John Talabot - ƒin (2012)

Alternatieve titel: fin

met Ekhi

6. Missing You (4:02)
  7. Last Land (4:23)
  8. Estiu (3:05)
  9. When the Past Was Present (5:06)
  10. H.O.R.S.E. (4:06)
  11. So Will Be Now... (6:55)

12. Tragedial * (2:55)
  13. Destiny [Bullion Version] * (3:04)

met Pional

14. Matilda's Dream [LP Version] * (7:01)
  15. Mai Mes * (4:13)
  16. Last Land [Kenton Slash Demon Remix] * (5:53)
  17. Zanzibar (80's Tapemix) * (4:24)
  18. I Want Tonite * (4:36)
  19. Journeys [Bostro Pesopeo Remix] * (5:41)

met Ekhi

20. When the Past Was Present [Pachanga Boys Purple Remix] * (7:18)
avatar van hawkins
Op dezelfde dag als Lindstrøms nieuwe. Kijk toch iets meer uit naar deze.

avatar van MVW
MVW
hawkins schreef:
Op dezelfde dag als Lindstrøms nieuwe. Kijk toch iets meer uit naar deze.

Kom ik er net achter dat Talabot eindelijk een heel album uitbrengt, kom ik er een paar seconden later achter dat één van die andere technohelden (Lindstrom dus) ook een nieuwe heeft!
Veel moois dus om naar uit te kijken

avatar van Dance Lover
Pas de EP `s My Old School en Families ontdekt met als absolute toppers: Naomi & Lamento.

Uiteraard reuzebenieuwd naar deze eerste officiële cd van John Talabot!

Goedgekeurd!

avatar van Dance Lover
Ik heb hem pas een keer beluisterd, maar hij viel mij nogal tegen eigenlijk.

Met name de nummers met Pional vind ik nogal standaard. So Will Be Now...bevat zelfs een ( vervelend ) bekend deuntje van een oud nummer dat tot vervelends toe herhaald wordt, zonder veel progressie.

Oro y Sangre & Last Land springen er in positieve zin uit, al kan ik nog geen toppers in de trant van Naomi, Afrika, Lover`s Tradition of Lamento aanwijzen. Deze week nog maar eens proberen....

avatar van hawkins
Inderdaad wat (alhoewel ik dat woord liever schuw) commerciëler, dansbaarder en misschien makkelijker in het gehoor liggend, maar ik verteer het uitstekend.

Erg fijne plaat inderdaad, die mij over de hele lengte volop weet te boeien. De eerste topper van 2011!

12 neem ik aan. Maar idd waar

12 inderdaad.

ohmusica
It's winter but lets have a party on the beach. Ik val niet meer zo snel voor dit soort muziek, maar dit iklinkt wel lekker oorstrelend en spannend.

avatar van shaadiq haynes
Verrassend lekker

avatar van WEED DEMON
Als je opent met een track als Depak Ine, dan weet je eigenlijk al hoe laat het is .

avatar van Dakduivel
Klinkt erg goed dit. Depak Ine is tot nog toe wel de absolute uitschieter is maar de rest zal waarschijnlijk nog groeien.

avatar van Chameleon Day
Kan iemand hier een sfeerschets van geven. Beeldend als het kan.

Chameleon Day schreef:
Kan iemand hier een sfeerschets van geven. Beeldend als het kan.

Eh ja - het is album getiteld ƒin - de openingstrack heeft gisteren hier Muziek >> Muziekgames >> Maak kennis met... 2012 in de aandacht gestaan met een gluurbuislink. Het is aangenaam verpozende 'dance' met een softe 'beat', hier en daar wat organische geluiden, maar toch ook met een poppy inslag. Talabot (Esp) was voorheen onder andere naam actief met een focus op techno. Dit is softer, imo meer all-round. Dottore Tuktak zal er ongetwijfeld nog wat technische tekst bij hebben. Qua referentie: Booka Shade, Boeoes Kaelstigen, Boratto - niet dat het daarop lijkt, wel die sfeer.

avatar van KampF
Heel erg tof! Deed me ook denken aan Lindstrom idd. Destiny en Depakine als uitschieters

tuktak
beeldend is niet zo moeilijk, dit album klinkt als de eerste minuut van dit filmpje (zeer inclusief de slow motions): http://www.youtube.com/watc...

youtubegeluid uit, talabot aan.

klinkt erg veelbelovend

tuktak schreef:

youtubegeluid uit, talabot aan.

Was dat voor of na je derde kopje kof

avatar van Chameleon Day
Nou geen koffie nodig. Bij het aanschouwen van die beelden ontwaak je meteen.

Dank voor jullie omschrijvingen. Ik ga eens snuffelen.

BTW: meer beeldende beschrijvingen in de lijn van die van TT zijn natuurlijk altijd welkom.

Chameleon Day schreef:
Nou geen koffie nodig. Bij het aanschouwen van die beelden ontwaak je meteen.

Dank voor jullie omschrijvingen. Ik ga eens snuffelen.

Ik had me al verheugd op zijn jargontechnische plaatsing van de muziek. Wat moet ik nou met vrouwenbeelden op een do ochtend waar wat taken voor me liggen.

Mjuman schreef:

Hoe gewillig ook, de geest is toch sterk Mju?

avatar van Dakduivel
Depak Ine doet me vreemd genoeg eigenlijk vanaf de eerste keer al denken aan Vondelpark. Vooral het stuk vanaf (rond) 4.05 min tot het einde.

When the Past Was Present

Kende deze artiest twee weken geleden nog niet, maar na het lezen en kijken van enkele reviews bleek het een goede cd te zijn. Ook het genre sprak mijn wel aan, deed mij een beetje denken aan Washed Out en zelfs een beetje Nicolas Jaar. Ben ook, na het luisteren, erg enthousiast en ga deze artiest zeker volgen!

avatar van Poeha
Ken deze artiest ook pas sinds een week...door dit topic.
Eerste twee voorbij gekomen songs (Depak Ine, Oro Y Sangre) zijn al geweldig, ben benieuwd hoe de rest van het album over komt..

Van een sterk debuutalbum gesproken. Mijn score volgt later na nog enkele luisterbeurten.

avatar van Sir Odolf III
Pfff, wat een plaat, zeg! Spannend, broeierig, zwoel, dreigend, mysterieus, hemels, en veel te kort wat mij betreft. Verbazingwekkend hoe eenvoudig doch perfect en verslavend een track als Last Land is. fIN gaat ongetwijfeld hoog in de jaarlijstjes eindigen. 5*

avatar van Kos
Kos
Ik vind dit wel érg divers. varieert van Orbitalstijl tot een soort Romanthony deephouse.

avatar van Chronos85
Is daar iets verkeerds aan, Kos? Ik vind het juist wel prettig afwisselend, iets wat ik bij veel electronische artiesten mis.