Kraantje Pappie - Crane (2012)

Label: Noah's Ark

1. Intro (0:43)
  2. Waar Is Kraan? (3:21)
  3. Hoop Nu (3:33)
  4. Wat Nou Als het Lukt (4:22)
  5. Ze Volgen (3:48)
  6. Beter Samen (3:33)
  7. Blitzkikker (1:00)
  8. Barkeeper (3:58)
  9. Zijn Rug Stinkt (4:01)
  10. Bootycall (2:47)
  11. Goed Fout (4:14)
  12. Het Is Over (3:34)

met Wenki

13. Crane (1:23)
  14. Van God Los (4:04)
  15. Onderweg (3:52)
tuktak
als de mannen van noisia de productie verzorgen van je debuutalbum dan weet je dat het gruwelijk wordt.

avatar van Dakduivel
Als je Kraantje Pappie heet gaat die stelling helaas niet op. Waar Is Kraan? is al tenenkrommend slecht en ook qua productie valt het vies tegen.

tuktak
underground is het niet nee...

avatar van Rhythm & Poetry
Waar Is Kraan? vind ik anders een prima nummer, dit kan wel eens een van de beste Nederlandse hiphopreleases worden van 2012.

tuktak schreef:
underground is het niet nee...
Wat heeft dat ermee te maken? Er zijn genoeg mainstream rappers die hier wel iets goeds van zouden kunnen maken. Kraantje Pappie heeft echter gewoon totaal geen talent.

avatar van Harderwiek
Ik vind het ook een waardeloze single. Deze jonge heeft zeker wel talent, maar dat moet hij wel goed gebruiken.

Nee, ik denk dat ik deze keer over sla

Dakduivel schreef:

dat dit album ongetwijfeld ook veel negatieve reacties gaat krijgen omdat het retecommercieel is allemaal.

avatar van Dakduivel
Commercieel kan ook goed zijn. Mits het goed uitgevoerd wordt, helaas heeft Kraantje daar het talent niet voor (imo).

avatar van Delars
Ik vind Waar Is Kraan helemaal geen slecht nummer.
Gewoon een guilty pleasure.
Hoop Nu is ook gewoon hard, en heb Van God Los live gehoord en dat is ook een banger.
Niet alles hoeft diep te gaan. ( no homo )

avatar van Dakduivel
Ik vind hersenloze hiphop vaak ook dope maar dan moet de productie in ieder geval wel vet zijn en de rapper op z'n minst niet irritant overkomen (qua stemgeluid of wat dan ook). Bij dit nummer gaat het echter bij beide onderdelen mis.

avatar van Delars
Ik vind de productie hard en ook Kraan vind ik niet irritant overkomen.
Gewoon een commercieel nummer, maar niet slecht.
Althans, dat vind ik, dat jij er anders over denkt kan ik wel begrijpen.

Wat vind je van Hoop Nu?

avatar van Dakduivel
De productie is iets beter maar daar is ook alles mee gezegd.

Smaak verschilletje dan.

avatar van Dakduivel
Dat was toch al duidelijk?

Inderdaad.
Heb net Goed / Fout en Onderweg ook gehoord.
Die laatste is dope.

avatar van Harderwiek
Refrein is sowieso erg vervelend en vind het gewoon niet bij kraantje passen. Dat het een commercieel nummer is maakt mij niet uit, maar dan moeten de producties, zoals dakduivel als zegt, wel fatsoenlijk zijn. Ik hoop ieder geval dat hij op deze plaat zichzelf blijft!

Wat Nou Als Het Lukt

Dit zal niet de dopeste track van het album zijn, maar ik kan er wel van genieten.

Van God Los Live

Dit is een banger

Alleen dit is liever hoe ik Kraan hoor:

Crane Da 5''9

avatar van Delars
En hier nog een optreden tijdens 5 Jaars Noahs Ark in Paradiso.

Kraantje Pappie Paradiso

Kraantje Pappie - Crane

Nu te beluisteren.

Waar is Kraan is nu al het slechtste nummer van 2012, haha dit kan toch niet serieus zijn?

slowchat verwijderd.

Zeker niet slecht, maar het gevoel dat Kraantje af en toe net iets te grappig over probeerd te komen, Van God los en Onderweg tillen dit album nog naar 3*

avatar van Gloeilamp
Waar is Kraan? vind ik juist een erg leuk nummer, Wat Nou Als Het Lukt is iets minder.

Ben benieuwd naar het hele album.

Het hele album is te luisteren op Luisterpaal Gloeilamp!

GCITY050
Iemand al een ******** link?
Veel mensen snap ik niet, als je waar is kraan slecht vind, kan je hier beter gewoon niet zijn.
Ik heb hem nu 1x geluisterd op luisterpaal, klinkt nice, in ieder geval 10x zo goed vergeleken met boulimia!

avatar van Gloeilamp
Ditmerr schreef:
Het hele album is te luisteren op Luisterpaal Gloeilamp!

Weet ik. Alleen nog geen tijd gehad om Crane te beluisteren.

Vanavond ga ik het voor het eerst beluisteren

avatar van Delars
Ik vind het een lekkere plaat, hou wel van dit soort muziek.

Sterk album. Hij bewijst weer dat ie als geen ander kan spelen met woorden. Wellicht cliché, maar het is wel hiphop waar je een beetje tegen moet kunnen. Niet echt weggelegd voor de mainstream vanwege de vrouwonvriendelijke teksten e.d

Ik hou er wel van, dat ie niet maakt wat mensen willen horen maar gewoon echt z'n eigen plaat neerzet. Verder een hele dikke plus dat er alleen maar een featuring op staat met Wenki, die overigens heel hard komt in het refrein van 'Het is over'.

avatar van equalsthree
Niks voor mij dit soort muziek, weerhoud me dan ook van stemmen.