Red Hot Chili Peppers - Greatest Hits (2003)

Label: Warner Bros.

1. Under the Bridge (4:28)
  2. Give It Away (4:43)
  3. Californication (5:32)
  4. Scar Tissue (3:39)
  5. Soul to Squeeze (4:55)
  6. Otherside (4:17)
  7. Suck My Kiss (3:38)
  8. By the Way (4:20)
  9. Parallel Universe (4:32)
  10. Breaking the Girl (4:57)
  11. My Friends (4:05)
  12. Higher Ground (3:24)
  13. Universally Speaking (4:19)
  14. Road Trippin' (3:27)
  15. Fortune Faded (3:22)
  16. Save the Population (4:08)
Een geweldig album, ze hebben de beste nummers van ze uitgekozen om ze op deze Greatist Hits album te zetten. De bekendste nummers komen van ze langs zoals 'Under The Bridge', 'Californication', 'By the way' en 'Road Trippin'. Kortom een lekker album. Ze blijven lekker hun zelf dat kun je zeker horen in dit album. Elk nummer heeft wat wat echt bij 'The Red Hot Chili Peppers' hoort. Eén van mijn favoriete cd's!
En naar een paar lekkere album's mag er zeker weer een Best of cd komen. Ik hoop in ieder geval dat we nog lang niet van ze af zijn.

Wat mijn betreft een geweldige plaat dus 5*'en

Ik ben het helemaal met je eens Rockman!!!!

avatar van EmDee
In de top 100 van de jaren 80 van 3FM kende ik slechts één nummer niet. Het was Knock it down van deze band.
Maar het is dus blijkbaar ook geen hit geweest.

avatar van Music4ever
Gewoon een heel goed album,maar dat mag ook wel voor een 'Greatest Hits'. Favoriete nummer is 'Under the Bridge'.
Verder ook allemaal toppertjes!

Jessie
Save The Population en Soul To squeeze zijn zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalig!

avatar van HammerHead
Zijn de wist je datjes op?

'Aeroplane' en 'Can't stop' missen toch ook zeker op deze plaat.

avatar van Witch-king
Heel mooi album, ik ben niet echt fan van de Red Hot Chili Peppers, maar zo'n verzamelalbum staan alle goede nummers wel op.

Bob Cremers
Ik vind dit een geweldige LP

avatar van musicfriek
Totaal overbodige cd als je het mij vraagt.... Leuk als je helemaal niks van hun hebt misschien.. Maar deze cd is zeker geen toevoeging.

Geweldig album !
Ook al mis ik de zalige intro van Can't Stop

Bob Cremers
Is het niet Fortune Faded in plaats van Fortune Faled? Maar wel een mooi nummer.

nicolas
keigoede verzamelaar!

nicolas
fortune faded aangepast.

Bob Cremers
Cant Stop zijn ze vergeten bij mij staat die erop.

bij mij staat can't stop er niet op

Witch-king schreef:

Daar herken ik mij wel in.

De oudere cd's zijn zwaar ondervertegenwoordigd. Geen funky peppers maar het blijft wel leuke muziek. Het minste plaatje van deze heren. *3,5

Geweldige verzamelaar, kan niet eens kiezen welke ik als 4 favo nummers moet kiezen, want zijn er veel meer, ma ja. een 5 krijgt ie wel.

avatar van Backdrifter
Goeie verzamelaar!

avatar van meyer
wel een leuke verzamelaar, ik heb deze samen met de dvd erbij. De clipkes van de chilipeppers zijn echt wel goed vergeleken met de rommel die je op tv ziet.
Maar waarom eigelijk een greatest hits maken?? ze hebben gelijk net een nieuw album uit, breng dan een livecd uit ofzo. gewoon iets met wat toegeveogde waarde.
De nieuwe nummers, Fortune faded en save the population zijn wel lekker natuurlijk.
4,0* omdat het toch wel supermuziek is

avatar van starbright boy
meyer schreef:

Deze is al weer 3 jaar oud en erna is nog een live album uitgekomen.

avatar van meyer
starbright boy schreef:

Deze is al weer 3 jaar oud en erna is nog een live album uitgekomen.

Ja weetk, ksnap gewoon niet waarom een groep midden in hun carriere een greatest hits uitbrengt, als ze erna toch nog albums maken .
Wat U2 bijvoorbeeld doet kan ik dan beter begrijpen, die brengen een best of uit van hun jaren 80 en een best of van hun jaren 90.
Dit album hier lijkt mij redelijk overbodig, dan kom je binnen zoveel jaar in een situatie terecht waarbij een groep meer greatest hits albums heeft dan gewone albums bij manier van spreken.
Nuja, ze zullen er wel een goeie cent mee verdiend hebben en de fans die waren ook even gesust in afwachting van het nieuwe album met 2 nieuwe nummers

avatar van Black Math
Misschien moet ik dit album toch maar overwegen aan te schaffen. De Red Hot Chili Peppers hebben een groot aantal fantastische nummers geschreven, maar op de een of andere manier staat op elk studioalbum ook een hoop nummers die me niets doen. Een verzamelaar biedt wellicht uitkomst.

Wel een lekkere verzamelaar.
Alleen ''Under The Bridge'' heb ik net iets te vaak gehoord.
een 4,0 voor de verzamelaar

staan Fortune faded en save the population niet op een ander album dan?

5* by the way

avatar van Kikuichimonji
Lekkere bonusnummers, verder is het vooral bekend spul.

Ook jammer dat er te veel nummers van By the Way opstaan (maar Can't Stop dan weer niet) en ze mijn favoriete Peppers nummer (Around the World) zijn vergeten.

Bovendien mis ik een hoop van hun eerdere nummers, ik had graag wat meer van Mother's Milk of Blood Sugar Sex Magik gezien. Maargoed, daar is die eerdere verzamelaar voor

avatar van Hans Brouwer
musicfriek schreef:
Daar behoor ik dus toe Maar dat gaat heel snel veranderen

Peppertje
Tja, wat kan je hier over zeggen? Geweldige cd natuurlijk met hun grootste hits. Ik vind het wel jammer dat Knock Me Down er niet opstaat, dat vind ik een van hun beste nummers.