Drake - Take Care (2011)

Canada
Hip-Hop / R&B
Label: Young Money

1. Over My Dead Body (4:33)

met Chantal Kreviazuk

2. Shot for Me (3:45)
  3. Headlines (3:56)
  4. Crew Love (3:29)

met The Weeknd

5. Take Care (4:37)

met Rihanna

6. Marvins Room / Buried Alive (Interlude) (8:16)

met Kendrick Lamar

7. Under Ground Kings (3:33)
  8. We'll Be Fine (4:08)

met Birdman

9. Make Me Proud (3:40)

met Nicki Minaj

10. Lord Knows (5:08)

met Rick Ross

11. Cameras / Good Ones Go (Interlude) (7:15)
  12. Doing It Wrong (4:25)

met Stevie Wonder

13. The Real Her (5:21)

met André 3000 en Lil' Wayne

14. Look What You've Done (5:02)
  15. HYFR (Hell Ya Fuckin' Right) (3:27)

met Lil' Wayne

16. Practice (3:58)
  17. The Ride (5:51)

met The Weeknd

18. The Motto * (3:01)

met Lil' Wayne

19. Hate Sleeping Alone * (3:33)
tuktak
pff de track take care, wat een gedrocht heeft drake (met rihanna) van deze productie van jamie xx gemaakt zeg. mist echt alle consistentie en diepgang die een gill-scott heron er wel aan heeft gegeven.

rappend klinkt drake sowieso als een natte krant, om maar niet te spreken over zijn zangkwaliteiten. als hij gaat zingen zit er zo'n dikke laag autotune overheen dat zelfs de schorre hond van mijn buurman er nog sexy mee had geklonken. daarnaast is een groot deel van de producties niet te harden door de lompe sub die gebruikt is.
positieve punten zijn dan nog de productie van just blaze, stevie wonder, de bijdrages van the weeknd en dat het afentoe een minuutje 'wel aardig' klinkt tijdens sommige tracks.

avatar van DennisGTI
Wat voor de een een gedrocht is, is voor de ander een van de betere nummers van het album (Take Care). Ik ben erg blij met dit album, lang naar uitgekeken en ik moet zeggen dat ik het erg goed vind. Drake is sterk en ook de gastoptredens doen hun ding erg goed. Wat mij betreft een van de betere albums van 2011.

avatar van Stapler
tuktak schreef:

beter kan ik het niet verwoorden.

avatar van gangsterr111
Ik vind dit album zeer goed, de cover vind ik weer minder en ook een ander punt wat ik niet snap zijn de single-keuzes; "Headlines" en "Make Me Proud" vind ik vrij slechte keuzes als single. Ik denk dat de tracks "Take Care" of "HYFR" veel betere keuzes geweest zouden zijn.

Persoonlijke favorieten zijn voor mij Over my Dead Body, Take Care en Lord Knows.

avatar van Dakduivel
Het is al erg goedkoop om de Jamie xx remix van I'll Take Care of You te gebruiken (of eigenlijk gewoon als beat onder een paar, slechte, vocalen te plaatsen) voor je album. Maar om er dan ook nog eens zoiets walgelijks van te maken kan toch echt niet:

avatar van Septua
Nee ik vind dit een ontzettend matig album helaas.
Waar ik Thank Me Later echt met plezier luister, klinkt dit over gehaast en te gemaakt.
Het begint al met het eerste nummer, Over My Dead Body, het amateuristische eentonige piano jingeltje met een matige rap waar af en toe belachelijk slechte teksten doorheen komen.
Ik quote:
Yeah, don’t make me take your life apart boy
You and whoever the fuck gave you your start boy
Or you wanna be a muthafuckin funny guy?

Het klinkt nergens naar... en het moment dat hij die laatste zin, Or you wanna be a muthafuckin funny guy? zingt.. gaan mijn tenen krullen van hoe slecht en on overtuigend dat wel niet klinkt.

Take Care, eerste keer klonkt het nummer degelijk, op een gegeven moment duurt het te lang... en Rihanna begint improviserend 3 zinnetjes te zingen, weer erger ik me aan zo'n moment dat het gewoon slecht is.
Ook de gast bijdrage van Nicki Minaj is te verwachten, ze rapt alleen maar hetzelfde en doet haar verse op Monster van Kanye West geen eer aan, dit zeg ik omdat ze na dat nummer overal dezelfde techniek gebruikt bij haar raps.

Marvins Room en Lord Knows zijn mijn favorieten, 2 geweldige nummers, Kendrick Lamar komt hier zelfs op een hoog niveau vergeleken met zijn album, geweldig.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind het nummer van Jamie xx helemaal niet verpest. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Drake en vooral Rihanna wel vind passen op dit nummer. Het is juist het einde van Gil Scott-Heron wat er totaal niet meer bij past. (Bij de het origineel van Jamie xx wel hoor!)

avatar van j.b.b.l
Take Care voelt meer als een geheel aan,dat gevoel had ik niet bij Thank Me Later.De langzame producties passen goed bij Drake,producties als Lord Knows eten Drake op(zijn stem is er te licht voor). Ondanks dat vind ik het één van de sterkste nummers op het album.Enige minpunt is Shot For Me.Het is geen slechte track maar doet wel onder aan het niveau die Take Care haalt.

