Kraantje Pappie - Crane (2012)

Label: Noah's Ark

1. Intro (0:43)
  2. Waar Is Kraan? (3:21)
  3. Hoop Nu (3:33)
  4. Wat Nou Als het Lukt (4:22)
  5. Ze Volgen (3:48)
  6. Beter Samen (3:33)
  7. Blitzkikker (1:00)
  8. Barkeeper (3:58)
  9. Zijn Rug Stinkt (4:01)
  10. Bootycall (2:47)

14. Van God Los (4:04)
  15. Onderweg (3:52)
Ik co-sign Groninger88

avatar van 128bpm
Ik ben normaal gesproken niet zo'n fan van rapmuziek, maar dit album kan ik wel waarderen.
Dubstep/Drum & Bass ben ik wel een fan van. Ik kwam dit album dan ook toevallig tegen toen ik wat informatie zocht over Noisia. Sterke en pakkende producties. Lekker om te luisteren op de fiets of in de auto.

avatar van biggupmannie
Live zal deze plaat zeker goed tot z'n recht komen.
Als ik dit album nu gewoon zo thuis luister vind ik er echt weinig aan. Niet slecht maar ook zeker niet goed. De producties op dit album zijn wel echt goed, Kraan is gewoon niet zo'n beste rapper naar mijn mening. Ik geef 3 sterren.

PS. Echt een ontiegelijk lelijk cover!

avatar van 'State Of Mind'
Het is gewoon een leuk en gek plaatje, meer niet imo.

GCITY050
Ik denk dat dit hét album van 2012 wordt, en dat is grotendeels dankzij Noisia.
Iedere rapper had hier iets goeds van gemaakt, tering wat een beats.
Giel Beelen is ook fan, en met zijn support denk ik dat Crane echt wel aan gaat slaan bij een heel groot publiek.

avatar van Harderwiek
Denk niet dat het hele grote publiek dit gaat oppakken, zoals bij Gers Padoel. Dit is toch wel wat minder toegankelijk vind ik. Ik ben eigenlijk niet echt teleurgesteld, de beats zijn echt super goed en Crane komt op veel tracks zoals bv Hoop Nu erg lekker. Maar tracks als Wat Nou Als het Lukt zijn leuk bedoelt, maar worden erg slecht uitgewerkt!

avatar van Delars
Perfecte duur, ik kan het album steeds opnieuw afspelen zonder me te vervelen en ik skip niks.
Niet verwacht dat dit zo goed voor mij zou zijn weggelegd.
Verstand op nul en bam.

avatar van Roscovitsch
Bevalt me tot nu toe ook erg goed. Nog ff kijken wat het over twee nog weken met me doet voor een oordeel.

avatar van Delars
Beter Samen is ook een banger.

avatar van -SprayIt-
Lekkere tracks, goed om te zien welke weg hij is ingeslagen. Toch had er meer in gezeten heb ik het gevoel. Het is niet op dat 101Barz-sessie niveau. De hoes is inderdaad erg lelijk helaas, dat is ook een gemiste kans. Volgens mij door een kameraad van hem gemaakt. 2,5*

avatar van jrn
jrn
Waarom wordt deze plaat door alle recensenten, de scene zelf en verder alles wat ik lees wel positief ontvangen, en heeft de plaat hier op MuMe een gemiddelde van 3,1? Opvallend.

avatar van Harderwiek
Nou, 3,1 is nog steeds een ruime voldoende hoor? Daarbuiten zijn wij hier op MuMe natuurijk de echte critici!

avatar van biggupmannie
Na hem een paar keer geluisterd te hebben moet ik toch concluderen dat ik het album echt niet zo goed vind. Vooral erger ik me aan Kraantje Pappie en de veelal overgeproduceerde nummers zoals bij "Hoop Nu".

"Ik ben niet down met die commerciële reclames, onofficiële spelers claimen de focking crown. Met commercieel bedoel ik niet je fortuin, maar je overdreven uitgekakte commerciëlere sound"

De manier waarop hij dan "Down" en "Crown" uitspreekt irriteert me op de een of andere manier heel erg. Vind het heel goedkoop klinken ofzo. Op "Wat nou als het lukt" vind ik Kraan echter heel sterk.

De beats op dit album zijn sterk, heel sterk zelfs. Ik vind echter dat een andere mc er veel meer mee zou kunnen doen als dat Kraantje dat doet.

avatar van Kill_illuminati
Rapt hij nou in het Nederlands of Engels?

avatar van Sammy
Ik ken deze Kraantje verder niet echt, maar dat optreden bij DWDD was toch behoorlijk droevig? Ik had geen idee waar ik naar moest luisteren: de halfbakken beats (kan natuurlijk ook aan het geluid liggen), het matige rapwerk of het nog zoutelozere tweede rappertje op het podium. Enfin, ik ga me hier verder niet aan wagen. Of kan iemand me vertellen waarom dit nu wél de moeite waard is?

avatar van Murdoc023
Haha, ik ben dus niet de enige die vol verbazing naar zijn optreden bij DWDD heeft gekeken? Het kwam op mij wat amateuristisch over. Alsof het een grap was. Dat dit helemaal geen echte artiest was. Maar dat is hij dus wel, sterker nog. Hij heeft nu al het beste album van 2012 gemaakt. Geniaal, dat men dat in januari al kan.

