De Wereld Draait Door Recordings (2011)

Alternatieve titel: DWDD Recordings

25. Torre Florim - Goin' Out West
  26. Jacqueline Govaert - On Saturday Afternoons in 1963
  27. Jan Smit - (Everything I Do) I Do It for You
  28. Ellen ten Damme - Ich Weiss Nicht zu Wem Ich Gehöre
  29. Thé Lau - Happy Christmas (War Is Over)
  30. Janne Schra - Mysteries
  31. Mathilde Santing - The Heart of Life
  32. Felix Maginn - The Chauffeur
  33. Stevie Ann - Simple Twist of Fate
  34. Alain Clark - Ignition
avatar van Oldfart
Blaudzun, Stevie Ann en vooral Ruben Block zijn voor mij favoriet.
Sommigen als Bertolf, Santink, Lofsky zijn goed.
Alain Clarke is gewoon een erg goede zanger; het nummer is leuk, maar ook niet meer dan dat.
Maar er staan voor mij te veel slechte en tenenkrommende ( o.a. Roosbeef) dingen op om dit ooit aan te schaffen.

haveman schreef:
Ik kijk zelden naar DWDD, maar laatst zag ik daar René Froger wel episch falen.

Aansteller Froger moeje A - niet als gast willen, en B al helemaal niet op een cd als dit, net als jan smit bijv

Wat mij betreft had het een enkel ceedeetje kunnen zijn als de zwakke uitvoeringen niet waren uitgebracht, hoewel, dat zou niet liggen in de lijn van de echte recordings, waar ook een hoop zwakke nummers op te vinden zijn

avatar van Deren Bliksem
Gister zat er een held, Herman van Veen, helaas een nummer van Rames Shaffy te verkrachten.

avatar van Dungeon
Ik vond zowel Smit als Froger wel wat hebben. Het is puur en ik vind het ook mooi als mensen zich zo breekbaar op durven te stellen. Het doet me een beetje denken aan het nummer A Day in the Life of a Three van the beach boys. Een lied gezongen door hun producer. Hij zingt zo vals als het maar kan maar het bezorgt me wel kippenvel (niet dat Smit en Froger dat bij me doen).

avatar van bikkel2
Het ligt ook in de kracht van het pure en zonder toeters of bellen . Bepaalde artiesten zoeken wat meer de uitdaging , anderen kiezen voor een savere manier .
Jan Smit , Anita Meyer en Saskia En Serge , voegen niet zo veel toe . Althans niet op een manier dat ze het desbetreffende nummer helemaal eigen maken .
Jacqueline Govart , Stevie Ann, Ruben Block , Fay Lovski , Dazzled Kid en Bertolf , blijven dicht bij zich zelf en raken bij mij wel de snaar .
Miss Montreal , Elle Bandita en Roosbeef leggen er wel passie in , maar het komt bij mij niet over .
Het initatief is in ieder geval wel oprecht . Des te meer redenen om eens een fatsoenlijk muziekprogramma uit te gaan zenden , want dat is het grote gemis hier in Nederland .
De publieke omroep moet toch in staat zijn om iets te bedenken . Een sober gehouden podium met van mij part een combi van oudgedienden met nieuwe talenten .
In ieder geval goed dat Later With Jools Holland er is op de BBC .

avatar van Kill_illuminati
Volgens mij was de stem van Froger ook helemaal niet opgewarmd, dan krijg je zulke dingen.

avatar van OldRottenhat
Viel me bij Roosbeef trouwens op dat ze in de reguliere DWDD uitzending (waar ze door Tim Knol begeleid werd) ook redelijk veel emotie in het nummer wist te leggen, maar tijdens DWDD-recordings sloeg het bij mij totaal niet aan. Ze kwam toen erg ongeïnspireerd over en leek er weinig zin in te hebben.

avatar van vigil
OldRottenhat schreef:
Ze kwam toen erg ongeïnspireerd over en leek er weinig zin in te hebben.
Is dat niet gewoon haar imago?

avatar van OldRottenhat
Weet ik niet, zo goed ken ik haar niet, maar ik bemerkte toch een redelijk verschil in performance.

