Iron Maiden - Somewhere in Time (1986)

Label: EMI

1. Caught Somewhere in Time (7:26)
  2. Wasted Years (5:07)
  3. Sea of Madness (5:42)
  4. Heaven Can Wait (7:22)
  5. The Loneliness of the Long Distance Runner (6:31)
  6. Stranger in a Strange Land (5:45)
  7. Déjà Vu (4:56)
  8. Alexander the Great (356-323 B.C) (8:37)
  9. Reach Out * (3:30)
  10. Sheriff of Huddersfield * (3:34)
  11. That Girl * (5:04)
  12. Juanita * (3:45)
avatar van manontheedge
Die live nummers kan je altijd wel vinden op Youtube... heb trouwens ook een erg leuk interview kunnen vinden uit die tijd met kinderen die toen naar maiden luisterden... super cool en lekker old scool

Raekwon the chef
Verhoogd naar 5 sterren, geweldig album, dit album komt wel het dichts in de buurt van 7th Son, geen enkele mindere track, het heeft alleen wat tijd nodig om te groeien

eda
voor mij was dit album de eerste kennismaking met Maiden, na de single te hebben gehoord(wasted years) kocht ik de LP. Ik wist niet wat ik hoorde, ik zat niet echt in de metal scene, en ik was overdonderd door het geweld uit m'n stereo. met name de aparte bassound van Steve maakte grote indruk. sindsdien altijd fan geweest en is somewhere in time nog steeds mijn favoriete LP allerijden

max en joep
voor mij de beste Maiden cd.
ALLES klopt aan deze cd.

avatar van muismat
Ik heb hem vandaag op LP gekocht

avatar van AGE-411
Laatste goede album van Maiden...

MetalDex
beg to differ: ssoass, x factor, dod, amolad!

nu wel akkoord

ongelovelijk wat IRON MAIDEN in die tijd (de jaren ,80) presteerde.
na de albums: IRON MAIDEN, KILLERS, NUMBER OF THE BEAST, PIECE OF MIND, POWERSLAVE, en LIVE AFTER DEATH, kwam er gewoon opnieuw een onwijs goeie plaat uit!!
met in mijn ogen eigelijk geen enkel zwak nummer.
meestal ervaar ik de singles nog wel eens als slappe hap, maar dat kon ik van WASTED YEARS niet bepaald zeggen, want ook dat nummer was steengoed!
ik kijk dan ook met smart uit naar: THE SOMEWHERE BACK IN TIME TOUR in 2008.

duysterbos schreef:

ik kijk dan ook met smart uit naar: THE SOMEWHERE BACK IN TIME TOUR in 2008.

Klinkt wel interesant

avatar van Gajarigon
Samen met Powerslave het beste van Iron Maiden dat ik al heb gehoord.

Raekwon the chef
Echt weer ouderwets genieten met Caught Somewhere In Time, toch zeker al een maand niet meer gehoord, blijft geweldig gewoon

Bobiej
Wat ik echt tof aan deze hoes van Maiden vind, zijn alle geheime boodschappen die tekenaar Derek Riggs erin heeft gestopt. Een aantal voorbeelden;

- Op de klok is het 23:58 (2 Minutes to Midnight)
- Het 'Ancient Marinier Seafood' restaurant (The Rime of the Ancient Mariner natuurlijk!)
- Rechtsboven op de voorkant zie je dat de steeg waar Eddie voorstaat de Acacia Avenue is.
- Het 'Phantom Opera House' op de achterkant.
- Op de achterkant staat een plaatje van 2 piramides op een gebouw, met daarachter de opgaande zon. Die zon, dat is het gezicht van Eddie.
- Rechtsboven op de achterkant valt er een manneke naar beneden, Icarus (the Flight of Icarus)
- De 'Aces High' bar.
- Op de voorkant loopt er een kortharige man met een leren jack en broek aan een gebouw uit...Paul Di'Anno?
- Er schijnt ergens een Asimov Foundation te staan, als verwijzing naar de man die de regels van de robot bedacht, Eddie is een cyborg hier op de hoes.
- Nicko McBrain heeft hier een vliegtuig muts op, als verwijzing naar 'Aces High'
- Bruce Dickinson heeft een brein in zijn handen; Piece of Mind.

achterkant:

-bioscoop draait: live after death
-theaters als rainbow en marquee als verwijzing naar zalen waarin men speelde
-ruskin arms pub - linksonder - wordt gezien als home of rock en heavy metal music
-beer garden - links midden - in new york veranderde zijn naam in l'amours

etcetcetc

het eddy gezicht in de zon zie ik nergens, en d'ianno die naar buiten loopt?

edit, google:

Bobiej
Die van Eddie in de zon zag ik zelf (plaatje op de computer), en die zon leek op een skellet (=Eddie), maar het kan natuurlijk ook gewoon toevallig lijken door vergroting van 't plaatje.

En Paul Di'Anno leek ook zo voor mij, kort haar, leren jack, zwarte broek, Di'Anno hoe hij op het podium stond (zie ook de hoes van Live!! + One). Maar dat kan natuurlijk ook toeval zijn .

waar staat paulus dan?

En West Ham United die met 7-3 wint van Arsenal
West Ham is de favoriete club van Steve Harris. Hij had trouwens een proffesionele voetbalcarrière opgegeven voor Maiden, net als Bruce mee had kunnen doen met het schermen op de Olympische Spelen.
Sportieve band

Boven de Aces High Bar vliegt ook een spitfire

Joy schreef:
waar staat paulus dan?

Achter Eddie, je kan em zien tussen z'n benen.

MetalDex schreef:
, net als Bruce mee had kunnen doen met het schermen op de Olympische Spelen.

Bruce wou ook meedoen voor de Olympics, maar kwam niet door de kwalificatie heen geloof ik.

MetalDex
Ja, voor de Spelen in '90 volgens mij. Maar dat kwam denk ik omdat hij zo druk bezig was met Maiden dat hij zich niet voor 100% ervoor in kon zetten. Voor de Spelen van '98 is hij gevraagd, en toen heeft hij afgezegd.

Bobiej schreef:

Achter Eddie, je kan em zien tussen z'n benen.

dat is 1 van de 3 etelagepoppen

Bobiej
Verrek, nu je het zegt...

leg die waterpijp maar ff aan de kant want eddy zit ook niet in de zon

Joy schreef:
leg die waterpijp maar ff aan de kant want eddy zit ook niet in de zon

Bobiej
Below Eddie, there is a model in the department store window. Some fans believe this is former Maiden singer, Paul Di'anno.

Aldus Wikipedia .

Joy
kotrtom, ook die fans hangen aan de waterpijp, want slechts speculatie

Raekwon the chef
dat is inderdaad gewoon een etalagepop. daarnaast vind ik hem weinig op Di'Anno lijken

avatar van animalkrullie
Dit werk vind ik een beetje poppie, niet slecht maar zeker niet hun beste.
De nummers zijn eenvoudig maar worden goed opgebouwd.

Bobiej
Eenvoudig zou ik de nummers van Somewhere in Time niet noemen, technisch zijn deze mannen TOP.