The White Stripes - Get Behind Me Satan (2005)

Label: V2

1. Blue Orchid (2:34)
  2. The Nurse (3:46)
  3. My Doorbell (3:58)
  4. Forever for Her (Is Over for Me) (3:15)
  5. Little Ghost (2:18)
  6. The Denial Twist (2:32)
  7. White Moon (4:01)
  8. Instinct Blues (4:16)
  9. Passive Manipulation (0:35)
  10. Take, Take, Take (4:19)
  11. As Ugly as I Seem (4:09)
  12. Red Rain (3:46)
  13. I'm Lonely (But I Ain't That Lonely Yet) (4:16)
  14. Who's a Big Baby? * (3:21)
  15. Though I Hear You Calling, I Will Not Answer * (3:25)
-renemeijer- schreef:

Ik zit er ff doorheen, wat moet ik nou van dit album vinden, ik ben een 'fan' van de stripes, maar dit album kan ik gewoon niet door mijn keel krijgen... is de koek misschien op de de stripes??? Hopen van niet, maar met dit resultaat ga je toch twijfelen...

Kan toch zijn dat je favoriete band een miskleun uitbrengt? Dan kun je ze nog wel blijven waarderen... Ik heb zelf geen enkele band waarvan ik alles geweldig vind (alhoewel, misschien BoC).

Ja, ze kunnen ook niet alles goed doen... Live blijven ze helden, behalve als meg gaat zingen Maarja ik hoop dat ze hierna weer iets goeds uitbrengen!!!

loserkid
hoho de white stripes gaan met the nurse toch wel een rare richting op, hoe dan ook ze blijven rulen!

loserkid
little ghost, instinct blues en red rain zijn nast blue orchid de beste van het beste (vind ik )

bono
Hier heeft de loser wel gelijk instinct blues is echt goed. Blue Orchid heeft wel de leukste riff.

Een geweldige eerste kennismaking met The White Stripes! Op het eerste gehoor een bizarre verzameling songs: country, blues, dan mag er weer lekker gerockt worden, terwijl in een volgend nummer marimba's klinken. (Wat een geweldig instrument vind ik dat toch.) Maar ook na wat vaker en aandachtiger luisteren blijft het album lekker spannend en vallen vooral de knappe teksten op, zoals in Forever for Her (Is Over for Me). Daarnaast is The Nurse één van de meest geweldige nummers die ik dit jaar hoorde.

avatar van vanh
Valt erg tegen, zeker in vergelijking met elephant. Sommige nummers zijn wel "leuk". Niet leuk genoeg echter.

vanh schreef:

Het is een echte groeiplaat, dus verwerp hem niet meteen. De meeste nummers zijn relatief ontoegankelijk.

Het beste album van The White Stripes. Het wonderschone "Forever For Her (Is Over for Me)" is enorm beklijvend en voor mij het beste nummer van deze cd. Ook de andere nummers zijn stuk voor stuk van heel hoog niveau. 5*

zeker een goed album, kan het wel waarderen als alles over een andere boeg wordt gegooid

De nieuwe single en bijbehorende videoclip vind ik echt fantastisch. Misschien wel het beste dat ze tot nu toe hebben gedaan (maar ik ben niet echt een typische White Stripes-fan).

avatar van LittleBox
Zoals bij meer Stripes-fans was het even wennen maar na een keer of drie beluisteren ben ik helemaal verkocht. Echt een wereldplaat van Jack White die er al om bekend staat zijn klassiekers te kennen. Blues en country van het zuiverste water. Af en toe heb je het idee dat ook hij de soundtrack van O BRother Where Art Thou? in de kast heeft staan. Het optreden op Glastonbury was ook prachtig dus dat belooft wat als ik ze voor de vierde keer ga zien en ditmaal in de Heineken Music Hall.

nicolas
hee ja das eind oktober zeker? ik ga kijken in belgie op 30 oktober. ik verwacht een topconcert!!

nicolas
deze plaat is hoe langer hoe beter, mijn uitgebreide mening volgt nog :d:d

avatar van Conway Twitty
na het horen van doorbell was ik tog wel benieuwd,
helaas vreselijke cd met vele nummers die lijken op hun oude troep, tog een 1 voor het mooie nummer my doorbell

nicolas
ee twitty die cd heeft een TOTAAL verschillende stijl in vgl. met het vorige werk! er staan echte pareltjes bij!!

avatar van psychonaatje
Damn, wat is dat My Doorbell toch een catchy nummer. Echt zo'n nummer dat niet een hele dag, maar hele weken in je hoofd blijft hangen, waarbij je jezelf er steeds op betrapt het te zingen.

nicolas schreef:

Inderdaad, er valt een hoop te zeggen over deze plaat, maar dat ie te veel op hun vorige werk zou lijken is ronduit absurd.

avatar van psychonaatje
42 schreef:

Wat voor stijl is het dan? Ik ben nieuwsgierig naar het album geworden.

nicolas
verschillende stijlen, dat is het. ik kan er geen namen op plakken omdat je zelfs somsin één nummer 2 of 3 stijlen herkent. "I'm lonely" (ballad??) al eens met "Blue Orchid" (punk) vergeleken? Of met Little Ghost (cowboy, maar wat is de naam van het genre? het ligt op het puntje van mn tong)

COUNTRY!!!! :-d

avatar van Cath
My doorbell,, heerlijk relax en vrolijk.
Blue Orchid,, catchy melodie en heel goed.
vereder ken ik er niks van=P
maar ik vind ze wel heel goed.

avatar van Cath
whoo the nurse is egt spacend!

ricky2612
Erg sterk album, was nogal aangenaamd verrast dat het album direct bij 1e keer luisteren zoo aansloeg.

Het start natuurlijk voortreffelijk met Blue Orchid (en wat een geweldige clip is dat toch ) en je gaat van hot naar her qua muziekstijlen zonder dat het verveeld..

My Doorbell is echt super..vrij simpel maar toch zoo catchy en goed..!!

Geweldig album... volgende week zie ik ze weer live!

avatar van mathias
Er zijn er nog

Electro_
Het klinkt echt alsof My Doorbell een cover is. En toch gewoon een nieuw nummer! Super toch?

Hmm ben ik de enige die vind dat My Doorbell en The Denial Twist nogal op elkaar lijken (muzikaal gezien dan)?

Toine Rorije
Nee hoor, vind ik ook wel. Maar binnen het repertoire van de stripes zijn er wel meer dingen die op elkaar lijken. Ik heb er verder ook niet echt problemen mee

avatar van Bert Wasbeer
The nurse: na tientallen keren luisteren werkt dit nummer (mn de drumpartijen) nog steeds op een positieve manier op mijn lachspieren... Ariël de Zeemeermin meets Monty python.