Amy Winehouse - Lioness: Hidden Treasures (2011)

Soul / Pop
Label: Island

1. Our Day Will Come [Reggae Version] (2:49)
  2. Between the Cheats (3:33)
  3. Tears Dry [Original Version] (4:08)
  4. Will You Still Love Me Tomorrow? (2011) (4:22)
  5. Like Smoke (4:38)

met Nas

6. Valerie ['68 Version] (3:59)
  7. The Girl from Ipanema (2:46)
  8. Half Time (3:50)
  9. Wake Up Alone [Original Recording] (4:24)
  10. Best Friends, Right? (2:56)
  11. Body & Soul (3:18)

met Tony Bennett

12. A Song for You (4:29)
avatar van thelion
We konden er op wachten......

Materiaal dat nog niet op een van haar 2 reguliere albums heeft gestaan, maar het meeste is wel tevinden op Single, Albums van anderen, Bonus disc en dat soort dingen.

Leuk voor de heb maar niet echt iets bijzonders.

avatar van kemm
Het merendeel ben ik nog nergens tegengekomen hoor...

Het is natuurlijk vooral uitkijken naar echt nieuwe nummers, uit de sessies van Frank nog, maar ook opnames die al voor een (echt) derde album waren bestemd. Opnieuw met producers Salaam Remi en Mark Ronson. Ik kijk er toch wel naar uit! Al lijkt me het nu ook niet bepaald de waardige derde van Amy Winehouse (zoals het hier en daar verstaan wordt).

Yann Samsa
Het leegmelken is begonnen...

Het zagen ook...

Kijk hier wel naar uit.

Yann Samsa
Ik ben ook wel benieuwd, en deze is nog gerechtvaardigd door de interessante nieuwigheden. Het leegmelken is dan ook pas 'begonnen', zoals ik zeg; hoe leuk ook, dit is het begin van een vloed aan Winehouse compilaties. Niets met zagen te maken, kemm

avatar van Snoeperd
Ik hoop vooral dat deze hidden treasures nog mooi materiaal zijn. Alleen is er niks van dit jaar bij. Terwijl de familie zei dat ze al een heel derde album had klaarstaan.

avatar van Kill_illuminati
Ik ben hier toch benieuwd naar. Ik heb niet zo lang geleden een videoclip gezien van haar laatst opgenomen nummer (Body of Soul).

avatar van Gloeilamp
Ik ben ook erg benieuwd, Body & Soul is het enige nummer dat ik heb gehoord en dat is weer prachtig

avatar van Oldfart
Je kon er op wachten inderdaad. A new milkcow is born: over 5 jaar in omgekeerde volgorde...... en over 10 jaar in een gouden doos met fotoboek....

Tha, pijnlijk but true.

Hier kan je de track met Nas al beluisteren: Like Smoke

En hier Our Day Will Come

Beiden goed.

avatar van Gloeilamp
Klinkt inderdaad erg goed allemaal!

avatar van IntoMusic
Vooral Our day will come klinkt erg lekker. Die met Nas vind ik dan weer geen reet aan. Was ook benieuwd naar het duet met Tony Bennett en zie hier de video. Straalt een lekkere mooie sfeer uit. Voor mij de Amy op haar best.

Vind Like Smoke best wel lekker

Ze had toch ook op Jamaica een heel reggea-album opgenomen? Dat materiaal is later afgekeurd door de platenmaatschappij.

avatar van IntoMusic
Maar dat geef je als platenmaatschappij natuurlijk niet in één klap uit . Dus de komende jaren komt er waarschijnlijk nog genoeg nieuw materiaal van haar uit.

avatar van tsjong
Ik begrijp de kritiek op het uitmelken wel, maar als ik ergens fan van ben wil ook graag nog meer nummers van die artiest horen. Daarom kan het wel van toevoeging zijn dat er releases na de dood van een artiest worden uitgebracht. Zolang het maar niet een Super Deluxe van The Essential Amy Whinehouse V wordt.
On topic, dit lijkt mij wel een release van toegevoegde waarde. Dus ga ik het album vast wel beluisteren.

ik ben op zich niet tegen het uitbrengen van nummers na de dood van de artiesten maar ik ben er wel tegen als men zaken gaat veranderen of toevoegen zoals bij 2Pac jammer genoeg het geval was en z'n muzikale legacy een beetje gemarginaleerd heeft in mijn mening, zelfde met dat verschrikkelijk michael jackson album, je gaat me toch niet vertellen dat er geen beter materiaal voor handen was kom aan zeg

avatar van the hustler
't Is niet omdat ze slechts 27 werd, dat ze tot het rijtje der groten behoort.
Jim, Jimi, Janis. Robert ...

Daarvoor klonk haar stem veel te schel. Pijn aan de oorschelp.
Te weinig gevoel, te veel oppervlakkigheid.

(allè John, te weinig gevoel? ja. in hetzelfde bedje ziek als haar tijdgenoten. te veel noten, te weinig stem.)

Nooit kon ze het geluid van haar voorgangsters zelfs nog maar evenaren.
Het klonk als een min of meer, eerder min, waardig eerbetoon, meer was het niet.

Hoort thuis in her rijtje: toch bedankt.

Bublé, ken je die: voilà. Halve zool. Halve imitatie van Sinatra. Toch bedankt. Om dezelfde redenen staat Winehouse niet in de top 10 van beste jazz-zangeressen. Top 4 van het decennium? Eigenlijk bijna ook niet. En ze wist het van zichzelf. Spijtig einde daardoor. Toch wel.

