Korn - The Path of Totality (2011)

Metal / Electronic
Label: Roadrunner

1. Chaos Lives in Everything (3:47)

met Skrillex

2. Kill Mercy Within (3:35)

3. My Wall (2:55)

met Excision

4. Narcissistic Cannibal (3:10)

met Skrillex en Kill the Noise

5. Illuminati (3:16)

met Excision en Downlink

6. Burn the Obedient (2:38)

7. Sanctuary (3:24)

10. Way Too Far (3:49)

met 12th Planet en Flinch

11. Bleeding Out (4:51)

met Feed Me

12. Fuels the Comedy * (2:49)

met Kill the Noise

13. Tension * (3:56)

met Excision, Datsik en Downlink

avatar van james_cameron
Knappe plaat dit. Ik verwachte min of meer een album dat zou klinken als een lange reeks remixen, maar dit is toch wel even andere koek. Gitaren en drums zijn naar de achtergrond geschoven, maar de echte Korn-sound is nog steeds volop aanwezig. Sterker nog, de band klinkt hier zeer energiek en levert een reeks ijzersterke songs af. Beukers als Narcissistic Cannibal, Get Up en Way Too Far zijn echt op en top Korn. Jonathan Davis is ook uitstekend bij stem. Slechts Sanctuary kan me niet echt boeien, door het te slome tempo, het zeurderige refrein en de Marilyn Manson-achtige vocalen. Voor de rest is dit een prima album, qua sound en kwaliteit van het materiaal nog het meest te vergelijken met Untouchables, één van mijn favoriete Korn-albums.