Red Hot Chili Peppers - Greatest Hits (2003)

Label: Warner Bros.

1. Under the Bridge (4:28)
  2. Give It Away (4:43)
  3. Californication (5:32)
  4. Scar Tissue (3:39)
  5. Soul to Squeeze (4:55)
  6. Otherside (4:17)
  7. Suck My Kiss (3:38)
  8. By the Way (4:20)
  9. Parallel Universe (4:32)
  10. Breaking the Girl (4:57)
  11. My Friends (4:05)
  12. Higher Ground (3:24)
  13. Universally Speaking (4:19)
  14. Road Trippin' (3:27)
  15. Fortune Faded (3:22)
  16. Save the Population (4:08)
avatar van Joän
Red Hot Chili Peppers, iedereen noemt het een rock band, maar eigenlijk zijn ze bijna 25 jaar geleden begonnen met pure maar zeer stevige funk muziek.
Het is nu meer richting rock.

Goeie keuze om Parallel Speaking , Suck my Kiss en Otherside erop te zetten, het zijn geweldige nummers.

Maar........op dit album staat "Greatest Hits" en ik vind de keuze van nummers zeker niet slecht, jammer dat ze niet verder terug gaan in de tijd met een selectie maken van greatest hits. Er staat niet 1 nummer van het album uit 1984 en Freaky Styley uit 1985 op.

Hele goede verzamelaar. Als je de nodige albums hebt is deze overbodig maar zeker om kennis te maken of voor de mensen die niet helemaal into the peppers zijn is dit prima.

Nadelen: geen Can't Stop en I Could Have Lied

Stijn_Slayer schreef:

+ What Hits!? natuurlijk, want dan heb je ook een snuif echte Peppers!

Joän schreef:

Kan volgens mij niet vanwege andere platenmaatschappij.
Met Higher Ground (is van de oude platenmaatschappij EMI)) is stuivertje gewisseld net zoals bij de verzamelaar What Hits!? (EMI) en het nummer Under The Bridge het geval was, want beiden zijn natuurlijk gewilde succesnummers. Maar verder dan dat kunnen ze wederzijds niet gaan, geloof ik.

Het is zeker jammer, dat wel.

What Hits!? vind ik wel veel minder, maar ik snap wat je bedoeld. Daar staan wat meer oudere nummers op.

Joän schreef:

Parallel Speaking? Je kon niet kiezen tussen Universally Speaking en Parallel Universe?

avatar van TaraB
Dit was mijn grote eerste liefde.

avatar van RHCP-AC DC
Gaat wel. Mooi album, maar zo vaak gehoord. Dan word je er gek van. Hun nieuwste is veeeeeeeeeeeeel beter! 3,0 sterren

Het is lastig om 1 album van The peppers te kiezen, dus dan kies ik voor een hele goede verzamelaar. Bijna elk nummer is oke !

Zeer goed album met een zeer goede keuze van de nummers alhoewel ik betreur dat liedjes zoals So Much I, Torture me en Especially in Michigan er niet op staan.
Als basgitarist wil ik ook nog eens zeggen hoeveel ik Flea bewonder! Ik vind hem in 1 woord GENIAAL!

avatar van TaraB
Pietrr schreef:
(...) alhoewel ik betreur dat liedjes zoals So Much I, Torture me en Especially in Michigan er niet op staan. (...)

Dit album is samengesteld voordat die nummers van Stadium Arcadium op CD waren, dus dan is het best logisch.

Throw Away Your Television, Scar Tissue & Purple Stain hadden erop moeten staan! (Ipv. suck my kiss, higher ground & my friends)

TaraB schreef:

Daar ben ik het dus volstrekt mee oneens. Voor elke Scar Tissue een Otherside of Californication en de andere twee nummers die je noemt lijken me vooral persoonlijke keuzes. Met My Friends wordt One Hot Minute tenminste wat (onder)vertegenwoordigd en klassiekers Higher Ground en Suck My Kiss zijn té belangrijk om te ontbreken.
Het had een mooie gelegenheid kunnen zijn om de Ojays-cover Love Rollercoaster uit de mottenballen te halen, maar kennelijk was Frusciante's ego te groot om dat toe te laten...

Scar Tissue staat er ook gewoon op, en die andere twee horen inderdaad niet op een Greatest Hits thuis.

joeri592
vind dit beter dan what hits!! echt een fantastische plaat die regelmatig aanstaat

Heb het goedkoop weten te scoren, toch maar eens gedaan...

Maar... jezus, wat klinkt die mix van Higher Ground beroerd, zeg!
Hoort niemand anders dit?