Noisia zorgt voor rete strakke beatlijnen, Crane spuwt die lyrics echt vreedzaam. Fijne plaat om in de auto op te hebben staan. Hoop dat hij wel deze stroming blijft handhaven en dat ie niet verzuipt in de massa. Well done Kraantje P.

Noisia brengt het beste deel van deze plaat, de beats. Kraantje Pappie rapt vaak wat kinderachtige teksten met hier en daar een irritante intonatie.
Is leuk voor 2 nummertjes, maar daarna gaat het bij mij steeds meer vervelen. Het album begint voor mij dan ook vrij aardig, maar verderop verliest het mijn aandacht.

Omdat dit album op de voorpagina van musicmeter stond heb ik toch maar eens wat muziek geluisterd van dit album.
Maar nee ik vind het 3 keer niks , ik had nog nooit gehoord van kraantje en daar heb ik achteraf ook helemaal geen spijt van.

avatar van Shinobi
Mwah, op zich een redelijk album met name de productie dan. Want hoe de heer Pappie rapt is niet echt bijzonder te noemen.
Er staan niet echt bijzondere tracks op, Waar is Kraan op zich wel vermakelijk te noemen en Wat Nou Als het Lukt.

2,0 Sterren.

Deze ook instrumentaal beschikbaar? Krijg echt kotsneigingen van rappers als deze gast.

avatar van Thomas91
Dit album past totaal niet bij mij en mijn levensstijl. Teksten die misschien cool zijn voor 16-jarigen, maar ik vind het eerder wat flauw overkomen. Toch hebben een aantal nummers wel iets pakkends. Probleem is dat het Nederlandstalig is en je dus snel de teksten opvangt, die absoluut geen meerwaarde hebben. Vind hem als rapper ook weinig bijzonder.

Wauw.. deze snap ik echt niet. Wat een hoge score. Kinderachtige teksten en ik ben, in tegenstelling tot vele anderen hier, ook geen fan van de noisia beats. Ook vind ik hem soms klinken als spacekees.. de grootste pannekoek van de nl rap. Als hij nou nog met lollige teksten kwam en zichzelf niet zo serieus zou nemen was ik misschien wat milder geweest. Niks voor mij.

imz86
Ik vind dit toch maar een matig album, de producties zijn wel aardig maar Kraantje Pappie kan me als rapper toch niet echt overtuigen. Nummers als 'Waar is kraan?' en 'Wat nou als het lukt' zullen het wellicht aardig doen bij de massa, maar verder zitten er weinig pakkende nummers bij. Qua producties vind ik 'Hoop nu' en 'Het is over' boven de rest uitsteken. Toch kan dit album mij niet overtuigen, voornamelijk vanwege de weinig overtuigende teksten. En wat is dat toch met rappers die hun eigen refreins proberen te zingen? ik moet vaak toch even slikken als ik dat hoor, aangezien de meesten hier nou niet de beste stem voor hebben.

spit.tsvnami
Ben het album nu aan het beluisteren, zit aan nummer 2. Vind Waar Is Kraan wel oké klinken, maar verwacht niet veel hiervan. Misschien wordt het wel iets.

avatar van TonyT
De beats zijn vaak strak (duh!) maar Kraantje kan er geen reet van. Irritante flow en gewoon een flauw stemgeluid. Af en toe grappige rhymes maar vooral veel goedkoop dansvloer spul voor de 14 jarige met een glaasje ranja teveel op.

avatar van Lau1986
Wel aardig. Ik vind de beats eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. Dat mag wat mij betreft wel wat harder. Verder vind ik het album nogal snel saai worden. Vooral de eerste nummers zijn wel goed, daarna kakt het wat in. Van God Los is ook nog best wel aardig.
Kraantje Pappie doet mij hier en daar trouwens wel wat denken aan Jiggy Dje.

avatar van TonyT
Dan luister je toch gewoon spul van Noisia. als het harder moet? Hij heeft zich hier goed aangepast aan hetgeen Kraantje nodig had. Of luister even lekker naar Dope D.O.D voor wat duistere dubstep/grime invloeden

avatar van Lau1986
Naja over het algemeen ben ik niet zo een dubsteb fan hoor

avatar van YCya'll
Wat? Zeggen mensen nu dat hij een slechte rapper is? Hij rapt als geen ander en heeft echt hele zieke rhyms, maar je moet van de beats houden en van de manier hoe Kraantje Pappie het brengt. Dit is niet iedereen zijn ding, maar ik vind het geen slechte plaat. Al kan ik er niet al te lang naar luisteren, hij heeft een eigen stijl ontwikkeld. Ik vind het een goed album, niet meer dan dat.