ES-K
Een Hip-Hop-album met een hoog RnB/Pop-gehalte. Dat zou niet erg zijn als de artiest ook goed zou kunnen zingen, maar dat is bij Drake niet het geval. Zonde vind ik dat, aangezien de producties en de lyrics vaak wel prima in elkaar zitten.

avatar van AOVV
Kleffe plaat. Het duurt me veel te lang, en weet me eigenlijk nooit te overtuigen. Drake vind ik niet echt een goede rapper, en ook z'n zang ligt me niet echt. Enkele gastartiesten weten dan nog voor een positieve noot te zorgen, zoals The Weeknd. Daartegenover staan dan weer Nicki Minaj en Lil' Wayne, twee artiesten waar ik niet veel mee heb, om te zeggen helemaal niets. Geen enkel nummer blijft hangen..

1,5 sterren

avatar van InnerFreedomInt
1,0
Erg slechte album bijna geen goede nummers op!
Ik vind trouwens ook dat de faam naar zijn hoofd is gestegen waarom gaat hij deze richting in,
artistiek noemen ze het! maar helaas kan dat niet waar gemaakt worden ik wordt echt schijt ziek van die auto-tune,
zijn vorige album kon ik wel waarderen ook daar die auto-tune maar in iedergeval wel met een artistiek niveau!

Headlines
Marvins room

wel goede nummers ps

avatar van Jacktherapper
Hier baal ik van zeg. Ik heb redelijk wat energie gestoken in het haten van Drake maar ik merk dat ik nu al een aardig tijdje dat dat niet meer lukt. Het enige stukje misplaatste afgrijzelijkheid is de titeltrack. Alsof Rihanna en Drake voor een "grappige" YouTube video met bloed om de tanden een kapmes in het gehele oeuvre van Gil Scott-Heron piercen.

Los daarvan, ik ben er achter gekomen dat echt elke andere track op dit album gewoon echt heel goed is. Vooral met net een geflopte relatie achter de rug ben ik nogal kwetsbaar voor ver van je bed show Hollywood gemijmer over hetzelfde probleem. En ik moet zeggen dat een track als Doing It Wrong schandalig goed is.

Voor de rest, die producties, jeetje. Echt geweldig. En vooral die gastbijdrage van The Weeknd, Rick Ross en André Benjamin 3000 vullen Drake perfect aan.

Ik ben per ongeluk verkocht, en dat voelt naakt. Nu heel rap maar weer terug naar Stankonia van OutKast en mijn baard nog iets langer laten groeien.

avatar van Jacktherapper
Iemand die ik ook nog graag wou noemen is Kendrick Lamar. Die er zijn hobby van heeft gemaakt met 1 gastverse de troon op een album te stelen. Check ook zijn aandeel op "Blessed" van Schoolboy Q.

avatar van j.b.b.l
Jacktherapper schreef:
En ik moet zeggen dat een track als Doing It Wrong schandalig goed is.
Die staat de laatste tijden op repeat bij mij, bijzonder fijne nummer.

spit.tsvnami
Take Care klinkt wel echt goed, maar nieuw in hiphop is het natuurlijk niet. Neemt niet weg dat het vermakend is om naar te luisteren.

avatar van gherdt
Nog nooit heb ik er zo lang over gedaan om een plaat geniaal te vinden. Ik begon met hoge verwachtingen n.a.v. het al even geweldige Thank Me Later maar vond aanvankelijk maar een nummertje of 5 de moeite waard. Aangezien ik hevig gefascineerd ben door heerschap Drake bleef ik maar luisteren. Nummertje voor nummertje seipelde alles binnen. Ik hoorde plots een meesterwerk in 3 delen waarbij vooral het laatste hoofdstuk vanaf Cameras me grote moeite heeft gekost. Nu vind ik de trip die Drake ingaat in het laatste gedeelte helemaal geweldig. Wat een rust! En wat een originaliteit. Drake doet als mainstream-rapper hier precies wat al zijn minder getalenteerde concurrenten achterwege laten. Hij waait alleen met zijn eigen wind mee en doet geen concessies aan heersende trends. Verder blijft het natuurlijk een lul van een kerel!

avatar van Slowgaze
Ik ga niet moelijk doen over dat Drake niet echt is en zo en laten we wel zijn, hij is weliswaar geen heel sterke zanger, noch kan-ie sterk rappen of briljante teksten kan schrijven (al is 'brand new titties/stitches still showing' wel een toffe regel; grappig en triest tegelijkertijd), maar hij weet zich door heel wat toffe mensen te omringen en uiteindelijk hebben die hier samen gewoon een tof album van gemaakt. Mooie postmoderne popplaat.

avatar van Norim
Heeft zojuist de Grammy voor Best Rap Album mogen ontvangen.

