Alicia Keys - The Diary of Alicia Keys (2003)

R&B
Label: J

1. Harlem's Nocturne (1:43)
  2. Karma (4:16)
  3. Heartburn (3:28)
  4. If I Was Your Woman / Walk on By (3:06)
  5. You Don't Know My Name (6:06)
  6. If I Ain't Got You (3:48)
  7. Diary (4:44)

met Tony! Toni! Toné!

8. Dragon Days (4:36)
  9. Wake Up (4:27)
  10. So Simple (3:49)

met Lellow

11. When You Really Love Someone (4:09)
  12. Feeling U, Feeling Me (Interlude) (2:07)
  13. Slow Down (4:18)
  14. Samsonite Man (4:12)
  15. Nobody Not Really (Interlude) (2:56)
  16. Streets of New York * (4:55)

met Nas en Rakim

17. If I Ain't Got You [Remix] * (3:52)

met Usher

18. If I Ain't Got You [Spanish Version] * (3:53)

met Arturo Sandoval

19. If I Ain't Got You [Kanye West Radio Mix #1] * (3:47)
  20. You Don't Know My Name / Will You Ever Know It [Reggae Mix] * (3:47)
Mojo Pin
Ik vind Rihanna ook leuker.

avatar van jowietje
Mojo Pin schreef:
Ik vind Rihanna ook leuker.

Leuker wel, beter niet.

Mojo Pin
O nee? Nou.. waarom staat Aliesia Kies dan niet in je top 10 en Rihanna wel?

avatar van jowietje
Mojo Pin schreef:
O nee? Nou.. waarom staat Aliesia Kies dan niet in je top 10 en Rihanna wel?

Alicia is gewoon beter, en van hoog niveau. Maar dat betekent niet dat ik Rihanna's muziek niet mooier vind.

eazyfan
Relax schreef:

Daar ging eazyfan
K3 is slecht en dit niet .

avatar van Niek
eazyfan schreef:
K3 is slecht en dit niet .

Zo simpel en zo waar.

Relax
Ja maar je hebt die albums niet eens en als wel wrm luister je het dan in godsnaam =_=
Jij bent echt bagger met stemmen
Maar ontopic, ik vind het album wel relaxed op z'n tijd.
Alhoewel ik ieder nummer tekstueel hetzelfde vind, wrm veraad je me etc...

avatar van Niek
Heb je het tegen mij of eazyfan??

Relax schreef:
Alhoewel ik ieder nummer tekstueel hetzelfde vind, wrm veraad je me etc...

Dan zou je toch wat beter moeten luisteren.

dollie
Reijersen schreef:

Dan zou je toch wat beter moeten luisteren.

Inderdaad, tekstueel zijn ze helemaal niet hetzelfde.

Niek schreef:
Heb je het tegen mij of eazyfan??

e-fan

Alicia Keys is wel heel goed, maar ik vind haar ook lichtelijk arogant.. Niet helemaal mijn smaak..

Kaik schreef:

Alicia arrogant. Hoe kom je daar nou op?

Ze heeft een prachtige stem en ze staat op een hoog niveau.
Haar teksten zijn zelfgeschreven ;;wat super is ,, en ze zingt uit haar hart.
Een echte artiste.Ze begeleid haar zelf op de piano , heel mooi.
Rihanna zal dit niveau nooit halen ...
3.5*

Reijersen schreef:

Alicia arrogant. Hoe kom je daar nou op?

Kan het mis hebben hoor, maar die trotse blik in haar ogen staat me niet helemaal aan.. maar goed, misschien is ze gewoon trots, daar is in principe niks mis mee.. Toch kan ik haar manier van zingen.., ik weet niet, het zal mijn smaak wel niet zijn..

