Judas Priest - Angel of Retribution (2005)

Label: Sony

1. Judas Rising (3:52)
  2. Deal with the Devil (3:54)
  3. Revolution (4:42)
  4. Worth Fighting For (4:17)
  5. Demonizer (4:38)
  6. Wheels of Fire (3:41)
  7. Angel (4:24)
  8. Hellrider (6:06)
  9. Eulogy (2:52)
  10. Lochness (13:30)
avatar van Eddie
Erg sterke comeback plaat van de Metal Goden, 8 geniale nummers die zo 4.5* verdienen. Alleen staan er twee nummers op die de kwaliteit van de plaat naar beneden halen. Ik heb het dan ook over "Angel" en "Lochness" Het eerste vind ik een draak van een nummer dat gewoon niet op deze plaat thuis hoort. En het nummer "Lochness" Vind ik veel te langdradig, 13 minuten lang (Dat is een kwart van de plaat!!!!!!) kabbelt het voort zonder ook maar een seconde te boeien of te ontploffen. Staan er dan alleen maar k#tnummers op dan? Nee absoluut niet een nummer als "Judas Rising" "behoord nu al tot mijn favoriete priest nummers. Ook "Demonizer" en "Hellrider" mogen er zeker. 4.5* met een * aftrek omdat er 17:54min troep op staat. 3.5*

Echt geweldige plaat, alleen vind ik demonizer en eulogy iets minder, lochness ook erg goed nummer, iets minder dan de rest

avatar van Sinner
Geen slechte plaat maar toch ook niet de zo geweldige comeback die iedereen ervan maakt. Een nummer als Judas Rising mag dan wel het beste zijn wat de band in dik tien jaar heeft geschreven, maar daar staat dan wel weer tegenover dan Lochness zowat de slechtste song is in hun hele cariere. Langdradig, saai en met een toch wel heel erg lachwekkend refrein.

Verder klinken de meeste nummers dan wel vrij degelijk, toch vind ik dat het vuur bij Priest een beetje gedoofd is. Maar op zich natuurlijk zeker niet het slechtste rockers-op-leeftijd album dat de laatste jaren is opgenomen.

Ik vind Loch Ness toch best meeslepend. Misschien wat te lang dat wel. Verder het compleet eens met 'Judas Rising'.
Andere killertracks: Demonizer, Hellrider en Revolution.
Al bij al toch een geslaagd album.

Dit is zeker een geslaagd album toch wel spijtig van die 2 nummers .

Mijn persoonlijke favorieten : Judas rising en Wheels of fire .

Ik geef een welverdiende 4*

mugken
Voor de leeftijd van priest vinde ik het een heel erg goed album.scott was wel beter op painkiller.
Buiten lochness staat er geen een slecht nummer
op.
Het is mijn zus(14) haar favoriete plaat van priest.
ben zelf nog maar 10

mugken
favoriet:worht fighting for en hellrider

Zeker een mooi album,3.5.

waterboy schreef:

Ik vind demonizer en eulogy juist heel goed songs,eerst vond ik eulogy ook een minder num nu vind ik het wel bets nog schoon

avatar van Rockfan
Ik vind Loch Ness wel gaaf, lekker een Black Sabbath-soundje

Loch Ness is een geweldig nummer,mooi en dan ook nog lang.Ik snap niet wat mensen hier tegen hebben.

avatar van AGE-411
MAG IK ER EVEN OP WIJZEN DAT MEN PRIEST-RECENSIE BEGINT BIJ ROCKA ROLLA EN HIER EINDIGT EN OP Z’N WEG ALLE STUDIOALBUMS MEENEEMT. GELIEVE IN DE JUISTE VOLGORDE TE GAAN AUB.
DANK U
_______________________

Zeker een van de betere metalplaten uit deze eeuw, ook een van de betere come-backs die bestaan De opener, Judas Rising is zo’n typisch laat-priest nummer dat evengoed als opener op screaming for vengeance of defenders of the Faith kon staan.
De nummers erna gaan in dezelfde branche verder. Wat wel moet gezegt worden is dat Halford’s stem niet eeuwig meegaat. Hoewel ie hier en daar nog wel es een hoge uithaal doet blijven de meeste nummers (VB: Worth fighting for) relatief laag. Daarnaast komt de muziekale kant van het nummer dan wel beter uit de verf. Let ook op de ballad “angel”.
Het is echter niet al laag op de plaat, demonizer is bijvoorbeeld zo’n redelijk hoog nummertje. Leuk is ook de verwijzing naar Painkiller in dat nummer (THE PAINKILLER RISES AGAIN!). Was het maar waar, dan haf ik het album een 5… Het is echter niet zo :

Demonizer, Judas Rising zijn de betere nummers.

avatar van snarf349
dit is er 1 worth fighting for .

De videoclip van revolution:

Een terug naar af.
Ipv van doe toneelachtige taferelen als freewheel burning en heading out to the highway, gewoon wat beelden van verschillende optredens van de reuniontour bij mekaar. En klaar is kees.

Leuk om zien dat Rob nog steeds hetzelfde 'tafereel' gebruikt als 25 jaar geleden om het podium op te komen: al rijdend op een harley met z'n typische, steeds hetzelfde politiepetje (zie 2:50 - 2:56).

videoclip

Dit album blijft overgens boeien, hoeveel je het ook hoort.

avatar van Eddie
AGE-411 schreef:

Dit album blijft overgens boeien, hoeveel je het ook hoort.

