Passenger - All the Little Lights (2012)

Pop / Folk
Label: Black Crow

1. Things That Stop You Dreaming (3:35)
  2. Let Her Go (4:12)
  3. Staring at the Stars (3:24)
  4. All the Little Lights (3:55)
  5. The Wrong Direction (3:41)
  6. Holes (3:12)
  7. Circles (4:08)
  8. Keep on Walking (3:10)
  9. Patient Love (4:33)
  10. Life's for the Living (3:33)
  11. Feather on the Clyde (4:03)
  12. I Hate [Live from the Borderline, London] (3:33)
  13. Let Her Go [Acoustic] * (4:28)
  14. Staring at the Stars [Acoustic] * (2:45)
  15. All the Little Lights [Acoustic] * (3:21)
  16. Circles [Acoustic] * (3:09)
  17. Keep on Walking [Acoustic] * (3:56)
  18. Patient Love [Acoustic] * (3:21)
  19. Life's for the Living [Acoustic] * (4:30)
  20. Feather on the Clydi [Acoustic] * (3:45)
avatar van keijzm73
Oef! Waar loop ik nu weer tegen aan... Doet niet eens pijn

avatar van Kos
Kos
Afschuwelike overhypte single.

avatar van keijzm73
Geen idee! Ik luister amper radio! Maar werd gewezen op het nummer 'All the Little Lights'. Naar aanleiding daarvan gisteren het album geluisterd en vond dat lang niet slecht! Verder ook niet briljant. Maar ik dacht; laat ik het album eens even 'bumpen'

avatar van Gloeilamp
Denk dat Kos Let Her Go bedoelt. Wat ik overigens zelf een prima nummer vind.

avatar van Don Cappuccino
Ik snap het niet. 5 jaar geleden wilde de mainstream nog niet dood gevonden worden met dit soort toegankelijke folkmuziek en nu is het ineens hip. Een heel vervelend stemmetje en Let Her Go is een zeer standaard liedje.

avatar van JoBBuS
Don Cappuccino schreef:

Op zich kan ik me vinden in deze comment, behalve dan dat ik moet toegeven dat ik het wel een fijn nummertje vind... hoe mainstream/ doorsnee of overhypt dan ook. Het zij zo.

avatar van keijzm73
Het hoeft toch ook niet altijd 'ingewikkeld' te zijn. Ik vind het heerlijk om zo nu en dan tegen een album aan te lopen dat ik niet eerst 5x hoeft te luisteren voordat het kwartje valt. Feit is wel dat je er vrij snel mee klaar kan zijn als je dergelijk toegankelijk album een paar keer hebt geluisterd. Juist omdat er weinig tot niets nieuws in te ontdekken valt. Gebrek aan diepgang. Maar nogmaals, heb ik geen moeite mee. Dit soort albums komen en gaan... Blijkt dat 'Let Her Go' nu op nummer 1 van de top 40 staat. Die opmars is totaal aan me voorbijgegaan..

avatar van MAS
MAS
De singel Let He Go is veruit het beste nummer maar de rest is ook wel vermakelijk. Alleen de laatste track voegt absoluut niets toe.

avatar van Darkzone
Kos schreef:
Afschuwelike overhypte single.

Ik vind dit ook afgrijselijk, dat Let Her Go. Ik kan er gewoon echt niet tegen, vooral die stem van die gast niet. Heb hetzelfde met Mumford & Sons. Werkelijk allemaal een kwelling om dat te moeten horen.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Het is af en toe wat te zoet naar mijn smaak, maar de teksten zijn bij vlagen zo lekker vuig en venijnig dat ik hier ook wel weer om kan lachen. Zeker het laatste nummer is zo'n typisch nummer wat je wel wilt horen in de Ierse pub.
Toch zeker een voldoende waard.

En een tip aan Kos: Waarom luister je in Dylan's naam naar de radio als je ook een plaat op kan zetten? Desnoods op je iPod of Smartphone?

