Alicia Keys - The Diary of Alicia Keys (2003)

R&B
Label: J

1. Harlem's Nocturne (1:43)
  2. Karma (4:16)
  3. Heartburn (3:28)
  4. If I Was Your Woman / Walk on By (3:06)
  5. You Don't Know My Name (6:06)
  6. If I Ain't Got You (3:48)
  7. Diary (4:44)

met Tony! Toni! Toné!

8. Dragon Days (4:36)
  9. Wake Up (4:27)
  10. So Simple (3:49)

met Lellow

11. When You Really Love Someone (4:09)
  12. Feeling U, Feeling Me (Interlude) (2:07)
  13. Slow Down (4:18)
  14. Samsonite Man (4:12)
  15. Nobody Not Really (Interlude) (2:56)
  16. Streets of New York * (4:55)

met Nas en Rakim

17. If I Ain't Got You [Remix] * (3:52)

met Usher

18. If I Ain't Got You [Spanish Version] * (3:53)

met Arturo Sandoval

19. If I Ain't Got You [Kanye West Radio Mix #1] * (3:47)
  20. You Don't Know My Name / Will You Ever Know It [Reggae Mix] * (3:47)
Een zeer sterk album, Alicia Keys is een icoon: Ze is knap, stijlvol en vooral heel muzikaal. Een 5!!!

Soul, R&B... Een heerlijke cd om naar te luisteren... dus voor dit album eveneens een 5* !

avatar van Kos
Kos
Heerlijk album

Voor ik begin wil ik wel even kwijt dat ik Songs In A Minor mooier vindt... daar was ze iets meer in de soul bezig dan nu en de teksten waren iets diepgaander dan sommige nummers als op deze cd.. maar dat wil niet zeggen dat deze slechter is dan Songs in A minor.. nee hier is ze duidelijk gegroeid en heeft ze meerdere stylen ontdekt. Ik vindt het alleen jammer dat er altijd wordt gezegt dat ze knap is... maar wat heeft dat te maken met haar muziek? ik vindt dat soort opmerkingen eigenlijk geen inhoud geven aan het album... Dat ze musikaal is is zeker zo. Er zijn helaas weinig artiesten tegenwoordig die zelf nog muziek schrijven en intrumenten bespelen. Maar ieder zijn keus.

Ik hoop dat alicia nog groter wordt dan dat ze al is.... zij is de beste artist op dit moment en de komende (hoop ik)

1. Harlem's Nocturne
Mooie intro... heeft iets misterieus.. en lekkere beat, en hierin laat ze een soort mix horen van haar album.. snelle beat, een tintje soul en een mooie stem!;)

2. Karma
Persoonlijk niet haar beste nummer.... misschien omdat het een beetje zeurderig klinkt in het begin. maar dit nummer lijkt zich te ontwikkelen na een tijdje.. maar toch klikt het wel lekker

3. Heartburn
lekker up tempo nummer met een beetje funk/rock (kan het niet helemaal plaatsen moet ik zeggen) tintje erin.. Iets wat ik van haar nog niet gewend ben. Ik moet zeggen dat dit wel een goed nummer is!

4. If I Was Your Woman/Walk on By
Prachtig... de eerste klanken bij het luisteren naar dit nummer is het al perfect... mooie tekst, prachtig gezongen lekker r&b soul geluid.. Zo wil ik Alicia Keys horen zingen!:D grappig arabisch-achtig geluidje erdoor btw...

5. You Don't Know My Name
Toen dit nummer uitkwam was ik helemaal blij! heerlijk winternummer en heb er heel veel naar geluisterd. Ik dacht wel dat deze song snel zou vervelen maar dat bleek totaal niet waar te zijn! HEERLIJK!! Weer mooi gezongen, heerlijk om op weg te zwijmelen en de clip is ook typisch alicia.. en het gesprekje voegde wat toe in het nummer...wat vaak niet is in de muziek van artisten.

6. If I Ain't Got You
Prachtig nummer, mooi piano spel.. mooie booschap in de tekst... en de opbouw van dit nummer zit ook goed in elkaar.... het begint rustig en langzaam begin je de woede en verdriet te horen. Super mooi nummer!

7. Diary
met Tony Toni Tone
Heerlijk rustig nummer met mooie piano geluiden en uitstekend om te draaien als je ff geen zin heb in andere dingen dan gedachte op nul... als je snap wat ik bedoelt.

8. Wake Up
Uptempo nummer waar de soul terug in te vinden is. Erg mooi! Weet niks te zeggen voor de rest (positief bedoeld trouwens..;))

9. So Simple
Helaas moet je eerlijk zijn in het leven en ik zal daarom zeggen dat dit nummer "aangerand"(sorry voor dat woord maar kon niks anders bedenken) is door het rare stemmetje in de song. Voor de rest is het wel een erg mooi nummer maar stoor me gewoon heel erg aan dat stemmetje......

