Anneke van Giersbergen - Everything Is Changing (2012)

Label: [PIAS]

1. Feel Alive (3:37)
  2. You Want to Be Free (3:23)
  3. Everything Is Changing (3:18)
  4. Take Me Home (3:23)
  5. I Wake Up (3:30)
  6. Circles (4:00)
  7. My Boy (4:15)
  8. Stay (4:08)
  9. Hope, Pray, Dance, Play (3:19)
  10. Slow Me Down (2:57)
  11. Too Late (4:11)
  12. 1000 Miles Away from You (4:59)
avatar van IntoMusic
Hoppa... ok op het lijstje voor 2012 .

avatar van Gloeilamp
Eerste nummer Feel Alive is alvast prachtig!

avatar van IntoMusic
Inderdaad goed nummer, alleen de clip is waardeloos met het hoofdgekronkel. Gelukkig wordt bij het draaien van de cd geen clips vertoond . Alhoewel ze er nog steeds goed uitziet (als de tattoos niet in beeld zijn).

avatar van Gloeilamp
Wat vind je dan van de cover?
Clipje is inderdaad minder, ben verder erg benieuwd!

avatar van IntoMusic
Cover? Heb nog niet gezocht, maar van wie is Feel alive dan van origine?
Zoals gezegd wel een prima nummer, maar verwacht toch een iets hoger niveau voor de rest van het album.

Het blijft natuurlijk een geweldige zangeres, maar van de rockbitch (positief bedoeld) die op Pinkpop als lid van The Gathering met Strange Machine mij weg blies is 0,0% meer over.
Ilse DeLange rockt onderhand nog meer.
Kortom; de single Feel Alive overtuigd mij helaas niet.

Nieuwstad
Circles heeft ze gespeeld bij Giel. Overtuigt helaas ook niet echt. Volgens mij wordt dit geen goeie plaat.

avatar van IntoMusic
Overigens geen officiele clip, maar nu ik die twee clips heb gehoord zal dit een kleine teleurstelling worden. Dat ze niet meer rockt, vind ik juist wel weer prettig.

IntoMusic schreef:
Cover? Heb nog niet gezocht, maar van wie is Feel alive dan van origine?

Ik bedoelde de hoes, aangezien je de tatoeages minder vind

avatar van IntoMusic
Ohhhh, ja dat ziet er absoluut leuk uit, maar haar koppie heeft mij nooit tegengestaan

avatar van Guinness1980
Benieuwd naar haar nieuwe album. Zag net per toeval dat er binnenkort nieuw materiaal uit komt

ja dat klopt: dit album

avatar van Guinness1980
Zo'n vermoeden had ik al

Unglaublich!

Nieuwstad
Album is hier te beluisteren:

3voor12 - Anneke Van Giersbergen - Everything Is Changing - 3voor12.vpro.nl

Het is wel heel erg glad gestreken allemaal. Vlakke productie en 13 in een dozijn liedjes. Wat een slappe hap

In Your Room had ook al niets meer met metal te maken en die vond ik erg goed, dus daar ligt het niet aan. Lijkt erop of Anneke nu heel krampachtig aansluiting probeert te vinden bij een Anouk/Krezip achtig publiek. Best jammer.

avatar van IntoMusic
Pffff dank voor de link en gisteravond laat nog beluisterd. Wat een ramp en eigenlijk waarvoor ik al bang was. Té glad en zelfs inspiratieloos.
Jammer...

Letterlijk bij mij om de hoek is onlangs een poppodium gekomen. Afgelopen december trad Blaudzun daar op en die wilde ik wel een tweede keer zien maar helaas kon ik die avond niet.
Toen kreeg ik de mededeling van vrienden uit dezelfde stad dat zij naar Anneke zouden gaan. Puur omdat het wel leuk is om die popzaal eens te zien en Anneke is verder een sympathieke zangeres dus een optreden bezoeken van haar is dan wel een leuk uitje. Waarom niet dacht ik en zo had ik een kaartje in handen voor haar optreden in maart.