MAS schreef:

Single? Echt, gaan mensen dit luisteren? Ik loop er net tegenaan op de luisterpaal, daar staat op het moment niet heel veel echt goede dingen op, maar dit is wel een treurig dieptepunt, je hoort wel eens vaker mindere platen, maar dit is een regelrechte belediging.

avatar van Riann
Ik vind dit niet eens een slecht album. Het is voor de verandering eens fijn dat er een folk-achtig liedje populair is.

Over de cd:
Zijn stem is apart, maar daar valt aan te wennen.
De teksten zijn wel oke, niet oppervlakking maar ook niet verrassend.
De melodieën zijn catchy, liggen lekker in het oor, maar helaas is het hele album wat eentonig.
ik ben het met MAS eens wat betreft het laatste nummer, het klinkt grappig maar het voegt inderdaad niets toe, zeker niet qua geluidskwaliteit.

Al met al: Grappige cd, weer eens iets anders, maar fantastisch is het ook niet.

passenger, the lumineers, ik kan het niet meer horen als ik die singles hoor. mumford & sons-copycats. veel te gelikt...en een aantasting op mijn mannelijkheid;)

avatar van Gloeilamp
Dit is wel wat anders dan Mumford & Sons toch?

avatar van stef212
Intro van 'Let Her Go' is wel erg vlotjes van 'Losing My Religion' gepikt. Nu ja, voor de rest totaal niets boeiends aan deze plaat. De stem is echt niet te harden met momenten.

avatar van Gretz
Die vergelijking hoor ik er ook niet echt in. Het slaat even goed aan bij het grote publiek maar het geluid van M&S klinkt veel grootser. Als er 1 artiest is waar je Passenger duidelijk mee kunt vergelijken is het wel Ed Sheeran.

Overigens bestaat Passenger al een stukje langer dan eerdergenoemde acts (eerste album kwam uit in 2007) dus het zou nog eerder aannemelijk zijn dat Mumford & Sons door hem geïnspireerd zijn. Absoluut geen copycat dus.

avatar van Don Cappuccino
Gisteren heb ik Let Her Go live op TV gezien bij Toppop3. Zijn spreekstem is heel aangenaam maar als ik hem hoor zingen heb ik echt de neiging om Grote Smurf! Grote Smurf! te roepen.

avatar van Gloeilamp
Ik snap dat inderdaad wel, hij heeft wel een beetje een ''hate it or love it'' stemmetje. Ik houd er wel van, maar een heel album is toch iets teveel van het goede..

avatar van pureshores
wat een gehypt niksnummer, dat Let her go wat 500x per dag op bijna alle zenders voorbij komt.
Het "rock"en festivalpubliek heeft zn helden zeker maar als dit het beste is wat 2012 voort heeft gebracht dan zegt dat heel veel. (aangezien heeeeeel veel mensen over Let her go dingen zeggen als beste plaat aller tijden)

en die wee-iige stem, opeens is Dinand helemaal niet zo erg vergeleken met dit

Dinand, Mumford & Sons?! Bijzondere vergelijkingen hier

Don Cappuccino schreef:

De Grote Smurf staat met dat nummer toch mooi op nummer 351 in de Top 2000

avatar van pureshores
@Gloeilamp
het was meer om te vergelijken met stemmen die maatstaf zijn voor verschrikkelijk :)
geldt ook voor de zanger van The Fray, ook zo'n vreselijke stem

hoorde net een live versie van Let her go op de radio, die is iets beter te verdragen maar ik denk dat iedereen dit nummer over 2 jaar alweer vergeten is

avatar van Gloeilamp
Ah oke, dan begrijp ik het Alhoewel ik deze stem een stuk beter kan verdragen dan die van Dinand.

