Amy Winehouse - Lioness: Hidden Treasures (2011)

Soul / Pop
Label: Island

1. Our Day Will Come [Reggae Version] (2:49)
  2. Between the Cheats (3:33)
  3. Tears Dry [Original Version] (4:08)
  4. Will You Still Love Me Tomorrow? (2011) (4:22)
  5. Like Smoke (4:38)

met Nas

6. Valerie ['68 Version] (3:59)
  7. The Girl from Ipanema (2:46)
  8. Half Time (3:50)
  9. Wake Up Alone [Original Recording] (4:24)
  10. Best Friends, Right? (2:56)
  11. Body & Soul (3:18)

met Tony Bennett

12. A Song for You (4:29)
avatar van Deren Bliksem
the hustler schreef:
de eerste luisterbeurten vallen eigenlijk beter mee dan verwacht.
het is méér dan een samenraapsel overschotjes.

Dus alle lappen tekst zijn totaal overbodig zeg maar.

avatar van Snoeperd
Ja, inderdaad zeg. Ik volg er ook niks meer van. Eerst wordt ze helemaal afgekraakt, op een postuum album vindt ik dat ook nog eens ongeplaatst, en dan is het opeens weer ok. Maar ze wordt dan wel weer bij de DWDD te overdreven genoemd.

Ik ben in ieder geval benieuwd hiernaar.

Kliekjes van overleden muzikanten zijn meestal mijn ding niet: lijkenpikkerij enzovoort. U weet wel.
Toch had ik de indruk dat deze release nog best aardig zou kunnen zijn en dat is het ook.
Ik heb wel eens slechtere postume releases gehoord. Op dit album staan gewoon een aantal zeer fijne aanvullingen op de twee reguliere albums. Heel veel meer moet je er niet van willen maken en lijkt me ook niet gerechtvaardigd. We zullen nooit weten of Amy hier zelf achter zou hebben gestaan.

Een leuke aanvulling. Niet slecht, niet spectaculair. Een 3,5* dus.

avatar van Deren Bliksem
Amy was toch van plan om een ''supergroep'' op te richten, meen ik ergens gelezen te hebben?

aERodynamIC schreef:

Een leuke aanvulling. Niet slecht, niet spectaculair. Een 3,5* dus.

Deze mening deel ik, staat inderdaad wat leuks tussen, maar de andere versies van nummers op de reguliere albums vind ik wat minder, zoals Tears Dry en Valerie. Our Day WIll Come is dan weer

avatar van paddy pipedown
Dit klinkt niet als een volwaardig album maar als een extra ceedee bij een deluxe editie van een regulier album.
Het leeuwendeel is al bekend en al in betere versies uitgebracht. In sommige nieuwe tracks klinkt ze te dronken. The girl from Ipanema heeft een junglebeat uit een speelgoedkeyboard ( zonde want ze zingt het prachtig). Het nummer met Tony Benett was al uitgebracht op zijn elpee.
Dat nummer met Nas is mega-irritant (Nas klinkt misplaatst..ook al is het een goede MC..ik ben eigenlijk nooit zo dol op rappers die opduiken in andere genres dan rap...noem maar eens een nummer waar het echt een kwalitatieve aanvulling is)
Een teleurstelling dus..deze ceedee.
Die bewieroking in DWDD was wat misplaatst, maar dat Andrew Mcinga geen hout van muziek snapt was me al vaker opgevallen luisterend naar zijn programma op radio6.

Het blijft echter een geweldige zangeres die met gemak al haar hedendaagse concurrentes mijlen achter haar liet en alleen daarom krijgt ze drie sterretjes voor dit flutalbum.

amy zal altijd in mijn lijstje voorkomen van the Best, en ach over smaak valt niet te twisten
Amy ,s muziek is cool.

avatar van sheep67
Ik heb grote bewondering voor Amy.
Vind heel sneu voor haar dat het allemaal zo hebben moeten zijn.
Raakt me best als men negatief over haar is.
Ze had groot talent en dat heeft ze bewezen met slechts 2 albums in haar
vroeg be-eindigde leven.

avatar van Bartjeking
Mooi album, dat helaas (maar dat was al bekend) weinig écht nieuws te bieden heeft. Veel materiaal heeft al in een eerdere fase mijn trommelvliezen doen trillen, dus hier val ik niet stijl van achterover. Nog altijd 10 keer beter dan het ongelofelijke klotealbum dat na de dood van M. Jackson werd uitgebracht en hier moeten ze het dan ook maar bij laten. Amy heeft blijkbaar de laatste jaren vooral in de kroeg doorgebracht en niet in de studio. Goed voor de omzet van de kroeg, maar jammer voor ons.

avatar van IntoMusic
Heb 'm vanavond voor het eerst opgezet en vind het toch wel een erg lekkere cd. Misschien in tegenstelling tot andere, ken ik de meeste uitvoeringen en nummers niet. Heerlijke relaxe sfeervolle muziek, waarbij alleen het duet met Nas afsteekt t.o.v. de rest.
Het meest in het gehoor springende nummer vind ik toch wel Body & Soul, maar dat komt met name door de zwak die ik voor Tony Bennett heb.

