zZz - Sound of zZz (2005)

Label: Excelsior

9. Godspeed (4:48)
  10. Uncle Sam (6:28)
  11. Roses (3:31)
avatar van Ronald5150
Een aantal elementen aan zZz vind ik erg intrigerend, met name het orgelspel. Ronkend en stomend, heerlijk om naar te luisteren. Helaas bevat ”Sound of zZz” ook een aantal elementen die me tegenstaan. Zo vind ik de zanger eigenlijk vrij waardeloos. Ook de toepassing van de elektronica werkt op mijn zenuwen. Sommige tracks zijn aardig, eigenlijk die tracks waarin zo min mogelijk wordt gezongen en waar de orgel het voortouw neemt. Andere liedjes ontaarden in een muur van geluid, waar ik maar moeilijk doorheen kan prikken en waarin alle nuances en variatie verloren gaat. Uiteindelijk beleef ik ”Sound of zZz” als een aardig album, maar een wat subtielere uitvoering had op mij meer effect gehad.