Judas Priest - Angel of Retribution (2005)

Label: Sony

1. Judas Rising (3:52)
  2. Deal with the Devil (3:54)
  3. Revolution (4:42)
  4. Worth Fighting For (4:17)
  5. Demonizer (4:38)
  6. Wheels of Fire (3:41)
  7. Angel (4:24)
  8. Hellrider (6:06)
  9. Eulogy (2:52)
  10. Lochness (13:30)
avatar van Von Helsing
Judas Priest heeft naar mijn mening slechts 2 prima albums gemaakt sinds 1980, British Steel en Painkiller.

Dit album beschouw ik als een mislukte comeback, slechts het eerste nummer en Hellrider zijn erg goed, de rest is grauwe middelmaat.

avatar van sinkthepink
Von Helsing schreef:

Voor mij is dit een v/d beste nummers, zelfs acoustic blijft het sterk.

YouTube - Judas Priest - Worth Fighting For (Acoustic)

avatar van Edwynn
Leuk comeback album met veel knipoogjes naar eerder werk. Een echte snelle rampestamper ontbreekt, maar dat mag de pret niet drukken.
Op en top Priest met een hoog leather en motorrijdersgehalte. Enkel de single Revolution vind ik wat zwakjes.

avatar van Mr. Rock
Von Helsing schreef:

Screaming for Vengeance? Defenders of the Faith? Lijken me toch ook prima platen.

Von Helsing schreef:

Worth Fighting For stijgt toch ruim boven de middelmaat uit als je het mij vraagt. En over het geheel vind ik dit album sterker dan British Steel. Daar is wél behoorlijk veel grauwe middelmaat te vinden.

PriestMaiden
Zoals velen zeggen: goede plaat van Priest. Eerste 8 nummers zijn erg vermakelijk. Vooral Hellrider en Judas Rising zijn top. Laatste 2 nummers zijn wel heel wat minder.

avatar van B.Robertson
Vandaag nog eens allemaal beluisterd. Niet echt iets bijzonders. Sommige Halford platen zijn mooier. Gelukkig staan er geen mindere nummers op Angel of retribution. Het zware Lochness is wat te lang, Worth fighting for te gladjes en hier en daar klinkt het wat standaard. Hellrider & Judas rising hebben een magistraal intro. Revolution klinkt krachtig met die vette bas van Ian Hill. Don Airey doet mee op het fraaie Eulogy dat toch mooier is dan het zoetige Angel. Judas rising zal zo'n beetje het beste nummer zijn.Vier sterren voor Priest.

B.Robertson schreef:
Sommige Halford platen zijn mooier.

ja, de laatste zeker.....

avatar van B.Robertson
Winter songs? Nog niet gehoord, wel de recenties gelezen. Zal wel iets anders klinken dan Halford/ Resurrection en Fight/ War of words. Halford/ Crucible en Two/ Voyeurs zijn naar mijn mening ook goed.

Ben ik nu de enigste die 'Lochness' een heerlijk langdurig mysterieus nummer vind? Echt een klassieker!

avatar van Dexter
Ik heb dit album al een tijdje niet meer geluisterd, maar ik mij staat Lochness ook bij als een heerlijke, intense afsluiter.

avatar van Eddie
Lochness is juist een van de redenen waarom ik deze plaat eigenlijk nooit meer luister. Ik kies dan voor Painkiller of Jugulator. Eigenlijk jammer ik zal deze binnen kort ook weer eens opzetten. Dan blojf ik Lochness een ze!k nummer vinden denk maar ik geef het weer eens een kans.

avatar van Dexter
Juist de plaatsing van het nummer (nl. als afsluiter) zorgt ervoor dat ik dit nummer kan waarderen. Had dit halverwege het album gestaan zou de hele impact van het album verdwijnen (wat in mijn ogen het nummer Angel een beetje doet, dat vind ik nu het ze!knummer van dit album).
AoR staat vol met knallende songs die mij toch doen denken aan albums als Painkiller en Defenders of the Faith, na al dit geweld is Lochness een bezwerend nummer dat je langzaam meeneemt naar het einde. Je hoeft niet meer te wachten op een volgend nummer, op een nieuwe adrenalinekick als Judas Rising, dus de lengte van het nummer en zijn 'sloomheid' doen er niet meer toe.

The Oath
Een slecht album is het zeker niet.
Gewoon een demonstratie waarvoor Priest altijd stond.

avatar van Eddie
Dexter schreef:

Ben ik het wel mee eens, Fear Factory doet dat ook altijd aan het eind van hun platen maar die nummers duren geen kwartier.