En inderdaad, over twee jaar (ik denk zelfs al eerder) zul je hier niemand meer over horen. Van dit album zullen ook geen hits komen zoals Let Her Go. Alleen The Wrong Direction kan een hitje worden, maar dan in veel mindere mate.

avatar van keijzm73
Best merkwaardig. Het lijkt regelmatig zo te zijn, dat als iets te bekend of mainstream is geworden, het ineens niet meer mooi/ aardig kan zijn? Het wordt gelijk neergesabeld. Wat ik eerder al typte; het is geen hoogstaand album, maar toch een alleraardigst - niets aan de hand - popalbum. Als tweede genre is folk gekozen; prima. Maar over het geheel genomen staat toch best ver weg van folkmuziek zoals 'Mumford & Sons' het brengt. In mijn beleving lijkt het allemaal veel meer op 'Ben Howard'. Daar op aansluitiend, vind ik het dan ook niet gek dat 'Passenger' in het voorprogramma van Ed Sheeran staat.

avatar van Marty McFly
Ik vond het origineel van The Connells beter...

keijzm73 schreef:

Nee, dat kan best, ik ken het album via de luisterpaal en mijn teelballen kropen naar binnen zo ontieglijk slecht dat het is, ik verbaasde mij er ook over dat iemand over de radio begon, want nu wordt er veel bagger op de radio gedraaid, maar zelfs dit hadden ze toch over kunnen slaan?

Maar naar mate ik meer mensen er over hoorde ben ik eens gaan kijken en toen bleek het de nummer 1 in de hitlijst te zijn en nu dus ook hoog in de top2000 en het laatste restje hoop dat ik nog had voor Nederland is bij deze ook verdwenen.

avatar van Marty McFly
(willie) schreef:

avatar van jojoshua
Brr, hij klinkt alsof hij iets te hard aan de helium heeft gezogen. Absoluut niet mijn kop thee dit. Voorspelbare liedjes, een stem waar ik overal jeuk van krijg...
Nee sorry, dit is hem niet wat mij betreft.

Onzin dat men het slecht vindt omdat het op de radio komt. Want ik wist het niet. Maar wel voorspelbaar dat dit een nummer 1-hit is. Zo zoet en melig, dat hou je niet voor mogelijk:p

Oja, met mumford & sons-copycats bedoelde ik eerder lumineers. Voor het gemak plaatste ik deze daar ook bij (want ja, ik weet ook wel dat Ben Howard en Ed Sheeran een juistere vergelijking is. Alleen kan ik Ben Howard wel aanhoren). Eigelijk bedoelde ik eerder dat folk hip is. En elke keer een hype op zijn hoogtepunt is komen er ook tenenkrommende copycats. Dat is wat we nu meemaken:)

gerre schreef:

Folk is wellicht hip op de radio, waar we beiden niet (of amper) naar luisteren. Maar ik luister al jaren folk getinte muziek (en meer). Ik ben geen groot liefhebber 'Mumford & Sons' en ook niet van 'Passenger'. Maar slecht zijn bands als deze ook niet. Het is - zoals ik eerder probeerde te omschrijven - vermakelijk. Mijn verbazing is meer analytisch van aard en niet zozeer op de kwaliteit gericht. Dat het ene door velen de hemel in wordt geprezen en het andere wordt neergesabeld, terwijl het allemaal zo dicht bij elkaar ligt (in mijn beleving tenminste). Dat je het ene mooier vindt/ beter in het gehoor ligt dan het andere is logisch.

Daarbij is er blijkbaar markt voor 'tenenkrommende copycats'. Alleen de vraag is; wie kopieert er wie? 'Passenger' bestaat langer dan 'Mumford & Sons' én 'The Lumineers'.. En als muziek maken je vak is vind ik het best knap als je er bedoeld een goed scorende single uit weet te persen. Ook al lift je mee op de hype van het moment. En ik betwijfel of dit laatste hier het geval is. Dat iets een hype is wordt doorgaans niet veroorzaakt door de muzikanten. Mensen horen bijvoorbeeld een band als ''Mumford & Sons' en gaan op basis daarvan op zoek naar meer van hetzelfde. En zo komen ze terecht bij bands als 'Passenger'. En pluggers zullen daar op de achtergrond ook wel handig op inspelen.