En dat is geheel terecht als je het mij vraagt.

avatar van Slowgaze
Wat mij betreft niet. Tof album, maar undun van The Roots is zoveel beter.

avatar van Rhythm & Poetry
Wat mij betreft heb ik zoiets van wat mij betreft.

avatar van catdog
Het was ook wel een sterke categorie met deze, undun en Life Is Good in de race.

avatar van carero
Hoezo is deze, net als undun, genomineerd? Komen toch uit 2011?

avatar van Rhythm & Poetry
Platen die uit de laatste maanden van het voorgaande jaar (of eigenlijk twee jaar geleden dus voor de mierenneuker) zijn uitgekomen doen ook mee. Altijd zo geweest.

avatar van Yestsida
Na het matige debuut Thank Me Later zag ik dit meesterwerk totaal niet aankomen. Mede door dit album is Drake één van mijn favoriete nieuwe MC's, al hoor ik hem liever zingen dan rappen.

Drake komt geweldig goed tot zijn recht op de producties van Noah "40" Shebib. Het beste om deze stijl te beschrijven, is volgens mij Emo-Hip Hop/R&B.
The Weeknd doet me steeds denken aan de stijl van een (zingende) Drake & 40. Daarom past hij ook perfect op de nummers Crew Love en The Ride.

Relaxte (emo-)nummers zoals Shot For Me, Marvin's Room, Cameras, Good Ones Go, Doing It Wrong, The Real Her en Look What You've Done zijn niets minder dan geniaal te noemen.
Maar ook de meer uptempo nummers Headlines, Underground Kings, We'll Be Fine, Make Me Proud, Lord Knows en HYFR moeten hier niet veel voor onder doen!

Dit was hét album van 2011 voor mij, met Shot For Me als kanshebber voor nummer van 2011!

Hopelijk gaat zijn volgende album, Nothing Was the Same, evenveel producties bevatten van 40 als deze. Bangers zoals Started From the Bottom zijn geweldig, maar ik wil meer ingetogen nummers van Drake.

Gucci-Mane
Beste album van 2011. Klassieker album, want het verandert je reet.

Je voelt Drake hier , en de productie was veel beter dan vorige album.

Headlines

avatar van Slowgaze
Mijn reet ziet er nog precies hetzelfde uit, of hij moet iets hariger zijn geworden.

Luister het album nog steeds. Vind die Emostijl van hem echt wat hebben.

avatar van Oortrommel
Ik moet dit toch een guilty pleasure beginnen te noemen. Wat een heerlijk album, de hele sound is productioneel gezien al top, maar de hoge Prince-factor van Drake is de kers op de slagroomtaart. Hoewel er van mij enkele nummers af mochten, het gaat nu te lang door, is dit toch een puik staaltje werk van de beste man.

In ieder geval veel beter (en veel meer richting) dan Nothing Was the Same, wat een gedrocht van een plaat is wat mij betreft.

avatar van Johnny Marr
Er staan een aantal goede nummers op, maar de plaat duurt veel te lang. 80 minuten het eentonige geneuzel van Drake aanhoren is iets te veel van het goede. Na 'The Real Her' is de koek écht op.

De beste nummers hier zijn de opener, het titelnummer, Marvin's Room met z'n interlude en Lord Knows met een mooie bijdrage van Ricky Rozay. Shot For Me en Under Ground Kings behoren ook tot de betere nummers.

Oortrommel schreef:

Absoluut niet mee eens, Nothing Was The Same vind ik veel beter. Vooral de producties spreken me meer aan op die plaat.

FRIPI
Johnny Marr schreef:

En dan nog een 7 geven voor geneuzel.

avatar van Johnny Marr
FRIPI schreef:

En dan nog een 7 geven voor geneuzel.

Wees niet zo overstuur jongen, ik zeg toch dat er genoeg moois staat op dit album. Geef jij 'Compton' nou maar nog wat luisterbeurtjes

FRIPI
Johnny Marr schreef:

Dat zal ik nog eens doen maar geef weinig hoop aangezien ik Eminem, Lamar drie keer niets vind en ja zelfs Snoop is tenenkrommend en dan blijft Paak de amateur ook over pff maar ga het nog eens wagen.

avatar van S1998
Ben het album gaan luisteren vanwege het nummer met Rihanna.

Erg leuk en vooral relaxt album! Voordeel van Drake vind ik dat hij naast rappen ook zingt. Een heel album alleen rap wordt me wat te veel van het goede (op Nicki Minaj na dan).

Album komt uit 2011, maar als het 2016 was geweest, had ik het ook geloofd. Klinkt allemaal nog best fris.