Lochness duurt bijna 14 minuten dat is een kwart van de plaat, dat vind ik behoorlijk lang voor een afsluiter. Zeker als er in het nummer weinig gebeurt, maar zoals belooft zal ik de plaat vandaag meenemen en draaien in de auto naar het werk.

Angel is ook best een mooi nummer eigenlijk.

The Oath
Werd in hun laatste tour vaak live gespeeld (akoestisch)

avatar van The_CrY
Ik vind dit maar een flop-album geworden. De grote comeback met de Painkiller-lineup en dan krijg je dit. Veel onoriginele riffs (Wheels of Fire), emotieloze ballades (Angel) en zelfs wat goedkope rotzooi (Revolution). Worth Fighting For is ook totaal niet boeiend, en Lochness gaat veel te lang door. Judas Rising, Demonizer en Hellrider zijn zeer aangenaam, maar lijken allemaal net wat teveel op mekaar.

Voor de rest wel een leuke plaat.

avatar van vielip
Ben opzich een redelijke Priest fan maar dit album kon ik niks mee. Op drie nummers na (Judas rising, Worth fighting for en Lochness) vind ik het niet veel soeps. Niet superslecht maar het blijft ook niet hangen. De plaat is elke keer afgelopen eer ik er erg in heb. Dat kan nooit de bedoeling zijn

avatar van Rockfan
Heb het concert van deze tour gezien in Den Bosch...ik krijg nog pijn in mijn meksoieren als ik daaraan terugdenk

avatar van Edwynn
Ik denk dat dat van alle keren dat ik Priest heb gezien misschien wel het beste optreden was. De band was in opperbeste vorm en de setlist was om van te smullen.
Van mij hadden ze wel mogen beginnen met Judas Rising. Dat is toch wel een ouderwetse Priestkraker geworden als ik het nu zo beluister.
Maar goed, als je The Hellion/Electric Eye in je repertoire hebt, ben je bijna verplicht daarmee te openen..

avatar van vielip
Dat was toch met de Scorpions als special guests of niet? Zo ja, dan vond ik dat zeker één van de betere optredens van Priest die ik heb gezien! De Scorpions waren toen ook érg goed trouwens! Misschien nog wel beter dan Priest. Ze speelden geen enkel recent nummer maar alleen maar oude krakers. Precies waar ik op gehoopt had vooraf!

avatar van Edwynn
Ja Scorpions waren in het voorprogramma. Ook heel goed. En erg energiek voor een stel zestigers. Ze rennen voortdurend over het podium heen en weer. Priest is daarentegen altijd al een statische band geweest op het podium. Dus in die zin contrasteerde dat wel natuurlijk,

avatar van ozwald
herinner me ervan dat het er veel te druk was en nauwelijks bewegingsruimte had om wat te springen en klooien.

Priest was inderdaad prima op stoom.

avatar van ricardo
Dit is het album van Judas Rising voor mij, de rest van de nummers tellen bij mij niet echt mee, te ver onder de maat.

Maar snel in de krant zetten dit album.

avatar van Desert
Zonder twijfel één van de beste albums die ik van deze band bezit en gewoon één van de betere cd's uit mijn collectie.

MindRuler
Deal With The Devil is het enige vermeldenswaardige wapenfeit van deze teleurstellende plaat die als Nessie wegzinkt in het meer van Loch Ness...

Guardian of Isis
En Judas Rising dan? Geweldige opener alleszins, de dubbele bas zet een dreigende sfeer neer en de uithalen in het refrein, bijgestaan door huilende gitaren, zijn niet minder dan indrukwekkend te noemen. De rest van het album ken ik niet en afgaande op de commentaren mis ik daarbij niet erg veel.

avatar van ozwald
Judas Rising is inderdaad het beste nummer; rest is echter ook zeer goed te pruimen hoor. Zou het zeker eens een kans geven.

avatar van Desert
K.K. Downing heeft gisteren de band verlaten en wordt vervangen door een gitarist van de groep van Lauren Harris... Jammer, had ze deze zomer graag allemaal live aanschouwd.

MindRuler
Wat ik niet snap is dat in het persbericht sprake is van een nieuw album in 2011.
Wellicht een verzamelaar of zo? Ze gaan Maiden nog bijbenen op dat vlak...
Ik dacht dat dit reeds een farewell tour was? Gaan ze na dat nieuwe album dan nog eens de hort op?