Emeli Sandé - Our Version of Events (2012)

Pop / R&B
Label: Virgin

1. Heaven (4:12)
  2. My Kind of Love (3:18)
  3. Where I Sleep (2:11)
  4. Mountains (4:10)
  5. Clown (3:41)
  6. Daddy (3:08)

met Naughty Boy

7. Maybe (3:47)
  8. Suitcase (3:06)
  9. Breaking the Law (2:55)
  10. Next to Me (3:16)
  11. River (4:39)
  12. Lifetime (2:53)
  13. Hope (2:58)
  14. Read All About It (Pt. III) (4:42)
  15. Tiger * (2:58)
  16. Wonder * (3:28)

met Naughty Boy

17. Breaking the Law [Alternate Version] * (3:50)
  18. Easier in Bed * (3:06)
  19. Beneath Your Beautiful * (4:33)

met Labrinth

20. Imagine * (3:09)
avatar van Emile93
Ik kan echt niet op dit album wachten!! Ik heb hem al besteld!!! Heaven en Daddy zijn geweldige nummers!!!

avatar van NewYorkCityLight
Ben het helemaal met je eens over Heaven. Echt een heerlijk nummer
Wel jammer van de lelijke hoes.

Haha! Ik vind de hoes nog best wel mooi!! XD

avatar van RogerV
Ik kan eveneens niet wachten

avatar van Gloeilamp
Ik ben ook benieuwd. Heaven is alvast een erg goed nummer!

avatar van Lovekellycl
Heel nieuwsgierig naar dit album. Maybe, Daddy en Next to me zijn alvast geweldig Ik vind de hoes ook erg mooi, niet dat dit zo belangrijk is

Haar stem is goed, niet uniek, maar de nummers zijn geweldig. Daar ligt de grote kracht. 2012 zou zomaar eens haar jaar kunnen worden.

avatar van klaezman
Zo jammer dat Heaven meteen al het hoogtepunt is. Maar wat een gave track is dat zeg. Had zó op de Best Of van Massive Attack gekund.

avatar van Gloeilamp
Ook Next to Me al gehoord, en ook dat is een erg goed nummer. Ben toch erg benieuwd of het hele album het niveau van deze twee nummers kan houden.

avatar van TonyT
Lichtpuntje in de hedendaagse pop. Ben benieuwd hoe het hele album gaat aanvoelen achter elkaar.

Gewoon zeer prettige pop met wat r&b randjes maar niet van de vervelende soort. Genoeg kleine kartelrandjes om het ook voor mij nog interessant te houden en het niet af te serveren als alweer zo'n r&b top 40 ding.
Emeli Sandé is verre van dat: Our Version of Events bevalt me goed.

aERodynamIC schreef:
Our Version of Events bevalt me goed.

En dat gaat in rap tempo omhoog: ik voel een verslaving opkomen. Een halfje erbij!

Pas op he Eric!

avatar van Emile93
Aww! Wat valt deze tegen zeg! Ik had me hier enorm op verheugd, maar helaas!
De singles Heaven, Daddy en Next to me zijn geweldig. Ook Clown vind ik erg gevoelig. De rest valt me tegen! Ik had dit album besteld, maar toch zojuist maar geannuleerd! Geen Emeli voor mij helaas!

avatar van TonyT
Valt inderdaad tegen. Middle of the road gejank, Daddy beloofde veel maar de rest is behoorlijk so-so.

BobbieMarley
TonyT schreef:

Dat valt nogal mee, Tony T, met dat gejank. Je mocht willen dat je zo kon zingen en liedjes schrijven! Ik geloof niet dat ik jouw oordeel al te serieus moet nemen (Ben Howard beoordeel je met 1,5 ster )

avatar van TonyT
Dan doe je dat toch niet

Met alle respect, maar verder hanteer je de beredenering van een kleuter... chapeau.

Ben ik nu gek? Juist mensen van wie je zou verwachten dat ze dit goed vinden (lees: meer in hun straatje) zijn teleurgesteld en ik (lees: minder mijn straatje) vind dit juist een lekkere cd.

Opmerkelijk wel.....

avatar van jassn
Gewoon een goed album hoor, mooie muziek, genoeg variatie en dat alles met een prachtige stem.

Blijkbaar is het iets in ons genre !

avatar van NewYorkCityLight
Ik vind eigenlijk alleen Heaven echt goed. Heerlijk nummer dat een modern geluid weet te combineren met toch genoeg eigenzinnigheid om er persoonlijkheid aan te geven.
Ik ben geen fan van ballads en op dit album zijn er helaas wel veel te vinden. Voor mij weten ze zich niet goed genoeg te onderscheiden. Je moet er maar van houden, denk ik.
Af en toe doet ze mij overigens een beetje denken aan Alicia Keys (op My Kind of Love).

