Steven Wilson - Catalogue / Preserve / Amass (2012)

Label: Headphone Dust

1. No Twilight Within the Courts of the Sun (10:54)
  2. Index (5:03)
  3. Deform to Form a Star (8:28)
  4. Sectarian (7:22)
  5. No Part of Me (6:04)
  6. Veneno Para Las Hadas (7:28)
  7. Raider II (24:47)
nicoot
Wat een chaos met die bestelling via Headphone Dust. Na 2 dagen stilgelegd door enorme vraag, waaraan het aanbod lang niet voldoet. En ik was natuurlijk net gaan skiën, zit hier ongeduldig te wachten tot de pre-orders weer geactiveerd worden... Bedoeling was een limited edition (3000 stuks) uit te brengen die geld zou opleveren (met of zonder handtekening) om deel twee van de concertreeks in april/mei te financieren. Van één van de concerten zal later dit jaar dan een dvd/blu-ray uitkomen. En we mogen een nog veel grootsere show verwachten... Dat belooft!

avatar van sp00kjj
Vandaag zijn alle pre-orders eruit gegaan dus hoop mijn exemplaar + handtekening deze week nog te ontvangen. Ben benieuwd! Steven Wilson live is altijd geniaal!

Ik bestel de mijne met alles erop en eraan op 1 maart om 13u stipt

Ga ik ook maar doen!

Kan niet wachten, mooie setlist alvast!

avatar van musician
Wat ik wel bijzonder vind, is dat het album niet is te bestellen via Amazon.co.uk, als pre-order. Dat is gewoon aankruisen en later betalen. Dat heeft toch niets met de toeloep niet aankunnen te maken?

Jav-
Waar is deze opgenomen? No Twilight Within The Courts Of The Sun vond ik trouwens een erg geschikte opener, heel gaaf begin!

nicoot
Ja rustig opbouwend, met enkel Marco op drums, dan Nick op bas en stuk voor stuk voegt iedereen zich erbij, met slechts een kleine rol voor Steven in deze track!

Weet niet waar-ie opgenomen is eerlijk... Ik denk op verschillende locaties. Inderdaad niet op Amazon te vinden, exclusief via Headphone Dust (Steven's eigen ding), 3000 stuks.

avatar van musician
Is dat niet een beetje merkwaardig, voor iemand die juist het "grote" publiek heeft weten te bereiken?
Bovendien, waarom zou je maar 3000 cd's willen verkopen bij een potentieel van een half miljoen?
Hij geeft zelf aan alleen maar te gaan voor fysieke producten, dan moet hij er ook wel voor zorgen dat die dan tenminste voor handen zijn. Maximaal 3000 cd's uitgeven is illegaal downloaden in de hand werken.

En dat is in dit geval dan terecht m.i.

musician schreef:

Dit schrijft hij er zelf over op z'n Facebook-pagina:

"In this case the limitation is not to do with packaging or wanting to make something necessarily exclusive, but because of an agreement with my label KScope. As they will be issuing a full blown live blu-ray/DVD of the forthcoming tour later this year, understandably they were reluctant to see an earlier live release, but accepting the need for me to underwrite the costs of touring, they have agreed that I can do 3,000 copies of it on my own label."

Jav-
Inderdaad. Hier valt ook te lezen dat live-optredens hem meer geld kosten dan dat ze hem opleveren en dat dat een van de redenen is om deze CD uit te geven. Verder is het een vrij lang interview, over Storm Corrosion en religie onder andere. En Grace For Drowning, natuurlijk.

avatar van musician
Dus het is een eerste live cd, in afwachting van een volledige cd met het volledig concert, ondersteund met een dvd/blue ray later dit jaar.

Steven Wilson kan daarmee (een deel van) zijn tour betalen.

Ik blijf het merkwaardig vinden. Kan hij dan niet alvast om een voorschot vragen van de opbrengst van 3000 cd's (die hij zeker zal verkopen) als toch al bekend is dat er een "full blown live blueray/dvd" zal gaan verschijnen?

