Drake - Take Care (2011)

Canada
Hip-Hop / R&B
Label: Young Money

1. Over My Dead Body (4:33)

met Chantal Kreviazuk

2. Shot for Me (3:45)
  3. Headlines (3:56)
  4. Crew Love (3:29)

met The Weeknd

5. Take Care (4:37)

met Rihanna

6. Marvins Room / Buried Alive (Interlude) (8:16)

met Kendrick Lamar

7. Under Ground Kings (3:33)
  8. We'll Be Fine (4:08)

met Birdman

9. Make Me Proud (3:40)

met Nicki Minaj

10. Lord Knows (5:08)

met Rick Ross

11. Cameras / Good Ones Go (Interlude) (7:15)
  12. Doing It Wrong (4:25)

met Stevie Wonder

13. The Real Her (5:21)

met André 3000 en Lil' Wayne

14. Look What You've Done (5:02)
  15. HYFR (Hell Ya Fuckin' Right) (3:27)

met Lil' Wayne

16. Practice (3:58)
  17. The Ride (5:51)

met The Weeknd

18. The Motto * (3:01)

met Lil' Wayne

19. Hate Sleeping Alone * (3:33)
avatar van JAY-Z
Wat een heerlijk album!

Hoorde via via dat het album was gelekt en kon het niet laten om hem te downloaden. Goede (nieuwe) nummers die nog niet gelekt waren, vooral 'Over My Dead Body' is erg lekker.

In eerste instantie niet van plan om hem nog te kopen maar nadat ik een reactie las van Drake over de lek van het album ga ik hem toch maar bestellen.

'Listen, enjoy it, buy it if you like it...and take care until next time.'

avatar van Septua
Nee ik vind dit een ontzettend matig album helaas.
Waar ik Thank Me Later echt met plezier luister, klinkt dit over gehaast en te gemaakt.
Het begint al met het eerste nummer, Over My Dead Body, het amateuristische eentonige piano jingeltje met een matige rap waar af en toe belachelijk slechte teksten doorheen komen.
Ik quote:
Yeah, don’t make me take your life apart boy
You and whoever the fuck gave you your start boy
Or you wanna be a muthafuckin funny guy?

Het klinkt nergens naar... en het moment dat hij die laatste zin, Or you wanna be a muthafuckin funny guy? zingt.. gaan mijn tenen krullen van hoe slecht en on overtuigend dat wel niet klinkt.

Take Care, eerste keer klonkt het nummer degelijk, op een gegeven moment duurt het te lang... en Rihanna begint improviserend 3 zinnetjes te zingen, weer erger ik me aan zo'n moment dat het gewoon slecht is.
Ook de gast bijdrage van Nicki Minaj is te verwachten, ze rapt alleen maar hetzelfde en doet haar verse op Monster van Kanye West geen eer aan, dit zeg ik omdat ze na dat nummer overal dezelfde techniek gebruikt bij haar raps.

Marvins Room en Lord Knows zijn mijn favorieten, 2 geweldige nummers, Kendrick Lamar komt hier zelfs op een hoog niveau vergeleken met zijn album, geweldig.

avatar van Yestsida
Na het matige debuut Thank Me Later zag ik dit meesterwerk totaal niet aankomen. Mede door dit album is Drake één van mijn favoriete nieuwe MC's, al hoor ik hem liever zingen dan rappen.

Drake komt geweldig goed tot zijn recht op de producties van Noah "40" Shebib. Het beste om deze stijl te beschrijven, is volgens mij Emo-Hip Hop/R&B.
The Weeknd doet me steeds denken aan de stijl van een (zingende) Drake & 40. Daarom past hij ook perfect op de nummers Crew Love en The Ride.

Relaxte (emo-)nummers zoals Shot For Me, Marvin's Room, Cameras, Good Ones Go, Doing It Wrong, The Real Her en Look What You've Done zijn niets minder dan geniaal te noemen.
Maar ook de meer uptempo nummers Headlines, Underground Kings, We'll Be Fine, Make Me Proud, Lord Knows en HYFR moeten hier niet veel voor onder doen!

Dit was hét album van 2011 voor mij, met Shot For Me als kanshebber voor nummer van 2011!

Hopelijk gaat zijn volgende album, Nothing Was the Same, evenveel producties bevatten van 40 als deze. Bangers zoals Started From the Bottom zijn geweldig, maar ik wil meer ingetogen nummers van Drake.

Ben het album gaan luisteren vanwege het nummer met Rihanna.

Erg leuk en vooral relaxt album! Voordeel van Drake vind ik dat hij naast rappen ook zingt. Een heel album alleen rap wordt me wat te veel van het goede (op Nicki Minaj na dan).

Album komt uit 2011, maar als het 2016 was geweest, had ik het ook geloofd. Klinkt allemaal nog best fris.

avatar van djwutru072
Verreweg 't beste wat de man gemaakt heeft.