10. When You Really Love Someone
Mooie opbouw en weer erg soulvol... Prachtig gezongen en dit klinkt gewoon weer super! De tekst is ook wel mooi.. 1 van de beste nummers van dit album.

11. Feeling U, Feeling Me (Interlude)
Mooie intro...of interglude... hoe je het wil noemen.. heel erg zwoel;) klikt gewoon erg goed... ja jammer dat het zo kort duurt.

12. Slow Down
Mooi gezongen, en dit nummer zit gewoon weer lekker goed in elkaar al heb ik wel het idee dat ze zich niet zo had in moet houwen met uithalen..

13. Samsonite Man
niet zo heel goed... beetje zeurderig vint ik..

14. Nobody Not Really (Interlude)
Jazz, soul, rnb-achtig Klinkt lekker.. zeer teder gezongen..klinkt erg lief:) en soms weer iets "rouwer". Mooie back vocals.... mooie afsluiter voor dit album

avatar van Marki_san
Hey Musicmel, jij verveelde je je zeker

Marki_san schreef:

Hey Musicmel, jij verveelde je je zeker

Nee, ja nou als je het zo wilt noemen.....(ik had even niks te doen nee;) ) haha

Hele goeie en perfecte cd!!
Mooie nummers staan erin en je merkt echt dat ze weer helemaal terug is.
Krijgt zeker wel 5 sterren!

avatar van andré
Veertje schreef:

Mooie nummers staan erin en je merkt echt dat ze weer helemaal terug is.

Ze was toch niet echt weggeweest, of heb ik iets gemist?

Nou ze was wel een tijd ff uit de muziek geweest omdat ze het te zwaar vond worden!

Nieuwe single DIARY is echt zo'n nummer dat je lekker lang uit kan relaxen en dan alicia keys op het achtergrond kan zo dromen haha

Ze kan goed piano spelen, en haar stem voor R&B is beter dan andere artiesten, maar niet mijn smaak.

1,5*'en

Music
ze is een icoon net als nas en jay

Dan kun je beter zeggen: een icoon net als Whitney Houston

avatar van Reijersen
Heerlijk album voor de echte liefhebber.

Martino
En daar was toen het 2e album van het fenomeen Alicia. Ik moest er wennen eerst, vond de 1e cd beter. Maar nu zeker niet meer. Heerlijk.

ronaldinho schreef:

volledig met je eens
met dit album bewees ze dat ze niet een eendagvlieg is, en dat ze het succes van siam zelfs kan evenaren en overstijgen

avatar van chansadres
Mooie plaat van Alicia. Ben eigenlijk geen soul/R&B liefhebber maar hiervoor zet ik de radio wat harder

ronaldinho schreef:

En zo is het ! You don't know my name is schitterend.

musicmel schreef:
7. Diary
met Tony Toni Tone

8. Wake Up

Je vergeet trouwens Dragon Days hier.

dollie
Dit album was even wennen, haar vorige album vind ik persoonlijk mooier, vooral diary en karma vind ik goed, verder vind ik feeling u, feeling me echt zeer mooi, waarom heeft ze daar niet ineens een heel liedje van gemaakt?

Dit is echt een superalbum. Normaal ben ik niet te vinden voor trage nummers maar dit album is echt zo super gezongen dat het toch in mijn top 10 is geraakt.

eazyfan

eazyfan schreef:
zielig dat mensen hier 0.5* op stemmen ,dat vind ik serieus schandalig .

stoor je er niet aan. Dat is scheer en inslag op deze site.

Marcel²
eazyfan schreef:

En op K3 mag wel.

Smaken verschillen natuurlijk, maar om de laagst mogelijke score te geven aan iemand die zo muzikaal is en bovendien (in mijn ogen) zeer goeie nummers maakt, vind ik wel een tikkeltje raar.

Relax
Marcel Jongeneel schreef:

En op K3 mag wel.

Daar ging eazyfan

avatar van jowietje
Sinds gister heb ik het album, ik was al bekend met enkele nummers (de leukste bleek dus). Ik vind het album niet echt alles, het klinkt wel lekker allemaal, maar het doet me niks. Misschien moet ik dit album even wat meer luisterbeurten geven, voordat het pas echt een mooi/goed album word.

Voorlopig kom ik (helaas) niet verder dan 3,5*

dollie
jowietje schreef:

Voorlopig kom ik (helaas) niet verder dan 3,5*

dat gevoel ken ik ... het wordt wel iets beter naarmate je het meer luistert hoor..

dollie schreef:

dat is juist DE kracht van dit album. Alicia Keys moet je voelen.

avatar van jowietje
Reijersen schreef:

dat is juist DE kracht van dit album. Alicia Keys moet je voelen.

En dat doe ik bij de meeste nummers niet, dus zit er geen kracht in. Dank voor de uitleg