Maar goed, ik zal 1 maart ook proberen te bestellen.
Is het internetadres om te kunnen bestellen nog handig om hier even neer te zetten?

avatar van kobe bryant fan
Jammer dat ze Grace For Drowning er niet volledig opgezet hebben.

avatar van Gloeilamp
Ja dat was inderdaad geweldig geweest! Al staan er ook fantastische nummers op Insurgentes.

Ik hoop Steven Wilson ook in Tilburg te zien, lijkt me geweldig!

Jav-
Jammer dat Get All You Deserve er niet op staat. Die was indrukwekkend live.

avatar van kobe bryant fan
Ik had nog gehoopt op: Remainder The Black Dog, Postcard en Like Dust I Have Cleared from My Eye. Maar als ze de volledige plaat erop hadden gezet zou het wel eens een van de beste live platen allertijden geweest zijn. Jammer dat er maar 3000 stuks van zijn, en dus niet in de winkels zal te krijgen zijn.

Jav-
Best een lekker live albumpje. Altijd fijn om live CDs te mogen toevoegen aan je collectie. Begin met 4*! Weet iemand of er opnames uit Nederland bij staan? Meerdere nummers zijn van Londen, die stonden ook al een tijdje op z'n Soundcloud.

avatar van Gloeilamp
Waar kan je dit album beluisteren Jav?

nicoot
Enkel als je het via Headphone Dust gekocht hebt. De eerste bestellingen zouden al moeten toegekomen zijn. De verkoop wordt hervat, morgen om 13u NL/BE tijd (was tijdelijk stilgelegd wegens massale vraag).

avatar van glenn53
Hij is binnen, klinkt weer geweldig

avatar van sp00kjj
Vandaag heb ik hem dan ook eindelijk in de brievenbus ontvangen. Meteen opgezet en hij klinkt echt geweldig. Het geluid is wat rauwer dan op de studio-albums en dat bevalt me wel.

Vooralsnog is opener No Twilight Within the Courts Of the Sun mijn favoriet; perfecte opbouw, heerlijke bas-sound en heel lekker gezongen door Steven. Verder onderscheidt deze song zich denk ik het meest ten opzichte van de studio-opname.

Elke cent helemaal waard geweest en ik kijk al kwijlend uit naar de Blu-ray release.

nicoot
Heerlijk! Eergisteren binnengekregen in de bus en wat klinkt het allemaal weer o zo vet! Ik kan me niet goed herinneren wie gitaar speelde in het eerste nummer: Aziz Ibrahim of Steven zelf? Die "absurde" eerste gitaarsolo bedoel ik En hmm, dat sfeertje vanaf 7:08, hemels gewoon.

Blij dat Veneno Para Las Hadas er ook op staat, één van mijn favorieten van Insurgentes, ik waan me steeds weer in een trein die geruisloos langs allerlei prachtige landschappen flaneert...

Kan niet wachten tot Tilburg... Ik herinner me dat hij de lange epic van zijn volgend solo album al zou spelen, dat schreef Steven enkele weken terug. Raider III?

avatar van VanDeGriend
Ben best fan van Steve maar de niet aflatende stroom van in het verlengde van elkaar liggende releases en marketingtrucs halen de magie er wat mij betreft heel erg flink van af. Een gelimiteerde opgave van 3000 om een tour te financieren? Een gelimiteerde uitgave omdat het anders een DVD in de weg zou zitten? Hemel en aarde bewegen om alsjebelieft voor de fans 3000 stuks op je eigen label te mogen uitgeven? Wat een kul allemaal zeg.

avatar van musician
Het is inderdaad te vreselijk voor woorden.

Het album was al niet meer te bestellen toen ik het probeerde. Dan ben ik een vrij recente Steven Wilson fan die best albums van de man wil aanschaffen.

Komt hij met zo'n actie aanzetten, wereldwijd niet meer dan 3000 albums verkopen, nota bene de opvolger van het zeer succesvolle en zeer goed verkochte Grace for drowning.

Dan ben je toch niet goed bij je hoofd, als ik eerlijk mag zijn? Schat hij wellicht in dat hij niet meer dan 3000 fans zal hebben?
Graag of anders heel niet is mijn reactie in dit soort zaken. Ik zag dat The Pirate Bay hem hoog heeft staan als gratis en illegaal te downloaden.