En als je daar dan toch heen gaat moet je de nummers van dit album natuurlijk wel kennen en zo volgde al rap een voorbestelling van de cd. Ik doe dat niet vaak meer zo op de gok maar soms heeft dat juist ook wel zijn charme. Daarbij vind ik de vorige albums onder de naam Agua de Annique zo slecht nog niet; Pure Air krijgt zelfs 4*.

Zou het hem daar dan in zitten dat ik eigenlijk wel een beetje schrok van deze cd? Zijn haar eigen nummers gewoon minder goed? Nee, dat valt ook wel mee want de andere albums bevallen me ook wel als categorie 'aardige plaatjes'.
Everything Is Changing hoopte ik graag goed te vinden maar het lijkt wel of het één grote, langerekte brei is. Ik mis het gevoel hier. Veel nummers zijn dichtgeplamuurd en ademen niet echt. Ik zou haast zeggen dat ik die Pure Air mis.
Als het dan nog eens echt zou rocken maar dat doet het ook niet en hierdoor klinkt het stuurloos.

Ja, dit was toch even slikken. Cd cancellen dan maar? Nee, ik wil het nog wat kansen geven en daarbij hoop ik dat ze live wel weet te overtuigen en als ik grote liefhebbers mag geloven doet ze dat wel. In dat geval moet de cd maar als souvenir dienst doen.
Tot die tijd zal ik dit zeker nog wat vaker gaan draaien en misschien wijzigt mijn mening nog wat over deze liedjes zonder echt duidelijke kop en staart. Ik hoop het maar.....

avatar van Thomas91
Zo, dat zijn wel erg lage scores! Ik heb altijd wel een zwak voor haar gehad als zangeres. Ze heeft een erg mooie stem en ik vind de latere albums van The Gathering wel de moeite waard. Als ik dit voor de eerste keer hoor, vind ik het allemaal wel meevallen. Best stevig vergeleken haar vorige solomateriaal (waarvan ik overigens alleen de singles ken). Ik neem aan dat Nieuwstad wat overdrijft met zijn vergelijking. Ik vind het zelf niet echt opgaan. Nu kan ik zelf helaas ook niet zeggen dat ik waanzinnig enthousiast ben over dit album. Sommige nummers vind ik niet echt bij haar stem passen. Misschien even wennen.

avatar van IntoMusic
Ze heeft nog steeds een prachtige stem, alleen hoor ik hier een emotieloze, weinig inspirerende Anneke en vind ik met name een gemis dat Agua de Annique niet meespeelt. Ik heb het vandaag nog eens beluisterd, maar kom echt niet aan een voldoende. Voor mij jammer, want ik had er veel meer van verwacht, mede door het feit dat dit een echt solo-album is.

Thomas91 schreef:
Ik neem aan dat Nieuwstad wat overdrijft met zijn vergelijking.

Dit is gewoon mijn mening. Ben erg teleurgesteld in dit album. Niks meer en niks minder. Heeft dus niets met overdrijven te maken.

avatar van Thomas91
Nieuwstad schreef:

Dat mag, maar Krezip en Anouk hoor ik hier dan weer totaal niet in.

Thomas91 schreef:

Dat mag, maar Krezip en Anouk hoor ik hier dan weer totaal niet in.

Ik dus (gelukkig) ook niet.
Geen hoogstaand album maar zo slecht als het huidige gemiddelde vind ik hem niet.

Termen als 'emotieloos'en 'weinig geinspireerd'/'inspiratieloos' kwamen hier reeds voorbij. Jammergenoeg kan ik me hier alleen maar bij aansluiten, Ik vind het geheel ook nogal 'vlak' en de afwisseling is (op het hierna genoemde circles na) toch redelijk ver te zoeken. Met name de eerste vier nummers weten me (totaal) niet te raken (heb het een aantal keer geprobeerd, maar songs als Feel Alive en Everything is changing doen me helemaal niets.