*4.5

avatar van Hans Brouwer
Rickiee schreef:
Erg goed, en mooi , dit album, heb hem net gekocht, beetje laat maar goed.. , ik vind If I Aint Got You, zon mooi nummer! , echt top , de rest is ook allemaal erg mooi, Alicia kan echt goed piano spelen!, en zingen doet ze ook heeel erg goed!*4.5
Ik ben het helemaal met je eens. Heb je er ook zo lekker weinig voor betaald . Ik geloof € 5 bij de Mediamarkt.

nee , ik hem hem voor 6.99,- Dat is nog geen geld voor zon prachtige cd

avatar van FunkStar
Dit album is misschien niet beter (de stijl van soul is ietsjes vermindert).
Mijn favo is natuurlijk het prachtige If I Ain't Got You.
Een lekker album maar Songs in A minor is toch nog steeds mijn favoriet.

Ja het is gewoon een top album en als het niet je smaak is kom dan niet met bullshit als ja haar houding vind ik niet goed blablabla...Zeg dan gewoon meteen vanaf het begin dat je haar niet mag ipv maar slap te lullen...En of Rihanna's muziek leuker is, dat is een persoonlijke kwestie...Maar Alicia Keys is gewoon veel beter qua kwaliteit...Alicia Keys met alleen een piano is nog steeds een uitstekende artieste...Rihanna kan alleen zingen en nog niet eens zo goed ook...Als zij op Unplugged komt hoor je meteen het verschil...Dus Alicia Keys is gewoon vele malen beter...PUNT

gaston06 schreef:

Het is zeker een topalbum.. Zeer volwassen en clean.. A K is een groot talent.. Toch, ik mag haar best, maar qua diepgang en warmte vind ik het niet geweldig.. Het is toch wel een beetje gelikt, perfect, en daar is niets op tegen, maar ik heb niet het gevoel dat er emotionele stoppen door slaan.

In 'mijn oren' klinkt het niet spannend genoeg..

Kaik schreef:

In 'mijn oren' klinkt het niet spannend genoeg..

Wat heb jij toch met gevoel enzo. Bij elk soulalbum van de laatste jaren plaats je bij wijze van spreken hetzelfde bericht. Je voel de cd niet. En dat terwijl juist dit album (evenals bijvoorbeeld de laatste van John Legend) met veel gevoel gezongen zijn.

Relax
Ikzelf voel die teksten hier niet maar dat had ik al beargumenteerd omdat ik me niet kan inleven met vrouwen die liefdesproblemen hebben
Piano geringel en gezang echter wel.

Reijersen schreef:

Van mij mag muziek een al emotie zijn.. Ik houd van mensen die hun eigen weg durven te bewandelen, en die helemaal voor hun eigen 'instinct' gaan.. Ook al is het misschien egoistisch, ik heb daar gewoon respect voor..

Bij John Legend en Alicia Keys bespeur ik 'vooralsnog' te veel braafheid en perfectie.. Daar is niets tegen, maar het boeit me gewoon niet zo veel.. Bovendien voel ik me minderwaardig als ik naar ze luister.. Ze hebben het helemaal gemaakt.. Dat straalt er van alle kanten af.

Kaik schreef:

Minderwaard? Kom nou! Alicia Keys (want daar hebben we het hier over) is een rasartieste die in mijn ogen totaal niet arrogant (dus alsof ze het gemaakt heeft) overkomt. Het is iemand die met veel plezier muziek maakt en juist wat nieuws uitprobeerd. Namelijk niet meegaan met de R&B hype, maar meer de richting van de oude soul opzoeken.
Haar pianospel en stem passen perfect bij me, en qua gevoel, ik krijg elke keer weer kippenvel op mn armen als ik naar deze cd luister.

Maar ik ben bang dat we er nooit uitkomen

Ha Ha Dat denk ik ook, maar dat deert niet. Ieder zijn smaak.

avatar van Madonna
Een goed album! Ach ja, toch mijn favoriete nummer "If I Ain't Got You" prachtig lied. Bij Idols werd dit nummer bruut verkracht tijdens de voorrondes, hilarisch! Voor de rest heerlijke nummers........

-4-

Alicia Keys heeft altijd mooie album's, hiervoor een 3,0 !

dollie

Maar ik ben bang dat we er nooit uitkomen

Ik ben het volledig met je eens.
Dit album draai ik nog regelmatig, ookal heb ik het al 2 jaar, dat kan van veel albums niet gezegd worden.

top album