In dit specifieke geval kan ik de vele teleurgestelde fans geen ongelijk geven.

avatar van codex
Even wat anders: is er iets bekend over de herkomst van de opnamen? Kortom, is er een opname uit Paradiso bij?
NB eens met de opmerkingen over de oplage: belachelijk. Echter in het verleden is wel gebleken dat albums heruitgegeven werden als er grote vraag naar was... Zie de Bass Communion re-releases en bijv PT Recordings... Ik begrijp deze manier van markeren niet helemaal, en de bedoeling ook niet. Een gelimiteerde oplage maakt zeldzaam en dus gewild en dus duur. De kwaliteit van PT/SW/BC releases is altijd top. Laat SW een voorbeeld aan Fripp nemen, die een enorme hoeveelheid concertregistraties en studio-outtakes van vaak hoge kwaliteit permanent digitaal aanbiedt op dgmlive.com.
NNB ik vrees dat ik ook een mak schaap ben, ik heb weleens 80euro aan een PT Transmission cd uitgegeven....

avatar van Apieknar
Live komt de muziek van Steven Wilson toch echt het best tot zijn recht. Vooral het drumwerk in No Part of Me. Erg mooie live registratie. Ben blij dat ik een van de 3000 exemplaren in bezit heb.

avatar van notsub
Deze CD mag dan een merkwaardige achtergrond hebben, de inhoud is er niet minder om. Zelf woonde ik het concert in de Boerderij bij en dat was een waar genot. Raider II komt hier meer tot leven dan in de studio uitvoering en andere favorieten zijn het mooie Deform to Form a Star en Sectarian.

avatar van jellecomicgek72
musician schreef:

Late reactie misschien, maar downloaden is gewoon legaal in nederland hoor, als het voor eigen gebruik is.

avatar van musician
Ik wil gewoon graag (nog steeds) de cd van dit album, is dat teveel gevraagd? Zelfs al word ik, als koper, door Wilson hier in de maling genomen, dan nog ben ik bereid tot afrekenen. Als hij zijn werk tenminste maar op cd zet.

De LP staat nu voor 30 euro op Amazon. Dat vind ik wat gortig en ik wil eigenlijk geen vinyl. Dus het lijkt mij een kwestie van tijd voordat ook de cd verschijnt. Tot die tijd download ik het niet, ik hou van zilveren schijfjes en een mooi boekje om te lezen.

The Pirate Bay is inmiddels ter ziele, een opvolger juist opgezet. Maar legaal of illegaal, ik zal ze niet opzoeken. Trouwens, Wilson is er zelf nota bene ook een fel tegenstander van. Raar dat hij dan maar enkele duizenden cd's laat maken, maar goed. Ik ben wachten wel gewend en zijn productie ligt nog vrij hoog. Misschien komt er in 2013 of 2014 weer een nieuw album dat gewoon kan worden gekocht.

avatar van Mindscapes
Het was ook niet de bedoeling om hier een onbeperkte oplage van te maken. Fungeerde eerder ter financiering van het tweede luik van de tour in april-mei vorig jaar. En je kon kiezen tussen een gesigneerd of niet-gesigneerd exemplaar, met nog eens een prijsverschil van 5 pond, dacht ik. Noem het wat je wil (afzetterij, uitmelkerij of net een legitiem middel om een tournee - die overigens subliem in elkaar stak - te financieren), maar ik vrees een beetje dat deze niet meer in omloop zal worden gebracht. Zeker nu Get All You Deserve toch wel hét definitieve livedocument bij uitstek is van deze tour...

Sparky
Met de aanschaf hiervan heb ik geluk gehad. Ik heb dit album een jaar of zes, zeven geleden tweedehands op de kop getikt via Discogs. Zo'n €12 en met verzendkosten erbij ongeveer het dubbele. Vanuit de andere kant van wereld, dus enig geduld was op z'n plaats. Mooie live registratie, maar met Get All You Deserve inderdaad een beetje dubbelop.