Red Hot Chili Peppers - Greatest Hits (2003)

Label: Warner Bros.

1. Under the Bridge (4:28)
  2. Give It Away (4:43)
  3. Californication (5:32)
  4. Scar Tissue (3:39)
  5. Soul to Squeeze (4:55)
  6. Otherside (4:17)
  7. Suck My Kiss (3:38)
  8. By the Way (4:20)
  9. Parallel Universe (4:32)
  10. Breaking the Girl (4:57)
  11. My Friends (4:05)
  12. Higher Ground (3:24)
  13. Universally Speaking (4:19)
  14. Road Trippin' (3:27)
  15. Fortune Faded (3:22)
  16. Save the Population (4:08)
avatar van Sven Vermant
Als je alle CD's hebt is deze overbodig, maar ik moet zeggen dat ze een goede keuze uit de nummers hebben gemaakt.

avatar van Hans Brouwer
Sven Vermant schreef:
........maar ik moet zeggen dat ze een goede keuze uit de nummers hebben gemaakt.
Gelukkig maar, want tot voor kort had ik, behalve deze verzamelaar, geen Pepper albums. Nu weet ik gelukkig beter

avatar van Demolisher
Te veel nummers van BTW, en dna weer geen Can't Stop en Throw Away your television, dat is het enige minpuntje hieraan

Hé mensen

Ik moet voor school een opdracht doen voor muziek. Ik moet een lijst met drie nummers samenstellen, die een belangrijke rol voor me hebben gespeeld in mijn leven.

Under the bridge van de Peppers is een van die nummers, dit omdat ik dit een mooi nummer vind, krachtig van opbouw, eindigent met die gitaarsolo.

Daarnaast heb ik akoestisch gitaar gespeeld, en ik heb nummers van de Peppers ook gespeeld, waaronder under the bridge en other side.

Under the bridge moet ik laten horen in de les.

Mijn vraag is:
Wat is het of een belangrijk(ste) thema in dit liedje?
Wat is de boodschap van dit liedje?
Waar is dit liedje op geïnspireerd of gebasseerd?

Alvast bedankt voor jullie suggesties/antwoorden...

Anthony Kiedis schreef dit in de periode dat hij clean was, voor en na het uitkomen van het album Blood Sugar Sex Magik. Er was een soort afspraak dat de andere bandleden geen jointjes zouden roken als hij in de buurt was, omdat hij dan ook in de verleiding zou komen, etc. Op een dag waren Flea en John toch aan het blowen en ging Anthony een stuk rijden door LA. Volgens eigen zeggen (zijn autobiografie Scar Tissue) reed hij door de stad en overdacht hij zijn leven. Hij voelde zich eenzaam in de band, maar niet eenzaam in het algemeen, want hij voelde een connectie met de stad LA. Hij dacht na over zijn verleden waarin hij onder de brug drugs kocht van mexicanen en hoe hij zijn eigen leven en dat van anderen (zijn vriendin Ione Skye) vergalde.

De thema's zijn dus: eenzaamheid, liefde voor de stad en zijn drugsverleden
Een echte boodschap heeft het liedje niet, het is meer een beschrijving van de staat waarin hij op dat moment verkeerde. Als je ver zou zoeken kan het natuurlijk een aanklacht tegen drugs betekenen.

Boeiend om te lezen, bedankt!

avatar van Werwolf
Geen around the world? Een van hun beste platen..

De autobiografie Scar Tissue is toch wel mooi om te lezen; wordt echt vanuit Anthony verteld. Een must-have voor RHCP fans.

avatar van frankvankesteren
Can't stop en Around the World missen he..

Rolo
Ik heb dit album gekocht nadat ik Stadium Arcadium in huis had gehaald. De nummers vond ik zo goed dat ik inmiddels ook ( bijna) alle andere platen van de peppers heb. Topalbum!!!

Rockman schreef:
ze hebben de beste nummers van ze uitgekozen om ze op deze Greatist Hits album te zetten.

En zo gaat het stelselmatig negeren van alles van voor Mother's Milk (en One Hot Minute) maar door....

Ik vind What Hits!? veel leuker.
Ontdanks de oververtegenwoordiging van door de radio tot vervelens toe uitgebraakte songs geef ik dit toch nog een 3.

avatar van FunkyMonk
Nja, het zijn hun grootste HITS he; er staat niet Best Of... is Leuk om kennis te maken met de Peppers;

Jessie
freakystyle schreef:

De thema's zijn dus: eenzaamheid, liefde voor de stad en zijn drugsverleden

Wist je ook dat Kiedis het liedje nooit wou uitbrengen, omdat hij het te persoonlijk vond. Rick Rubin(Producer) die door het notitie boekje blaaderde van Kiedis liet zijn ogen vallen op Under The Bridge, en vroeg aan Kiedis om dit uit te brengen op cd
Kiedis wou niet, maar Rubin zag er een hit in en Kiedis heeft er dan maar bij neergelegd.

En voila een hit!

FunkyMonk schreef:
is Leuk om kennis te maken met de Peppers;

3 uurtjes luisteren naar Radio 538 en je hebt al voldoende kennis gemaakt met de nieuwe Peppers...

kaztor schreef:

Je bedoelt met Stadium Arcadium neem ik aan?

frankvankesteren schreef:

Je bedoelt met Stadium Arcadium neem ik aan?

Als het al niet daar vanaf komt, komt het wel van Californication of By The Way. Daarvoor hebben ze volgens de discjockeys alleen Under The Bridge gemaakt.

kaztor schreef:

Tja, de Peppers kunnen er ook niks aan doen dat het domein van de gemiddelde discjockey niet verder gaat dan water in de top40 langskomt...

Under The Bridge, he!

dat noem ik nou flauw

dat noem ik nou flauw

Gooi je er toch wat rode pepers bij?

avatar van frankvankesteren
Universally speaking vind ik het niveau niet echt hoog worden...

Demolisher schreef:

Te veel van BTW? Ik tel er slechts twee.

EVANSHEWSON
Misschien had dit album vollediger gekund, misschien ware het beter een dubbelcd uit te brengen, gezien het vele uitstekende materiaal van de Peppers, maar dat neemt niet weg dat dit een ideaal plaatje is om in de auto-cd-speler in te pluggen en te cruisen en je daar goed bij te voelen.

Ik heb hem met ook een dvd met de best clips op.

Super !

4.5 ****1/2

mooie selectie alleen had can't stop er ECHT wel op gemoette

clutch
deze heb ik een paar dagen geleden voor het eerst ergens in de stad zien liggen.. was ie 20 euro ofzo.. effe wachten tot ie wat goedkoper is

Rolo
Ik heb m voor iets van 9 euri gekocht

Joy
why, o why!

avatar van Shinobi
Leuke verzamelaar om te hebben, staan zeker wat leuke nummers op die ik nog niet kende zoals: Suck My Kiss en Soul to Squeeze.

Ik geef 'm 4, 5 sterren.

eiooft
Jammer dat er geen nummers opstaan vanuit de beginperiode...

tuktak
leuk album voor de niet echte liefhebber. maar dat is toch bijna altijd de doelgroep bij greatest hits albums. discussies over de onvolledigheid van zulke albums zie je dan ook terug bij elke greatest hits compilatie. maarjah, wat valt er ook verder over te zeggen natuurlijk...