menu

Iced Earth - Horror Show (2001)

mijn stem
3,63 (75)
75 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Century Media

  1. Wolf (5:22)
  2. Damien (9:14)
  3. Jack (4:17)
  4. Ghost of Freedom (5:14)
  5. Im-Ho-Tep (Pharaoh's Curse) (4:48)
  6. Jekyll & Hyde (4:42)
  7. Dragon's Child (4:22)
  8. Transylvania * (4:26)
  9. Frankenstein (3:52)
  10. Dracula (5:56)
  11. The Phantom Opera Ghost (8:41)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 56:28 (1:00:54)
zoeken in:
avatar van Kronos
4,0
Staat volgens mij op elke versie. Maar oorspronkelijk als track 8 en later werd het blijkbaar een bonusnummer en als laatste op het album geplaatst. Zal wel iets met marketing te maken hebben.

avatar van Edwynn
3,0
Ik heb mijn exemplaar op de donderdag voor de officiële release gekocht. Een digibook in slipcase met 2 cd's. Het nummer is 77305-0.

De tracklist hierboven hoort bij release 77305-2.

77305-1 is de LP. Wat was er nu echt eerst?

avatar van Kronos
4,0
Edwynn, ik denk dat jij Transylvania als bonus mag aanvinken.
Op de officiële website staat het namelijk niet in de tracklist.

avatar van Edwynn
3,0
Ingediend.

avatar van MetalMike
3,5
Ja raar, bij Wikipedia weer wel. Irritant al die verschillende uitgaves...

avatar van Metal-D78
4,0
Ik heb bij uitkomen destijds de digipack versie aangeschaft (versienummer 77305-8). Transylvania was daarin geen bonusnummer. Er staat mij ook bij dat schaffer destijds aangaf het ook niet als bonusnummer te beschouwen, maar het goed vond passen binnen het (wat losse) concept van het album. Volgens mij las ik dat in de Aardschok. Maar goed, maakt ook niet uit. Ik vond het destijds, na het machtige Alive in Athens, een teleurstelling.

avatar van ricardo
4,5
Prachtig album deze van Iced Earth, vooral de eerste 3 nummers waar ze er lustig op los beuken, en wat misschien wel de "hardste" nummers ooit zijn van deze band. Ook Jekyll & Hyde, Frankenstein en Dracula zijn geweldige nummers. Heel blij met dit plaatje die ik nog vaak (in de auto) ga afspelen

avatar van SirPsychoSexy
4,0
Inderdaad een meer dan prima album van Iced Earth, dat misschien niet helemaal de waardering krijgt die het verdient. Je moet er wel even voor gaan zitten, zeker na de vlammende start, maar over heel de lengte van dit album staan eigenlijk fijne nummers. Barlow levert vocals van topklasse zoals we van hem gewoon zijn, Schaffer's riffwerk vlamt als vanouds op de snellere én de wat langzamere nummers, de productie knalt uit de speakers, en met Di Giorgio / Christy (beiden oudgedienden bij Death) haalde de band een ritmesectie in huis om bij te watertanden. Wolf en Dracula zijn met name verschroeiend goed.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:05 uur

geplaatst: vandaag om 11:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.