Korn - The Path of Totality (2011)

Metal / Electronic
Label: Roadrunner

1. Chaos Lives in Everything (3:47)

met Skrillex

2. Kill Mercy Within (3:35)

3. My Wall (2:55)

met Excision

4. Narcissistic Cannibal (3:10)

met Skrillex en Kill the Noise

5. Illuminati (3:16)

met Excision en Downlink

6. Burn the Obedient (2:38)

7. Sanctuary (3:24)

10. Way Too Far (3:49)

met 12th Planet en Flinch

11. Bleeding Out (4:51)

met Feed Me

12. Fuels the Comedy * (2:49)

met Kill the Noise

13. Tension * (3:56)

met Excision, Datsik en Downlink

avatar van Sanderkeuh
Get Up! klinkt wel tof maar ik kijk niet zo uit naar een volledig album met gelijkaardige nummers.
De Korn albums van de pakweg laatste 10 jaar zijn niet echt memorabel te noemen en het zou me verbazen mocht deze dat wel zijn.

avatar van The_CrY
Juist door Get Up en het hele dubstep-idee heb ik hier wel zin in. Een aangename experimentele benadering, lijkt me.

avatar van kaztor
Bleeding Out? Deze band is jáááren geleden al uitgebloed...

avatar van Sanderkeuh
Maar live staan ze nog steeds als een huis.

avatar van Sanderkeuh
Nieuwe single (Narcissistic Cannibal) vind ik al heel wat minder dan Get Up!

avatar van Don Cappuccino
Inmiddels 2 nummers gehoord: Get Up en Narcissistic Cannibal. Ik vind het beide erg goede nummers. Ook als je de dubstepelementen zou weghalen zou het nog steeds erg goed zijn maar het geeft zeker iets extra´s.

Bij Get Up komt die bas er toch nog wat harder in door Skrillex. Ik ben zeer benieuwd naar het complete album.

avatar van Gloeilamp
Korn en dubstep, ik ben erg benieuwd naar het resultaat.
Get Up klinkt alvast goed

avatar van M<3Y
Get Up! beviel al uitstekend, nu ook Narcissistic Cannibal gehoord en ik moet zeggen het valt zeker niet tegen!

Het is anders en ik vraag me af of een volledig album ook nog steeds vol te houden is maar tot nu toe valt het me reuze mee!

avatar van Ducoz
Ik vond de single met Skrillex wel erg goed, ik hekel dubstep, maar met Korn valt alles op zijn plaats.
Stiekem een beetje benieuwd.

avatar van Apieknar
Ik ben zowel van de metal als van de dubstep, dus ben wel benieuwd hoe deze combinatie uitpakt. O.a. Feed Me en Noisia produceren dit album, des te meer reden om hiernaar uit te kijken.

Get Up! is klinkt trouwens goed in de oren.

avatar van Ducoz
Ja, ik denk dat dit weer een van de weinige Korn albums die ik bestel of direct op de release koop, is.

avatar van Joeri_000
The_CrY schreef:

Sluit ik me volledig bij aan. Korn is men jeugd en een album als see you on the other side was ook goed te doen ... Juist het experimente vind ik leuk bij Korn !! laat maar komen.. get Up is gaaf !!!

avatar van TheLegacy
Dit klinkt echt gruwelijk!

Is dat positief of negatief?

avatar van Don Cappuccino
Ik vroeg me eigenlijk hetzelfde af.

Volgens mij bedoelt hij dat het geweldig is.

avatar van Don Cappuccino
Kan de 5 stem a.u.b. weggehaald worden? Het album komt namelijk pas op 6 december uit en is helemaal nog niet volledig te beluisteren.

Bastiaan Prasath
Knappe plaat. Precies de omslag die Korn wat mij betreft nodig heeft, want ze zaten een beetje op een dood spoor Toch is een hele plaat lang dubstep mij, als hardrocker, een beetje te veel van het goede.

avatar van TheLegacy
@herman @Don Cappucino

Dat was positief Ik vind het een lekkere en gewaagde combinatie!

avatar van Don Cappuccino
Poeh, Sanctuary valt toch wel heel erg tegen. Dat nummer klinkt toch heel erg goedkoop en klinkt niet lekker. We wachten maar op het complete album.....

avatar van The_CrY
Nee, Sanctuary viel bij mij ook verkeerd. Nog 8 nummers te gaan...

avatar van Don Cappuccino
Gisteren heb ik hem voor de eerste keer gehoord en hij viel behoorlijk tegen. De 2 nummers die waren vrijgegeven (Get Up, Narcissistic Cannibal) zijn overduidelijk de beste. Het is bijna alsof ze het zeer matige songmateriaal willen overschaduwen door een flinke dosis dubstep om toch een beetje vernieuwend te zijn. Dat lukt bij mij toch mooi niet want de nummers lijken extreem op elkaar. Jammer. Een beoordeling komt later wel.

avatar van sheep67
De nieuwe Korn!
Ben benieuwd wat ze nu allemaal te vertellen hebben!

Ben in het verleden aardig "Fucked Up" door geraakt, zeg! (Korn-materiaal)

P.S. Het lijkt net een flipperkast wat eruit die boxen schalt!

2116
album mag dan wel pas 5 december uitkomen maar is nu al via internet te beluisteren. Ik vind het wel een lekker albumpje. Weer eens wat anders!

avatar van masterdude
Ik vind dit echt wel lekker.. Is niet te vergelijken met eerdere cd's van Korn echter.. "metal" en dubstep zijn prima te mixen. Ben wel bang dat het gaat vervelen, maar voor nu ben ik erg enthousiast!

avatar van james_cameron
Knappe plaat dit. Ik verwachte min of meer een album dat zou klinken als een lange reeks remixen, maar dit is toch wel even andere koek. Gitaren en drums zijn naar de achtergrond geschoven, maar de echte Korn-sound is nog steeds volop aanwezig. Sterker nog, de band klinkt hier zeer energiek en levert een reeks ijzersterke songs af. Beukers als Narcissistic Cannibal, Get Up en Way Too Far zijn echt op en top Korn. Jonathan Davis is ook uitstekend bij stem. Slechts Sanctuary kan me niet echt boeien, door het te slome tempo, het zeurderige refrein en de Marilyn Manson-achtige vocalen. Voor de rest is dit een prima album, qua sound en kwaliteit van het materiaal nog het meest te vergelijken met Untouchables, één van mijn favoriete Korn-albums.

avatar van Anne Maaike
1,0
Hier en daar is de combinatie Korn en dubstep best geslaagd (Get Up!), maar vooralsnog ben ik nog niet echt enthousiast.

Anne Maaike schreef:

Helemaal mee eens. Ik heb na 3 luisterbeurten 3 leuke nummers kunnen ontdekken en de rest dwarrelt nog een beetje tussen 'lekker' en 'saai'. Kan natuurlijk nog verandering in komen.

instrumentaal heerlijke plaat, maar jezus wat is jonathan davis weer irritant

avatar van RogerV
Opvallende move van Korn. Benieuwd of ze hiermee fans gaan overhouden.

Maar het resultaat is best aardig. Alleen die zanger he.

avatar van bennerd
Ik ben er in ieder geval wel blij mee. Korn begon betrekkelijk overdatum te klinken.