Dat vind ik juist niet, na een aantal jaa ben ik er juist achter dat dat het grote verschil is met Painkiller, die luister ik nog steeds geregeld na al die jaren (17jr) en AoR luister ik na 3 jaar nog maar zelden, waarom is moeilijk te omschrijven.

MetalDex
Nou, ik blijf de sterke nummersf erg goed vinden, maar de mindere nummers (Angel en - in mindere mate - Loch Ness) ga ik steeds minder vinden, waardoor het album voor me minder interessant wordt om als geheel te beluisteren. Maar nummers als Judas Rising, Worth Fighting For, Deal With the Devil en Wheels of Fire blijf ik een van de sterkste Priest-nummers vinden.

avatar van ricardo
Sterke comebackplaat, met Rob Halford weer in de gelederen als enige echte vocalist van Priest laat dat duidelijk zijn.Erg goede nummers als Judas Rising,Deal With The Devil,Worth Fighting For,Wheels Of Fire en Hellrider.Met het langdraderige nummer Lochness heb ik ook minder mee en staat er een beetje als vulling op lijkt het wel,zo van hoe krijg ik deze plaat een beetje vol.Dat nummer hadden ze er van mij ook mogen aflaten,want dan had ik denk ik nog wel een halfje meer gestemd denk ik.

ricardo schreef:

Ze hadden beter moeten stoppen op 10:30 met dat nummer.
Die laatste 3 minuten zijn eigenlijk iets wat we al gehoord hebben de minuten ervoor.

AGE-411 schreef:

Ze hadden beter moeten stoppen op 10:30 met dat nummer.

Inderdaad dit nummer is een hele zit, maar ik vind het echt een prachtig nummer. Een beetje zware doomy achtige nummers vind ik zowieso vaak heerlijk.

avatar van notsub
Het lijkt er sterk op dat oude liefde niet roest. Het klinkt erg vertrouwd Rob weer bij de band te horen. Men is ook gelijk weer naar de oude vertrouwde stijl teruggekeerd. Natuurlijk laat men tijdens sommige nummers de tanden zien, maar het zwaardere werk van Demolition treffen we hier niet meer aan. Judas Rising, Deal With The Devil en Hellrider klinken gewoon lekker. Ongewoon is Lochness, een monsterlijk zwaar nummer dat niet op gang komt. Wat dat betreft dekt de titel de lading, maar waarom het zo lang moet duren begrijp ik niet.

The Oath
Ik deel hier blijkbaar dezelfde mening als de anderen, meestal zet ik hem ook af na Hellrider.

Alsof men vergeten was dat hedendaagse platen langer moeten zijn dan vroeger en ze nog snel iets moesten verzinnen om de plaat wel de gebruikelijke 50 minuten te laten halen.

Angel vind ik - net als de andere Priest-ballads - wel zeer goed klinken. Duidelijk een soort van verwijzing naar de folk-roots van Judas Priest.

De rest van de nummers konden ook wel op Defenders Of The Faith staan.
Ik hoop nog altijd dat hun volgende (de opvolger van Nostradamus) een wordt van dit kaliber.

avatar van ricardo
Ik kom terug op wat ik eerder gepost heb. Na talloze luisterbeurten vind ik dat eigenlijk alleen maar het nummer Judas Rising zich kan meten met de beste nummers van Priest uit het verleden. De rest van de nummers doen mij eigenlijk niet veel en ben ik vrij snel weer vergeten. Met deze plaat is duidelijk dat het vuurtje eigenlijk wel geblust is wat mij betreft met Priest.

avatar van Rockfan
swankel schreef:

Nee, daar begrijp ik ook geen sikkipit van

avatar van sinkthepink
Geweldige comeback plaat toch dit, "worth fighting for"is mijn favoriet (ook de akoestische versie op YouTube) maar ik vind hem in zijn geheel erg sterk, ook goed geproduceerd....zeker als je het geluid met Nostradamus vergelijkt.

avatar van ricardo
Na Painkiller hebben ze nog geen fatsoenlijke plaat meer uitgebracht vind ik. Painkiller was hun laatste kunstje, en ze hadden beter kunnen stoppen na die tijd. Alles wat erna kwam, was gewoon zakken vullen, en werken aan een goed pensioen. Dik onder de maat dus. Nostradames ken ik niet, en wil ik ook niet kennen. Gezien deze matige plaat. Het kan met deze oudjes alleen maar minder gaan.

ricardo schreef:

Ow ja sorry, is waar ook.....jij weet hoe het allemaal zit

avatar van ozwald
Ricardo overdrijft wellicht wat maar 'slechts één goede plaat na Painkiller (1990!) is natuurlijk niet erg veel.....

avatar van ozwald
geen Priest maar wel goed zijn de twee Halfordplaten die Robke in deze era nog heeft uitgebracht

ozwald schreef:

Nee is ook zo, jammer dat ze zoveel tijd hebben verloren en in een behoorlijk slechte periode terecht zijn gekomen. Maar deze blijf ik toch wel erg sterk vinden, voor mij wel bij de top 5 van beste Priest platen.

avatar van Mr. Rock
Deze staat zelfs wel in mijn top 3. En maar één goede plaat sinds Painkiller? Onzin . Zet Painkiller uit je hoofd en luister dan eens echt goed naar Nostradamus, gewoon een dijk van een plaat .