Mooie afsluiter van een erg bewogen zangeres. Een kroon bovenop haar 2 albums en inderdaad: laat het hierbij of er moet nog een extra kers ergens liggen .

avatar van Emile93
Leuk om 1x te horen, maar dan ook tijden niet meer!

Godverdomme wat een mooie plaat.

Kritieken van de heren recensenten kant nog wal en her en der negeren.
(om met Lou Reed te spreken " I don't need you to tell me that i'm good")

Volume open en uit het raam kijken hoe het langzaam winter wordt.

Gelukkig Nieuwjaar!!

Op basis van 1 nummer, die ik zojuist heb gehoord, het eerste nummer, denk ik, sjee dat kan nog eens tegenvallen, dat nummer komt mij over als samengeraapt spul, Winehouse zingt daar zon beetje 2 keer dezelfde meolodie en thats it, doet ze geniaal, maar echt spectaculair is dat nummer muzikaal gezien niet te noemen, hopend op meer gaan we de plaat toch proberen

magic spells
Niet zo'n Amy Winehouse fan, maar ben aan 't twijfelen om deze eens te beluisteren...

Off topic berichten verwijderd.

magic spells schreef:

Niet doen. Ik heb dezelfde fout gemaakt. Er is niks bijzonders aan dit album. Het is zelfs minder dan de muziek van Amy toen ze nog leefde. Hoogtepunt is voor mij dan ook als Nas de plaat van wat leven voorziet en als Questlove zijn drums laten horen op Halftime.

Rizz
Die combinatie van Nas met Amy klinkt juist erg geforceerd en onnatuurlijk, twee artiesten die elkaar voor geen meter aanvullen en eigenlijk ook vrij weinig met elkaar te maken hebben.

avatar van Rhythm & Poetry
Zelfs ik met mijn beperkte kennis van Amy Winehouse weet dat zei en Nas juist veel met elkaar te maken hadden. Nas is dan ook niet 'de neger omdat het moet' op dit album, maar draagt een steentje bij omdat hij goed bevriend was met Amy. Dat jij de samenwerking zelf niet fraai vindt is een tweede.

Rizz
Wat heeft vrienden zijn te maken met of twee stemmen bij elkaar passen? Ik vind de combinatie muzikaal geforceerd klinken. Dat ze vrienden waren is verder leuk.

Rizz schreef:

Ik weet niet hoe jij jezelf interpreteert.

Rhythm & Poetry schreef:

Lol... bij mij is het juist andersom en als het duet met NAS er niet op had gestaan, had het zeker nog een half sterretje erbij gekregen. Fout... sja wat is fout? Ik ben blij dat ik deze inmiddels in huis heb, want het voegt wel degelijk nog iets toe. En die chemie met NAS... Misschien kennen ze elkaar vanaf de geboorte, maar dat wil nog niet zeggen dat een duet ook gegarandeerd goed hoeft te zijn. In dit geval niet , althans voor mij niet!.

avatar van rkdev
Hoesfoto is overigens gemaakt door Bryan Adams

Ik vind de samenwerking met NaS het beste nummer maar ik zie dat het overal afgekraakt wordt, mss doordat de reviewers op zich niet van hip hop houden?

avatar van Ducoz
Wellicht omdat dat nogal een breuk is met de originele muziek die ze maakt?
Ik ben niet echt bekend met het werk van Amy, maar ze heeft toch een bepaalt genre om zich heen hangen, en hiphop past daar niet direct in.

Rhythm & Poetry schreef:

Ik weet niet hoe jij jezelf interpreteert.

Ik had het over de muziek.

Ducoz schreef:
Wellicht omdat dat nogal een breuk is met de originele muziek die ze maakt?

Klopt. Op z'n tijd houd ik tenminste wel van een hiphop nummer, maar tussen echte Winehouse nummers valt het toch uit mijn bootje .

ja idd, nuja ik ben een fan van zowel Nas als Amy dus zo'n nummer kan ik dus wel erg smaken

op de versie van back to black die ik heb staat trouwens als bonusnummer een remix met ghostface killah

avatar van Snoeperd
Ik vind Like Smoke denk ik de beste track van het album. En dat terwijl ik een grotere Winehouse fan ben. Nas heeft echt vette raps, en het refreintje vind ik prachtig. Ik snap sowieso al niet dat het afgekraakt wordt en een bij elkaar geraapt nummer vind ik het allerminst.

ja ik ook , niet enkel door NaS, maar ik vind het refrein het beste (originele en niet cover dan wel) op de hele CD (na de demo's van back to black nummers dan)