Vanaf Wake-up (ironisch genoeg) gaat de plaat (gelukkig) toch nog de redelijke/acceptabele kant op. Het nummer vormt tesamen met het ingetogen Circles toch nog een breakpunt in de plaat. Echte flinke (positieve)uitschieters missen echter ook daarna, het biedt weinig vernieuwends (dat laatste hoeft ook niet per se om een goede plaat af te leveren), maar beter dan de - naar mijn mening - zwakke start van de plaat.

Live maakt haar stem meer indruk. Deze 'standaard-arrangementen' op dit album laten haar stem naar mijn mening niet goed uit de verf komen). Wellicht volgende keer een solo-plaat als singer-songwriter (desnoods met een gitarist als begeleider): dat levert hopelijk meer interessant werk op dan deze huidige 'eerste' soloplaat (muzikaal toch redelijk bedroevend). Na een aantal teleurstellende luisterbeurten, toch maar weer eens een oude The Gathering-plaat afstoffen om het weer even goed te maken tussen madame/mademoiselle (?) Van Giersbergen en mijn luisterplezier.....wie weet?

Ik vind het na een paar luisterbeurten wel een aardige plaat. Ik snap die genadeloze kritieken hier niet. Misschien komt dit doordat er een metalplaat werd verwacht? Waar dit dan weer vandaan is gekomen is mij totaal onduidelijk, want zelfs in The Gathering en met The Gathering is ze(en The Gathering) behoorlijk weggedreven van metal.
Leuke plaat.

avatar van pos
pos
Aai wat een lage beoordelingen tot dusver. Vergelijkingen met The Gathering zijn ook nog pijnlijk. Voor diegenen die nog steeds erover beginnen bedoel ik dan. Dit is gewoon een hele sterke plaat met allemaal goede liedjes waar bij Van Giersbergen eindelijk een beetje balans heeft weten te vinden tussen pop en rock. Vooral live een stuk steviger zoals ik zelf heb kunnen horen vorige week in Amsterdam. Wake up, circles, too late en 1000 miles away zijn ijzersterke songs.

avatar van Erikpol
Inderdaad stop eens met de Gathering vergelijking.

avatar van james_cameron
Steviger (en beter) dan alles dat Anneke eerder solo heeft gedaan. Na de laatste paar grotendeels akoestische (en wat saaie) platen is dit album een welkome verademing. De songs liggen makkelijk in het gehoor en hebben een fijne melancholische sfeer. Af en toe doen bepaalde songs bijna poppy aan, maar door het lekker zware gitaarwerk is dit hoofdzakelijk toch een overtuigend rockalbum geworden.

avatar van notsub
Sinds The Gathering volg ik Anneke helemaal niet meer, ik zag haar alleen heel kort een gastoptreden doen bij een Maiden United gig. Deze CD ben ik uit nieuwsgierigheid gaan luisteren. Dat bleek een goede zet, want zo komt haar veelzijdige stem goed tot haar recht. De gespeelde rock songs zijn ook gewoon prima en de hardere neigen soms wat naar het recente Autumn materiaal.

avatar van Rinus
Lekker album. Ze heeft zich (gelukkig) helemaal losgeweekt van de The Gathering sound, en doet haar eigen ding. Wat ze deed bij The Gathering was top, maar nu gaat ze haar eigen weg (zoals The Gathering dat ook weer doet met Silje), en dat doet ze geheel niet overdienstelijk.

Ik vond haar vorige album al heel erg lekker klinken, en deze doet dat ook weer. Met als pluspunt, dat deze meer heavy is. Zo hoor ik haar toch het liefst.

Nieuwstad
Heavy? Hebben wij dezelfde plaat geluisterd? In Your Room en Air hadden toch wel wat meer pit dacht ik zo..