Originaliteit: geen. De drang om de originelen even aan te wakkeren, die heb ik gevoeld.
Terug de echte big guns even uit de vergetelhoek oprakelen kan nooit kwaad.

Pakweg deze allemaal bijvoorbeeld.
List of jazz vocalists - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Eerst allemaal beluisteren en dan pas een oordeel vellen.

Tot de volgende, nog minder beluisterwaardige herkauwing waard zeker?

Mijn persoonlijke favoriet is Billie Holiday. Niet echt relevant natuurlijk.
Wedden dat geen kwart van de Winehouse-adepten niet eens kan raden of dat een man of een vrouw is? Blank of zwart?

Amy Oogschmink kon zingen.
Bijna zo goed als de honderden die haar dat reeds voorgedaan hadden.

Goed genoeg om de CD meermaals te beluisteren,
maar de aanschaf nooit waard.

(Als ie onder de kerstboom ligt: niet weggooien hee.
altijd weg te geven, als introductie tot het betere werk.)

Verdomme, Winehouse! Je beste moest nog komen.

avatar van MJ_DA_MAN
Wow, een vrij groot stuk tekst die waarschijnlijk niemand enige moer interesseert waardoor het automatisch tijdverspilling is geweest van jouw kant .

avatar van kemm
Ik ben alleszins gestopt bij 'Bublé'.

Ik bij de derde zin.

avatar van Snoeperd
Als ie nou gewoon neerzet: ik vind Amy Winehouse geen goede zangeres en die en die vindt ik beter snappen we het ook. Nu moet je zo'n hele lap tekst lezen om dat te lezen.

avatar van sheep67
Hoop materiaal van haar zal nooit uitgebracht worden ..............................
Dat is zo door de familie beslist.

Er schijnt helemaal gene hoop materiaal te zijn

btw, winehouse slechte zangeres?

ff naar de oorarts denk ik

avatar van the hustler
ok : amy winehouse wou gelukkig oud worden en eindigen als een "fat" jazz zangeres.

helaas was ze in het verkeerde decennium geboren. slechts een imitatie van vervlogen grootsheid kon ze brengen. omdat velen haar reeds waren voorgegaan.

something like this:

YouTube - Billie Holiday and Lester Young: Fine and Mellow

zolang het origineel mij meer kippenvel bezorgt dan een overbodige cover ...

wie kan het wat schelen? mij in alle geval niet.
'k hou meer van blues dan van jazz anyway.

liever janis joplin dan ella fitzgerald. ieder zijn ding, zeker?

amy winehouse klinkt mij te veel als dinah washington, in een te schel modern jasje.

bublé en winehouse zijn populair om dezelfde redenen. beiden vissen in hetzelfde water: ze hebben beide een hedendaags jazz-geluid. niks mis mee. dat is goed voor nieuwelingen. dat is goed voor beginners, maar doet me snakken naar nog zo veel beter en meer.

Zet daar een plaat van op en je verlangt naar de diepere oorsprong,
tenminste: zo voelt dat bij mij aan.

Duik in je eigen platenkast om het verschil te voelen tussen cover en origineel.

En beslis dan zelf of deze CD de moeite nog waard is, of je je collectie diepgaand wilt verbreden.

Iemand die mij komt vertellen dat Winehouse goed is, heeft waarschijnlijk de eerste stappen al gezet om de muziekkennis te verbreden. Doe daar dan je voordeel mee.

Ps: en blijf weg van free-jazz, of eindig in het gekkenhuis. Dat is ongeveer hetzelfde.

Azo ne zever zeg, ge moet dat allemaal niet geloven hee.
Luister naar de muziek die je graag hoort en daarmee basta.

(Dat over diene free-jazz was wel waar, natuurlijk.
naar het zothuis, zeg ik u!)

avatar van pjh1967
Schaamteloos reclame voor dit album gemaakt bij DWDD laatst. Wat ik hoorde klonkt trouwens niet echt uitnodigend.

avatar van YoG
YoG
kemm schreef:
Het zagen ook...

Lekken ook! Volgens mij is dat zojuist gebeurd. Zoeken maar !

avatar van the hustler
Bij DWDD deden ze nogal overdreven.

"Don" Leo Blokhuis kon wat dat betreft nog wel eens de professor komen uithangen qua covers om je mee plat te slaan. Maar zelfs hij stuurde zijn kat. Zegt veel.

The Girl From Ipanema. Sputterende onbekwaamheid.

Tony Bennett zingt vals. Die vent is zijn stem kwijt en kan niet meer zingen. Zo simpel is dat.
Als ik iemand wil horen zingen die niet kan zingen, koop ik wel de nieuwste van Bawb.

Het hele concept van De DWDD recordings is trouwens ook gebaseerd op een te slecht voor woorden geheel. American Recordings part 1,2,3, enzovoort.

De doodsreutel van Johnny Cash tot het uitmelken voorbij.

MTV Unplugged is dat , maar dan nog eens flinterdunnetjes overbodig overgedaan.
Nirvana en Clapton vond ik nog goed in die serie. Beide CD's draai ik nog wel eens.

Bon, het ging hier over de "nieuwe" Winehouse.

de eerste luisterbeurten vallen eigenlijk beter mee dan verwacht.
het is méér dan een samenraapsel overschotjes.

eerste indruk: 3,5 sterretjes
(stemmen doe ik pas later)