Gazpacho - March of Ghosts (2012)

Noorwegen
Label: KScope

1. Monument (2:06)
  2. Hell Freezes Over I (5:46)
  3. Hell Freezes Over II (4:37)
  4. Black Lily (4:58)
  5. Gold Star (4:15)
  6. Hell Freezes Over III (2:37)
  7. Mary Celeste (5:44)
  8. What Did I Do? (4:19)
  9. Golem (5:11)
  10. The Dumb (4:34)
  11. Hell Freezes Over IV (6:11)
avatar van strebge
Gazpacho heeft net zoals Missa Antropos destijds wat snippets van de nieuwe cd online gezet:

Gazpacho's 'March of Ghosts' - kscopemusic.com

En jawel het klinkt fantastisch.. Nu kan ik al helemaal niet meer wachten..

avatar van jellecomicgek72
Ik kan echt niet wachten!!!!!! !!

avatar van RonK
Besteld!

avatar van strebge
Op een kwart van de stream wordt "monument / Hell Freezes over I" in zijn geheel gespeeld.

Stream

Meer van hetzelfde, maar dat vind ik in dit geval helemaal niet erg! Prachtig nummer..

En op de nieuwe podcast van kscope; What Did I Do?:

Kscope - kscopemusic.com

Minstens zo mooi dan bovengenoemde..

avatar van RensZ
De previews en de nummers die te beluisteren zijn beloven weer veel goeds.

avatar van legian
als ik dit zo hoor ga ik hem snel maar eens bestellen.

avatar van chevy93
Ah, zo zie je nog eens wat. Klikte per ongeluk op updates ipv forum en zag daar dus deze staan.

avatar van strebge
Ook deze wil ik jullie niet onthouden:

Misterfool

avatar van RensZ
Ik blijf me werkelijk iedere keer verbazen als ik nieuwe muziek te horen krijg van Gazpacho. Ze zijn telkens weer in staat om kwaliteit af te leveren. Het is misschien niet vernieuwend, maar als de kwaliteit zo goed blijft hoeven ze dat voor mij ook niet te zijn. Ik kan niet wachten totdat ik het album in zijn volledigheid te horen krijg.

avatar van Gloeilamp
jellecomicgek72 schreef:
Ik kan echt niet wachten!!!!!! !!

Dit

avatar van Etiul
Net een recensie op progwereld gelezen

Was het maar alvast 12 maart.

Van progarchives:
not straying too far from the sound of recent albums .... they've done it again. This maybe the finest band to come out of Scandinavia in the21st century.
[...]
album 7 - once again a concept album - although this time a collection of stories rather than a overarching narrative.

GAZPACHO March of Ghosts music review by Matt-T - progarchives.com

avatar van RensZ
Zo, die recensie belooft heel wat. Hopelijk (ja, slecht) is het album al eerder ergens te beluisteren.

avatar van chevy93
Op Amazon overigens goedkoper dan op hun eigen site (zoals wel vaker).

avatar van RensZ
Ik ook, dus daar ligt het niet aan. Ik heb de albums thuis liggen en de afgelopen twee keer was ik erbij in de Boerderij. Van die steun moeten de artiesten het wel hebben tegenwoordig, hoe moeilijk dat ook is denk ik met de downloads.

avatar van Leeds
Nog een kleine 2 weken. Staat genoteerd!!!

Berichten over aankomend concert verplaatst naar Gazpacho

avatar van jellecomicgek72
Heb hem binnen! Staat nu op.

nicoot
Vandaag toegekomen, wordt momenteel door mijn vijf boxen rondom mij gejaagd, klinkt hoogst aangenaam! Blij dat de viool weer grotendeels terug is, i.t.t. op het ietwat mindere Missa Atropos. Gaat er iemand naar Den Bosch op 30 maart?

avatar van strebge
Eerste luisterbeurt is bij mij niet heel goed gevallen..
Nadruk ligt meer op het bombastische instrumentale i.p.v. het sferische en dromerige van Night en Tick Tock.
Meer in het verlengde van Miss Antropos. Wat niet geheel mijn favoriet is.

Neemt niet weg dat ik het fantastisch vind om Johme weer flink hoor uithalen. Kippenvel momentjes zijn er zeker.

Mooie clip bij Black Lily

YouTube - Gazpacho - Black Lily

avatar van Papartis
Je kan naar de clip van Black Lily kijken en luisteren.....

avatar van TheInvisibleMan
Jaaaa, pakje van Burningshed in de brievenbus
Na 2 luisterbeurten zeg ik: hij's weer fijn mensen

avatar van Papartis
We zullen 29 maart een en ander live horen.
Mijn eerste luisterbeurt gehad masr nog niet echt om ver geblazen.

avatar van ad6922
De hele middag al op staan en dit album werkt weer verslavend

avatar van hogweed
Dit album heb ik zo'n 10 uur geleden aangeschaft en enkele malen beluisterd. 1e indruk. Niet wezenlijk anders (maar dat had ik ook niet verwacht), voortbordurend op Night en Missa Atropos, en vooral MOOI. Voor mij nu veel te vroeg om sterren toe te kennen..

avatar van aerogp1
Een nieuwe Gazpacho?! Na Missa Atropos ben ik een iets minder grote fanboy geworden. Night en Tick Tock vind ik nog steeds érg goed, dus deze ga ik gewoon weer proberen

nicoot
aerogp1 schreef:

Hier vind je een album montage (en nu blijkbaar ook het hele lied 'Black Lily' met promovideo): Gazpacho's 'March of Ghosts' - kscopemusic.com