Misschien was ze stoned? Ik weet uit ervaring dat ze wel eens een blowtje rookt voor optredens.

avatar van Sandokan-veld
Sympathiek project, maar ik vond alleen Felix Maginn en Tom Barman (helaas niet op de cd) tijdens de uitzendingen echt iets toevoegen aan de originele nummers.

herman schreef:

Ja, dat zou natuurlijk ook kunnen! Laten we het er maar op houden dat het daar aan lag...

avatar van repelstefan
Staan een paar leuke versie op maar ook zeer matige. Elle Bandita was zowel in de uitzending als bij de liveopnames erg vals. En die buil shag onder je arm en die attitude van 'i don't care' is ontzettend overdreven. Jan Smit in het Engels was ook 2x geen succes,
zijn uitspraak is gewoon niet goed genoeg.

Ruben Block was in DWDD zelf mijn favoriet, maar tijdens de volledige optredens was dat Torre Florim. Superdikke versie van Tom Waits neergezet. Waar hij de eerste keer nog erg zenuwachtig leek en zijn tekst vergat, was dit echt heel goed. Blaudzun was ook erg gaaf gedaan.

avatar van robbrouwer58
Sakia en Serge, Jan Smit, Rene Froger, Anita Meyer en Ben Cramer er ook bij. Tel uit je winst.

robbrouwer58 schreef:

Moet niet gekker worden.
De wereld draait door!!

avatar van IntoMusic
Stel je voor dat je dat soort artiesten goed gaat vinden... Kunnen jullie natuurlijk niet verkopen op het werk... :s Ik vond Ben Cramer en Anita Meyer in ieder geval verassend goed. Daarnaast vind ik het niveau van deze cd eveneens van een goed niveau, dus weer iets voor het verlanglijstje.

avatar van tsjong
Blaudzun met Shout en Ruben Block zijn mijn favorieten. Er staat te veel op dit album wat ik hoogstwaarschijnlijk ga skippen. Daarom heb ik geen interesse in dit album, geen zin om elke keer op te staan en naar de cd-speler te lopen.

tsjong schreef:
...geen zin om elke keer op te staan en naar de cd-speler te lopen.

Je hebt geen afstandbediening?

Tsjongejonge

Stijn_Slayer
Dit is toch gewoon van die optredens waar ze het volledige nummer speelden? Of is het in de studio opgenomen?

Ik vind 't toch wel een behoorlijk triest gezelschap. Jan Smit zingt bijvoorbeeld knettervals. Volgens mij heeft hij dat zelf niet eens door. Thé Lau dekt zichzelf van tevoren al in. Man, wat gaat die vent keihard onderuit. Waar heeft John Lennon dat aan verdiend? Of zo'n Mathilde Santing die wanhopig probeert opnieuw in the picture te komen. Het is haast net zo beschamend als Saskia & Serge.

Of Sabrina Starke met haar 'mooie' stemmetje. Geen enkel spoor van karakter in te horen, alleen maar gemaakte emotie. Zijn we het stadium van Mariah Carey zangeressen nou nog niet voorbij? Hans Vandenburg viel me ook erg tegen, omdat je van de frontman van Gruppo Sportivo toch op z'n minst een leuke uitvoering verwacht (aan de song zelf ligt het niet). Ellen ten Damme is ook niet mijn ding, maar van haar mag je ook een bepaald niveau verwachten. Komt er zo'n oubollig Duits nummer uit. Tja, op een bepaalde manier nog gedurfd, maar ik denk niet dat er veel mensen op zitten te wachten.

Het meest genante optreden vond ik misschien nog wel die van Ben Cramer. Zingen ho maar, maar geforceerd hard schreeuwen en de zaal gelooft het ook nog.

