper als dit vooralsnog niet verder komt dan 4 stemmen.

Tja Titan, dat verbaast me niks. Zie jij Dog Man Star nog in de lijst staan ?
Coldplay spreekt gewoon een groter publiek aan. En heel eerlijk gezegd vind ik het wel best zo, want ik merk dat alle Coldplay aandacht (mijn hemel wat een promotie maken ze voor X&Y) er zelfs voor zorgt dat ik een beetje allergisch voor de band begin te worden en dat kan de bedoeling toch niet zijn ? Een beetje het MuMe-Toto-effect zeg maar
Nee hoor, laat het maar lekker zo .....

titan schreef:

Tja dat vraag ik me dus ook af, ik zal dit ook eens uitproberen

titan (crew)
Ondertussen toch maar mooi op nummer 3 in de rotatielijst .

Gisteren live gezien op RockinPark. Ik moet zeggen dat ik er niet veel aan vond. Bernard Butler mag dan een goeie gitarist zijn. Aan de houding van Brett heb ik me al eeuwig geergerd en het was deze keer niet anders. Het maakt er de muziek niet beter op. Anders dan Suede wel, dus goed geevolueerd, maar niet mijn ding.

avatar van vanh
The Tears stonden inderdaad in mijn ogen....na het beluisteren van dit album. Jammer dat Suede uit elkaar is. Aan dit album kan ik niet wennen omdat zijn stem te veel hoort bij Suede. Best aardige nummers tussen, maar niet voor mij.

Travisaholic!
Bloompje schreef:

Was er ook bij, vond het wel ok hoor. Ken het album al aardig, en vind het zeker een goede. Maar op Rockin'Park was het een beetje mat, weinig reactie met het publiek, en het volume leek wat laag.
Maar genoot nog steeds wel van de muziek hoor, en ik kon ook wel genieten van Brett's gedrag en sneer naar Cullum.

Nee, ik vind het echt een goed album. Staan een hoop potentiele singles op, en als Refugees al de top 10 in de UK haalt, dan moet dat ook wel met Lovers en andere lukken..

avatar van andré
Het debuutalbum van Suede was altijd mijn favoriet, met als goede tweede Coming Up. Maar deze Tears-plaat klinkt behoorlijk sterk moet ik zeggen. Deze plaat benadert laatstgenoemde heel dicht. En inderdaad, dit zou gewoon een Suede-album moeten zijn, 4*

Brad Anderson en zijn humor: (in de humo)

humo: enkele weken geleden werd Billy Corgan in de Vooruit in Gent uitgejouwd door mensen die per se Smashing Pumpkins - songs wilden horen. Kan je die reactie begrijpen?
Brad: "Neen. Wie wil er nu in godsnaam Smashing Pumpkins songs? Als ze dat straks naar mij roepen zal ik ze moeten teleurstellen: ik ken niks van die groep. "

avatar van mathias
Bloompje schreef:

Brad Anderson en zijn humor: (in de humo)

ik hóóp in ieder geval dat dat humor was

titan schreef:

omdat dit misschien gewoon enorm saaie poprock is , zoals er al honderden platen gemaakt werden ... en Coldplay zich daar altijd boven heft door hun prachtige sound en opbouw van songs , en ontzettend mooie songs ala clocks , speed of sound , the scientist ...

Je draait het om volgens mij, hoewel ik deze plaat niet ken vind ik juist dat Coldplay (iig met X&Y) saaie inspiratieloze popmuziek maakt die nergens speciaal of origineel is of zich onderscheidt van andere gelijksoortige bandjes als Saybia, Travis of Starsailor.

Dat vind ik van deze plaat , ik refereer dan maar op hun 2 vorige albums , x and y nog niet gehoord ... ( wel paar tracks , zag er niet verkeerd uit )

tondeman
ik heb hem één keer volledig geluisterd, dit is echt geen topper. net zomin als suede ooit een ''top groep'' is geweest.

Hmm, Dog Man Star is anders wel een van de mijlpalen van de Britpop, samen met Different Class, The Holy Bible en Love And Other Demons.

Mèh. Ben totaal niet onder de indruk van dit album.

Weer eens gedraaid vandaag, en ik merk wel dat er een halfje af mag.
Nog steeds een geweldig album, maar het haalt het net niet bij de Suede-albums die ik 4,5 heb gegeven.
Dus dan moet je de conclusie trekken er een halfje af te halen.

avatar van VanDeGriend
Ben t eens met Aerodynamic. Eerste albums van Suede zijn wat puntiger, maken meer indruk. Niettemin een aardige cd.

Marcel²
De groep Suede is niet meer, maar dit lijkt er natuurlijk erg veel op. De kwaliteit van The Tears is toch ook weer erg goed. Zeer mooi gezongen met de klagende zang van Anderson. Een aantal weken geleden deze cd gekocht en om eerlijk te zijn was het een gok. Had het album nog nooit gehoord. Ik merk wel overeenkomsten met Coming Up van Suede. Al met al gewoon erg goed. 4*

avatar van Harribo
tondeman schreef:

tja smaken verschillen...ik vind suede de beste band die er is/was....

ik vind dit album wel goed, hoewel het niet haalt bij de oude suede albums

avatar van thetinderstick
Lekkere plaat deze, het is misschien niet zo goed als de eerste 3 Suede albums, maar hij is toch zeker stukken beter dan Head Music en A New Morning. 'Refugees', 'Autograph' en 'Apollo 13' zijn bij mij favoriet, maar het hele album mag er zijn, en Bernard Butler speelt hier weer fantastisch gitaar. Ik hoop dat er nog een volgend album van The Tears gaat komen, hopelijk ook wat donkerder dan deze, want dan vind ik Anderson/Butler op hun best!

avatar van Omsk
Refugees is een leuke single en er staat ook wel wat meer op dat in de vaagte aan het beste Suede-werk herinnert, maar er staan teveel erg standaardesque nummers op die ik met bloed, suede en de tranen heb uitgeluisterd.