Emeli Sandé heeft ook meegeschreven aan het nieuwe album van de hervormde eerste line-up van de Sugababes (die van Overload, ja) maar ik hoop dat dat toch een ander geluid is dan wat hier op het album te horen is.

jassn schreef:

Blijkbaar is het iets in ons genre !

Blijkbaar, want jou had ik hier ook zo snel niet verwacht en zeker niet met een score van 4*

avatar van jassn
Ken haar al een goede maand hoor, had eens een lied gehoord van haar en was direct verkocht aan haar stem.

Ik vind eigenlijk de tragere nummers (Suitcase en River) nog iets beter dan de uptempo nummers (Heaven en Daddy;).

Wat grappig: dat laatste heb ik dus ook

avatar van jrn
jrn
aERodynamIC schreef:

Opmerkelijk wel.....

Same story. Heaven kwam vaak langs MTV Brand New, wat ik hier vaak op de achtergrond heb aanstaan. Track viel me op door de jaren '90 ''beats'', vond het erg lekker klinken. Nu zag ik deze plaat op de Luisterpaal, en na 2 luisterbeurten ben ik wel enthousiast. Sfeervol, fyne stem en hier en daar zelfs spannend. Leuk

MusicMaster1988
2 sterke nummers.Voor de rest meer van hetzelfde.

avatar van JoaMuse
'Heaven' en 'Daddy' zijn uitstekende singles. De rest van het album vind ik na één keer luisteren maar matig. Hopelijk wordt het beter naarmate ik er meer naar luister.

avatar van pureshores
twijfel heel erg om deze vanmiddag te halen. Heaven is natuurlijk briljant en Daddy gaat wel.
Zag een interview vorige week en ze schijnt al jaren nummers voor anderen te pennen waardoor de twijfel stijgt (Cheryl Cole) en ik zie allemaal net 3 minuut nummers

en iemand vergelijkt met Alicia keys en dan krijg ik toch wel jeuk.

eerst maar ff wat meer luisteren op youtube

dVTB
Een aardig album, maar ook niet meer dan dat. Wel beter - om maar eens een vergelijking te maken - dan het album van Lana Del Rey.

Helaas is het gehalte uptempo-nummers versus ballads doorgeslagen in laatstgenoemde richting. Het album lijdt aan een overkill aan rustige nummers. Met de drie singles tot dusver (Heaven, Daddy, Next To Me) is de koek wel zo'n beetje op, want single-kandidaten betreft.

Misschien groeit het nog, voorlopig houd ik het op 3 sterren.

dVTB
Op #1 binnen in Engeland, dit album...

avatar van kemm
De singles zijn behoorlijk misleidend. Nummers als Heaven en Daddy worden sterk aangedreven door het geluid van vandaag dat ergens het midden houdt tussen dubstep, pop en R&B. De beats zijn ruw maar zinderend en de vocalen sterk maar beheerst uitgezet. Het blijkt echter allemaal een manier te zijn geweest om haar naam in het huidige muzieklandschap te doen gelden. Het hart van Emeli Sandé ligt duidelijk in de meer traditionele aanpak, in de soul van R&B. Waar de begeleiding subtieler is en ballades worden toegestaan, toegejuicht zelfs. Verwachtingen, welke dan ook, voor Our Version of Events zullen waarschijnlijk niet ingelost worden. Maar dat hoeft niet negatief te zijn.

De vele ballades doen het tempo bij momenten wel dof worden. Muziek lijkt soms compleet in het teken van de zang te staan. Dat doet de spanning wegnemen en durft nogal een eenzijdig beeld te geven van de artiest Emeli Sandé. Vooral de strijkers in de ingetogen nummers zijn soms te veel van het goede. Echt aanslepen doet gelukkig geen enkel nummer, alles bevat wel iets dat je geboeid houdt. Emeli is op haar best als ze een compomis weet te sluiten tussen haar instinctieve traditie en een wat speelse uitwerking. Heaven klinkt, nu met de rest van het album in gedachten, eigenlijk te geforceerd hip voor iemand als deze mevrouw. Al blijft het wel een ontzettend leuk nummer uiteraard! Nee, dan lijken My Kind of Love of Where I Sleep al gelijk meer haar ding, hoewel niet per se minder eigentijds. De scherpe toefjes zijn daar juister gedoseerd en vinden zo beter hun plaats op Our Version of Events. De nieuwe single Next to Me, een van de zeldzame uptempo momenten, weet daar ook uitstekend in te slagen!

Er staan een boel leuke nummers op het album, zowel bij de ballades als de rest. Alleen is de balans soms ver zoek. Niet alleen in tempo, maar ook in uitwerking dreigt het net dat beetje te veel naar eenzelfde, veilige kant te hellen. Iets dat met een tweede album gemakkelijk kan bijgeschaafd worden. Want met dit knap staaltje songwriting en een stem als een klok is het talent duidelijk aanwezig!