Nickelback - Here and Now (2011)

Canada
Label: Roadrunner

1. This Means War (3:18)
  2. Bottoms Up (3:40)
  3. When We Stand Together (3:13)
  4. Midnight Queen (3:09)
  5. Gotta Get Me Some (3:38)
  6. Lullaby (3:35)
  7. Kiss It Goodbye (3:31)
  8. Trying Not to Love You (4:13)
  9. Holding on to Heaven (3:51)
  10. Everything I Wanna Do (3:24)
  11. Don't Ever Let It End (3:51)
  12. Burn It to the Ground [Live at Summer Sonic 2010] * (4:15)
  13. Something in Your Mouth [Live at Summer Sonic 2010] * (4:12)
  14. Photograph [Live at Summer Sonic 2010] * (4:57)
avatar van ozwald
gewoon wel een lekker plaatje hoor. niet wereldschokkend maar luistert best lekker weg.

avatar van AOVV
0,5
Nickelback is een band die ik helemaal uit het oog ben verloren, al jaren. Nochtans heb ik er ooit een single van gekocht, 'How You Remind Me'. Dat vond ik destijds geweldig, en heden ten dage vind ik het zeker nog te pruimen, al is het maar uit nostalgisch oogpunt (al kan ik moeilijk al spreken van nostalgie, ik ben pas 21 jaar). Maar goed, toen ik de releaselijsten hier weer maar eens aan het afstruinen was, botste ik op de nieuwe plaat van Nickelback, en vond ik dat ik het toch eens moest gaan luisteren. Al was het maar voor de gein.

Veel gein heb ik er niet aan beleefd. De opener is veelbelovend, maar daarna komen een hele resem songs langs die mij veel te gemaakt en commercieel in het gehoor liggen. Sommige songs, zoals 'Gotta Get Me Some' en 'Lullaby' vind ik zelfs belachelijk slecht. Dit neemt mijn zin in meer Nickelback wel weg, althans voor een tijdje, of maak daar maar een hele lange tijd van. Eerlijk gezegd vind ik dit één van de zwakste platen die ik dit jaar al heb beluisterd. Voor de eerste keer dit jaar moet ik het absolute minimum geven.. Jammer, maar helaas.

0,5 sterren

avatar van Don Cappuccino
0,5
Ik ben het compleet eens met AOVV. Door mijn vader heb ik deze moeten luisteren en heb ik echt geprobeerd om serieus te luisteren. Het eerste nummer leek de goede kant op te gaan, daarna gaat alles behoorlijk bergaf. Ze proberen rockend te klinken maar dat mislukt echt compleet. When We Stand Together is zo´n zoet nummer dat bijna het glazuur van je tanden er af springt. Jammer. Vanaf The State is alles bergaf gegaan.

Al lijkt het bashen van Nickelback ook wel heel cool op het internet. Het bashen om het bashen. Er is nu zelfs iets als een Nickelblocker voor je browser zodat je alle berichten gerelateerd met de band niet kan zien. En al is het songmateriaal helemaal niks, de band kan wel heel goed live spelen. En daar zijn er toch niet veel van in de huidige top 40.

avatar van kobe bryant fan
Ja, dit is hem dan de 400ste plaat die ik beluister. Jammer dat het dan een plaat is die ik een 1* geef, maar ik kon echt niet anders want wat een afgrijselijke muziek is dit! De opener valt al bij al nog mee. Maar de andere songs kunnen we bestempelen als Rock met een metal randje en die kant voeren ze al voleldig fout uit. Saaie riffs zang die echt niet overtuigt.
Nee schreeuwen alleen en catchy refreinen zingen maken je nog geen goede zanger. De andere kant van de plaat klinkt dan weer erg commercieel. Zo hebben we We Stand Together met het erg onoriginele refrein of Trying Not To Love You die duidelijk gemaakt is om wat meer succes te krijgen. Zoals ik al zei een erg slechte plaat die ik niet snel nog eens zal draaien, de riffs zijn erg saai en hun zogenaamde metal is het perfecte voorbeeld van hoe ik dacht hoe Metal was.
Maar nu ik al een aantal Metal platen ken weet ik dat dat een poging was die we maar beter snel kunnen vergeten. 1*

avatar van freakey
Wel grappig, als je het stemmen hier bekijkt.... niemand vindt het gemiddeld (2,5*) uitschieters zowel naar links (0,5*) als (iets minder) rechts (5*).... en ook daartussenin ongeveer hetzelfde.....

