Drake - Take Care (2011)

Canada
Hip-Hop / R&B
Label: Young Money

1. Over My Dead Body (4:33)

met Chantal Kreviazuk

2. Shot for Me (3:45)
  3. Headlines (3:56)
  4. Crew Love (3:29)

met The Weeknd

5. Take Care (4:37)

met Rihanna

6. Marvins Room / Buried Alive (Interlude) (8:16)

met Kendrick Lamar

7. Under Ground Kings (3:33)
  8. We'll Be Fine (4:08)

met Birdman

9. Make Me Proud (3:40)

met Nicki Minaj

10. Lord Knows (5:08)

met Rick Ross

11. Cameras / Good Ones Go (Interlude) (7:15)
  12. Doing It Wrong (4:25)

met Stevie Wonder

13. The Real Her (5:21)

met André 3000 en Lil' Wayne

14. Look What You've Done (5:02)
  15. HYFR (Hell Ya Fuckin' Right) (3:27)

met Lil' Wayne

16. Practice (3:58)
  17. The Ride (5:51)

met The Weeknd

18. The Motto * (3:01)

met Lil' Wayne

19. Hate Sleeping Alone * (3:33)
1,0
Dit wordt een betere album als thank me later!

avatar van Kid
Kid
Weinig gastartiesten zeg! Maakt verder ook niet uit, maar valt op. Ik ben benieuwd!

zin in!

avatar van Gloeilamp
Ik ook wel, TML vond ik een redelijk album.

Ares
Dit klinkt echt geweldig.

avatar van Jordyp
Ben benieuwd

avatar van JAY-Z
Wat een heerlijk album!

Hoorde via via dat het album was gelekt en kon het niet laten om hem te downloaden. Goede (nieuwe) nummers die nog niet gelekt waren, vooral 'Over My Dead Body' is erg lekker.

In eerste instantie niet van plan om hem nog te kopen maar nadat ik een reactie las van Drake over de lek van het album ga ik hem toch maar bestellen.

'Listen, enjoy it, buy it if you like it...and take care until next time.'

Briljant, tijden niet meer weggeblazen door een album bij de eerste keer luisteren. Drake doet wat hij had moeten doen met Thank Me Later. Alleen 'Take Care' doet me niet zoveel, beetje jammer dat Jamie XX's (enige?) contributie op dit album iets is wat hij al uitgebracht had

avatar van Boy
Boy
Hoor er goede verhalen over. Toch maar even luisteren, hoewel ik z'n debuut maar matig vond

avatar van Jordyp
Heb dit album pas 1x beluisterd, maar geweldig vind ik het allemaal nog niet. Het genre Hip-Hop kan sowieso al weggehaald worden, ook al komt aan het einde van het album nog iets van Hip-Hop voorbij.

Het meeste van dit album is wel erg zoetsappig, maar misschien moet ik het gewoon nog wat vaker luisteren. Meestal kan ik Drake namelijk wel waarderen, ik had voor dit album echter ook wel wat meer Hip-Hop verwacht/gehoopt.

avatar van Gloeilamp
Zo dat is geen slecht gemiddelde
Ik ben hier wel benieuwd naar, morgen maar eens beluisteren.

avatar van Rhythm & Poetry
Jordyp schreef:

Onzin, dit is gewoon voor een aanzienlijk percentage hiphop. Mijn eerste indruk is goed, Drake maakt hier een zeer volwassen plaatje. Kom er later nog uitgebreid op terug.

1,0
Geen onzin,drake zijn style komt idd pas op het eind van de album tot zijn recht tot het genre hiphop

avatar van bennerd
Geslaagde troll-actie verwijderd.

avatar van Rhythm & Poetry
Per ongeluk ook mijn goede reactie weggehaald Bennerd, het is je vergeven.

InnerFreedomInt schreef:

Vloepk
Na een dag luisteren een heel positief oordeel! Mijn uitgebreide review staat hier:

Popcultuur 2011: Drake - Take Care (Album Review) | Poptimaforma

avatar van JAY-Z
Drake combineert zang met rap, dat is zijn stijl. Op track 4, 5 en 6 heeft de zang de overhand, maar op de eerste drie tracks bijvoorbeeld rapt hij minimaal evenveel dan dat hij zingt. [/quote]

Precies, daarom vind ik het ook een degelijk album. Deze combinatie van rap & zang maakt het speciaal.

avatar van Septua
Ja, ik vind Thank Me Later beter.

@Rhythm & Poetry

Ja maar dat is jou mening ook al kan ik me er wel ergens in vinden,
Alleen vind ik dat zijn rap style bijna op elke nummer die hij uitbrengt ook meer melodieus klinken als dat van een doorsnee rapper waardoor het niet meer onder het genre hip hop valt,

Ik kan alleen maar lof uitspreken over dit geweldige album, zo veel beter dan Drake zijn voorgaande albums..
Ik durf het geen hiphop te noemen, op enkele tracks op het einde na is dit geen hiphop album te noemen.
Ik geef het voor alsnog nog een 4.5 omdat de track met Nicki Minaj mij vreselijk irriteert, de productie en Nicki Minaj passen absoluut niet op dit album.

avatar van WEED DEMON
Drake is misschien wel het beste wat mainstream rap te bieden heeft. ZIN AN.

avatar van Roscovitsch
Lekker album hoor! Hou er van.

avatar van Kid
Kid
Ik lees hier veel positiefs! Ik ga 'm zo snel luisteren!

avatar van 'State Of Mind'
4,23 what the hell?

Ik vind het maar matig...

avatar van bennerd
'State Of Mind' schreef:
4,23 what the hell?

Dat dacht ik ook. Zelfs nu, na 16 stemmen, ligt het gemiddelde nog hoger dan 4. Het verbaast mij. Maar Drake is naar mijn mening dan ook één van de meest irritante artiesten van vandaag.

"Wat doe je dan op deze pagina, bennerd?" Modden.

avatar van faguar
Ik keek hier nog wel naar uit aangezien ik Headlines nog wel een lekker nummer vind maar dit album vind ik zeer matig. Drake zingt erg veel en dan komt hij komt naar mijn mening altijd zo zeikerig over.

avatar van Goliath
Wel een erg hoog gemiddelde voor een imo maar matig album. Zoiezo is deze een stuk minder dan Thank Me Later. Er staan maar weinig echt goede tracks op vind ik. Ook teveel gezang. Daarnaast is het album langdradig.

Lord Knows is wel echt een geweldige track. Man, man, man wat een beat. Just Blaze natuurlijk!

Improvision
Wat is Take Care een geweldig nummer. Drake en Rihanna passen echt perfect op die productie. Ik vond Gil Scott-Heron wat te zwaar klinken voor Jamie xx.
Beetje jammer: Drake N-bombs horen droppen in het refrein van Marvin's Room. Het roept bij mij een beetje hetzelfde gevoel op als wanneer mijn oma het woord 'cool' gebruikt.

1,0
Dit album is eigenlijk een beetje gaan tgenvallen daarom vind ik toch thank me later beter

avatar van sydbarrett
Voor mij de my beautiful dark twisted fantasy van 2011... Oke misschien iets minder minder goed.