Als dat dezelfde is als op die zogenaamde EMI-remasters ben ik blij dat ik de oude cd's heb!

joeri592
ja dat vind ik ook wel, maar dat vind ik ook het enige mindere nummer, de rest is top

joeri592
ah, echt red hot chili peppers weer was het vandaag!lekker in de auto of op de fiets, RHCP luisteren vooral californication, otherside, star tissue en under the bridge passen bij lekker weer vind ik

kaztor schreef:
Heb het goedkoop weten te scoren, toch maar eens gedaan...

Maar... jezus, wat klinkt die mix van Higher Ground beroerd, zeg!
Hoort niemand anders dit?

waar heb je het gehaald en voor hoeveel??

Van een MuMe-member voor het schamele bedrag van 3 Pleuri.

goedkoop in de winkel is ie overal 20€+

Stelletje afzetters...

Ik heb trouwens de waveform van Higher Ground vergeleken met die van HG van What Hits!? Waar die van WH zorgvuldig is en nergens in overdrive gaat ziet de wavevorm van deze HG er uit als een solide balk. Je hoort ook duidelijk dat alle dynamiek is verdwenen. Hetzelfde deed ik met Under The Bridge (van deze cd en van WH). Zelfde verhaal. Het intro van dat nummer ziet er als wavevorm ingehouden uit (en klinkt zo) terwijl het hier meteen 'hard' is.

joeri592
ik heb hem nu ook in bezit voor 12 euro, opzich best goedkoop ze vragen overal 20 € +

Paulusss
kaztor schreef:
Stelletje afzetters...

Tja, loudness war.
Goede verzamelaar trouwens.

avatar van notsub
Voorheen had ik een tape met What Hits!? Nu luister ik naar deze en het latere materiaal klinkt duidelijk wat meer laid back dan de vurige nummers uit het verleden. Een probleem vind ik het niet. De nummers van deze CD klinken relaxed met af en toe een springnummer ertussen om het verleden niet te vergeten.

avatar van Shelter
What's up heette het toevallig?
Die hbe ik namelijk ook...is echt een goede verzamelaar; met buffalo tom, the levellers, Radiohead enz.
O maar wacht wellicht toch een andere want RHCP nummer op dat album was diegene die ook op deze staat; give it away.

avatar van notsub
What Hits!? is een RHCP verzamelaar CD.

avatar van Shelter
ah ok my bad...

kingofrock
red hot chili peppers, ik vind de hits altijd erg leuk, en een paar andere nummers ook, de oude peppers vind ik dan weer minder dan was meer, funk enzo denk ik
maarja deze verzamelaar is echt genieten, vooral het begin

under the bridge: het album begint meteen met me favoriete nummer van de rode hete chillie pepers, under the bridge, goede stem bij het begin van het nummer en een heerlijk meebler refrein
ook lekker makkelijk om mee te spelen op gitaar, altijd leuk om te doen 5 *

verder vind ik de hits californication, otherside en scar tissue ook erg lekker en goed

voor de rest zijn soul to squeeze by the way parralel universe en road trippin ook best goed

voor de rest vind ik het eigenlijk niet zo veel voor stellen, jammer als ze alleen maar nummers als under the bridge californication enz. maakte zal het mischien wel mij favoriete band geweest zijn 3,5 *

kingofrock
en waarom zit er geen can't stop in??

het album dat ik het meest luister, bij elk album heb ik wel een paar nummers die ik minder vind maar hier vind ik alles buiten give it away gewoon heel goed, enig nadeel is dat er geen cant stop en around the world opzit, 16 nummers is niet erg veel voor een greatest hits, die 2 konden er best nog bij

1.Under the Bridge 5* leuk gitaarwerk, mooi gezongen en een zéér lekker refrein!
2.give it away 3* één van de mindere nummers
3.californication 5* prachtig nummer
4.scar tissue 5* idem californication
5.soul to squeeze 4,5 *
6.otherside 5* leuk nummer dat rustig begint en eindigt met een lekkere solo
7.suck my kiss 5* fantastisch nummer!lekker snel en een lekker refrein
8.by the way 5* dit nummer heeft voor mij het lekkerste refrein van het hele album!
9.parrarel universe 4,5*
10.breaking the girl 4*
11.my friends 5* leukste nummer van het album denk ik, heerlijk gitaarwerk en goede lyrics
12.higher ground 4* leuk nummer maar zit hier niet een andere versie op dan het orgineel?
13.universally speaking 4*
14.road trippin 4,5 *
15.fortune faded 4*
16.save the population 4*

gemiddelde komt uit op 4,5 maar ik geef toch lekker een 5 aangezien ik buiten give it away alle nummers fantastisch vind!