Kronos schreef:
Vooral Fraccions speelt wel echt te nadrukkelijk leentjebuur. Daar ben ik het mee eens. Maar verderop genoeg nummers die amper wat met Tool te maken hebben vind ik.
Dat zeg je al 3x nu (dat 't alleen in Fracctions is), maar ik betrap mezelf juist bij bijna
elk nummer op een tool-equivalent;
Dat ritmische trucje in Oscillation, zanglijntjes hier en daar (in Delenda denk ik steeds; "ow heej, gaat ie weer!"), de meditatieve bas-pluk-stukjes met tribal drums, zoals in Ideate, en volgens mij nog ergens. Gitaarloopje in Canvas. Purpose is bijna The Pot.
En niet dat het slecht is ofzo, maar juist doordat ze
zo erg aan Tool doen denken blijven ook de gebreken in vgl met hun héél de tijd opspelen; zang is wat minder emotioneel, het is allemaal wat lichter, kortere liedjes, geen navelstaarderij
Als je Tool juist te zwaar op de maag vind liggen, dan lijkt dit wel geschikt, maar juist als je Tool waardeert om die donkerheid en niet bepaald licht te verteren kost, dan steekt dit allemaal maar bleekjes of..
We vallen in herhaling, maar ze vragen zelf duidelijk om de vergelijking: Tool is Tool, en Soen niet.