avatar van kobe bryant fan
Hate it or love it plaat dus. Ik kan het wel begrijpen als je deze erg mooi vindt ieder zijn smaak natuurlijk. Maar deze plaat is toch niet aan mij besteedt.

avatar van james_cameron
Ik vind het toch wel weer een aardige plaat, vol lekkere ongecompliceerde rocksongs en op maat gesneden ballads. Natuurlijk, het is allemaal erg bedacht en gladjes, maar de band weet nog steeds met gemak hitgevoelige songs te schrijven die al snel in je hoofd blijven hangen. Al met al niet beter of minder dan eerder werk.

avatar van legian
kobe bryant fan schreef:

ik ga met je mee, alleen is dit mijn 300ste en ben ik ietsje milder, ik geef hier een 1,5*

avatar van Sebashuis
Vind ze toch wel gaaf hoor eigenlijk, Nickelback.

Als je dan die bass met drum intro hoort van die nieuwe single, typisch dat goede zware Nickelback productie geluid (gitaar erbuiten gelaten) als je het mij vraagt! (en dan nog gaver als ze ineens op de radio zijn).

Nu er toch Spotify is, waarom niet proberen? Iedereen heeft dan wel een hekel Nickelback lijkt het maar als ik met een nuchter hoofd op de 1e 2 nummers moet oordelen? komt maar op met dat album!

Al moet Chad Kroeger zijn kapsel veel eventjes aanpakken in die clip.

avatar van Fred Flinstone
Ik kan mijn niet vinden in de afkrakende commentaar. Beetje meer van hetzelfde maar herkenbaar en prima klinkend. Al met al geen slecht album.

avatar van jerome988
Hmm, ik had ineens zin deze plaat te luisteren;
het is blijkbaar toch een groeier,
halfje erbij..

1,0
Spijtig dat de band zo'n achteruitgang kent.

Hun eerste albums waren echt goed. Curb, the State, Silver side up.

Sindsdien hebben ze toch het geld geroken vrees ik...

avatar van horned_reaper
Vertekend beeld geeft dit cijfer volgens mij.

Er staan echt heerlijk nummertjes op dit album en bijvoorbeeld het nummer "This means War" is gewoon zuivere metal met een catchy randje.

Gewoon lekker plaatje niks bijzonders

PriestMaiden
Plaat klinkt wat als de voorganger 'Dark Horse'. Een leuk rock album.

Benjamindaxx
Moet terug komen op mijn eerdere 'vrij negatieve' bericht.
Heb onlangs de CD gekregen van iemand die dacht dat ik nog steeds fan was. Heb de cd toen een aantal keer beluistert en geen spijt van gehad.
Het feit wil nog steeds dat ik de ballads nog steeds té vind. Maar de rock nummers zitten verder gewoon prima in elkaar.

Het blijft geen wereldschokkende muziek, maar dat kun je ook niet verwachten van Nickelback.
ik verhoog van 1.5 naar 2.5

Thekillers87327
Zal altijd een hele onderschatte band blijven die helaas deel uitmaakt van de onterechte gehate bands.
Tuurlijk, ze hebben wat zwakke en TE zoete nummers gemaakt, maar ik denk dat het overgrote deel van de ''haters'' er gewoon niet tegen kunnen dat ze steeds met gewoon goede sterke nummers komen.

Een ander deel haat t dat ze rock vertegenwoordigen.

Hoe dan ook, prima album en zelfs een paar van mn favo's!
Don't ever let it end is gewoon mooi punt.
2,75 is wel erg laag, maargoed ''soms'' is objectiviteit op deze site verheen.