Gazpacho - March of Ghosts (2012)

Noorwegen
Label: KScope

1. Monument (2:06)
  2. Hell Freezes Over I (5:46)
  3. Hell Freezes Over II (4:37)
  4. Black Lily (4:58)
  5. Gold Star (4:15)
  6. Hell Freezes Over III (2:37)
  7. Mary Celeste (5:44)
  8. What Did I Do? (4:19)
  9. Golem (5:11)
  10. The Dumb (4:34)
  11. Hell Freezes Over IV (6:11)
avatar van legian
het begint al goed, een mooie instrumentaal (klassiek achtige) intro, dan meteen door naar Hell Freezes Over die een inleiding zijn voor het album.
dan komt Black Lily die toch lichtelijk tegenvalt, geen verassingen maar een gewoon mooi nummer.
Gold Star daarintegen weet me goed te pakken, en is muziekaal toch een heerlijk nummer, om over te gaan in het derde deel van Hell Freezes Over (welke overigens ook weer goed klinkt).

Mary Celeste luid op een fijne manier het tweede deel in, ook op muziekaal gebied is dit een van de favorieten.
What Did I Do? is een nummer wat me niet meteen pakte, het duurde even voordat het wist te boeien, en het blijkt dan toch wel een erg sfeerisch nummer.
Golem is een nummer waar toch wat meer dreiging in zit, en is dan ook een nummer wat qua sfeer goed bij het vorige album past.
The Dumb is ook weer een typisch nummer wat simpelweg genieten is.
Hell Freezes Over IV begint stevig en luid krachtig het einde in, en sluit het dan ook krachtig af.

het hele album is opnieuw een kunstwerk zowel op muziekaal gebied als tekstueel gebied.
wel is te merken dat ze hetzelfde kunstje blijven herhalen, met uiteraard wat verassingen maar zelfs die zijn hier niet bijzonder groot.
mischien is het dat het verschil tussen het vorige album nu niet zo groot is als dat bij Missa Atropos en Tick Tock het geval was, zodat het meer opvalt.

maar desalniettemin ga ik hier weer de volle mep voor geven, net zoals op de vorige albums weet ook dit me weer helemaal mee te slepen, en laat dat nou precies zijn wat ik wil