Groeiplaatje, dit. Acquired Taste vind ik briljant, maar toen ik voor het eerst New Day beluisterde kon ik een lichte ongoocheling niet verbergen.
De eerste keer dat ik hem beluisterde was het behoorlijk kauwen om aan deze plaat een volledige luisterbeurt te besteden. De totale speeltijd van dit album is dubbel zo lang dan hun debuut. De muziek stuitert opnieuw gezellig alle richtingen uit. Je kan Absynthe Minded nu éénmaal niet vastpinnen op één strikt genre. Ze zijn te koppig om voortdurend hetzelfde te maken. Dit siert hen enorm. Dit zijn muzikanten met een grote ambitie. Ze voelen zich goed in hun sas en dat hoor je duidelijk in de muziek. De groepsleden vermaken zich gigantisch en daarom vind ik het overheerlijk om naar hen te luisteren. Deze artiesten toveren met een vingerknip een glimlach op je gezicht. Zij het dat New Day een klein beetje minder aan enthousiasme ontbreekt dan op Acquired Taste.
Bovendien bevat deze plaat minder zware kleppers dan op hun debuut, wat ik eerst een gemis vond. Ik hou wel van die hypernerveuze songs zoals een Twisted bijvoorbeeld. Naarmate je hem meer gaat beluisteren, ga je hem als het ware meer waarderen en kom je er toch achter dat die sympathieke gozers toch alweer een pareltje om U tegen te zeggen hebben afgeleverd.
Absynthe Minded is een band die geen gemakkelijke muziek brengt voor doorsnee muziekliefhebbers. Dus mensen, laat jullie zeker niet afschrikken bij een eerste luisterbeurt!