Janne Schra en Fay Lovsky vond ik nog wel geslaagd. Verder hooguit een handjevol dat een voldoende haalde (Stevie Ann bijv.). Jolinks Cash imitatie was ook niet erg serieus te nemen, maar tenminste nog geinig, hoewel ik ook behoorlijk moest lachen toen ik troetelbohèmien Blaudzun met z'n banjo aan de gang zag gaan.

avatar van Gloeilamp
Stijn_Slayer schreef:

IntoMusic schreef:

Misschien de diverse reclames en trailers niet gezien op tv over het concert ? Overigens zit natuurlijk niemand te wachten op een cd met songs die maar 1,5 minuut duren

Jocharo-T
Rhythm & Poetry schreef:
Daarentegen, slechter dan het origineel:

Stefan Schill - When You Were Mine

Vooral velen malen beter gezongen dan Prince deed op het origineel. Misschien een idee dat Prince zijn nummers laat inzingen door deze jongen?

avatar van thelion
Allemaal leuk en aardig die De Werld Draait Door Recordings, maar velen halen het niet bij het orgineel.

Blaudzun - Shout is zeer goed en de uitschiter van alle DWDD Recordings is wat mij betreft Ruben Block - Sweet Dreams.

De balans van DWDD Recordings is voor mij 2 Toppers en de rest middelmatig tot zeer slecht ao Jan Smit (als je geen Engels kan ga er dan ook niet in zingen)

avatar van tsjong
Ik ben het helemaal met thelion eens.

sxesven
Dat die van Blaudzun zo gewaardeerd wordt snap ik echt helemaal niet, werkte bij mij echt alleen maar op de lachspieren. Met Block kon ik net zo weinig als ik met z'n band kan, nuanceloos gerampetamp. Nee, er waren veel leukere uitvoeringen w.m.b. ('de rest middelmatig' op z'n best vind ik dan ook een beetje gechargeerd).

Niemand trouwens zo slecht Engels als die knakker van Gruppo Sportivo, verschrikkelijk.

avatar van Oldfart
,,,, dat klopt wel, maar Hans Vandenburg neemt zichzelf in ieder geval niet al te serieus. Goede keuze ook; Psycho Killer is hem op het lijf geschreven.
Soms verdenk ik hem ervan dat hij met opzet dat steenkolenengels gebruikt.
Moet om hem in ieder geval nog wel een beetje glimlachen, bij Jan Smit heb ik dat zelfs niet.

avatar van devel-hunt
Eén grote groepsverkrachting heeft hier plaats gevonden.
Ben Cramer, plaatsvervangende schaamte. Hoe kan Harry Nilsson nu nog in zijn graf rusten. Thé en Marike Jager, waar heeft John, mijn grote held, DIT aan te danken. Waarom wordt uitgerekend hij 2 keer zo genadeloos beledigd??
Ook veel artiesten die ik allang dood had gewaand, maken weer hun opwachting, maar de extase meter zakt onder nul.
Hans Vandeburg staat héél genant in de schaduw bij de geniale David Byrne. En nu komt er nog een deel 2.

Kan niet wachten...

avatar van cornucopia
Ik denk ook niet dat het de bedoeling was om de geïmiteerde iconen te toppen. Het is gewoon een leuk initiatief waarbij je het moet nemen zoals het is. Sommige nummers vind je leuk, sommige niet. Het is toch leuk dat sommige nummers geheel relatief onbekende 'uitgekleed' voor een breed publiek gespeeld worden? En dat geniale American Recordings de aandacht krijgen.
En ik heb juist wel respect voor de artiesten die er zitten; ze hebben het lef om volledig op hun plaat te gaan ( en ja, dat gebeurt...), want beter dan het origineel is vrij lastig (understatement!!)
Al met al een leuk idee dus... En een leuke cd met een aantal leuke nummers (Waylon, Boeijen, Blaudzun, Ruben Block, Stevie Ann en "The Dude" van Triggerfinger uiteraard...