Dat ik deze band aan mij voorbij heb laten gaan.
Niet dat ze helemaal geweldig zijn, maar omdat alle muzikale invloeden van bands afstammen die mij erg aanspreken. Zo lijkt de zang op die van Katatonia, de algemene sfeer, zoals eerder al is aangegeven, erg op die van Tool en zijn er ook veel Opeth-inloeden aanwezig. Wat mij meteen erg opviel, was dat het nummer 'Oscillation' erg lijkt op 'Bleed' van Meshuggah.
Martin Lopez is dan misschien niet de meest technische drummer ter wereld, maar zijn vrij unieke stijl, waarbij er niet alleen domweg hard op het drumstel wordt geslagen, maar ook mooie kleine fills worden gebruikt, zonder dat het de tempo uit de muziek wordt gehaald maakt hem één van mijn favoriete drummers aller tijden. Alleen al vanwege zijn terugkeer na een paar mindere jaren voor hem moest ik dit album hebben gehoord.Voor de rest een sterk album, maar zeker niet het beste van de bovengenoemde bands samengevoegd in één. De zang mag wel wat pakkender zijn en de rustige nummers komen minder goed uit de verf dan de stevigere.
Dat Soen niet origineel is en daarom niet een album als dit zou moeten maken vind onzin. Het is onmogelijk om niet te worden beinvloed van buitenaf en progressie van muziekstromingen zouden hiermee worden opgehouden.