Passenger - All the Little Lights (2012)

Pop / Folk
Label: Black Crow

1. Things That Stop You Dreaming (3:35)
  2. Let Her Go (4:12)
  3. Staring at the Stars (3:24)
  4. All the Little Lights (3:55)
  5. The Wrong Direction (3:41)
  6. Holes (3:12)
  7. Circles (4:08)
  8. Keep on Walking (3:10)
  9. Patient Love (4:33)
  10. Life's for the Living (3:33)
  11. Feather on the Clyde (4:03)
  12. I Hate [Live from the Borderline, London] (3:33)
  13. Let Her Go [Acoustic] * (4:28)
  14. Staring at the Stars [Acoustic] * (2:45)
  15. All the Little Lights [Acoustic] * (3:21)
  16. Circles [Acoustic] * (3:09)
  17. Keep on Walking [Acoustic] * (3:56)
  18. Patient Love [Acoustic] * (3:21)
  19. Life's for the Living [Acoustic] * (4:30)
  20. Feather on the Clydi [Acoustic] * (3:45)
avatar van MAS
MAS
(willie) schreef:

Single? Echt, gaan mensen dit luisteren? Ik loop er net tegenaan op de luisterpaal, daar staat op het moment niet heel veel echt goede dingen op, maar dit is wel een treurig dieptepunt, je hoort wel eens vaker mindere platen, maar dit is een regelrechte belediging.

Maak je niet zo druk Willie.

avatar van domainator
Wat een activiteit hier ineens, blijkbaar is een of ander nummer van dit album een hit geworden en dat kun je hier natuurlijk niet hebben
Nogmaals het album beluisterd en alleen The Worg Direction blijft overeind als een goed nummer.

Is de vergelijking met Damien Rice al gemaakt? Daar komt het een heeeeel klein beetje bij in de buurt. Maar Damien Rice is GENIAAL. Dit is gewoon leuk om te horen. Kreeg hem toevallig vandaag kado.

museradio schreef:
Is de vergelijking met Damien Rice al gemaakt?

Nee, natuurlijk niet

museradio schreef:
Maar Damien Rice is GENIAAL.

En dat zal ook wel meevallen, anders was hij onderhand wel met iets nieuws gekomen

Sorry van mijn eerste reactie.. Maar je liet me écht even schrikken

avatar van Arrie
Ik sla Damien Rice persoonlijk toch ook wel een stuk hoger aan dan deze Passenger. Zowel qua stem als qua liedjes. Ik hoor daar ook veel meer emotie in, de muziek van Damien. Maar de vergelijking kan ik ergens wel begrijpen, dat wel.

avatar van KKOPPI
Wat een vreselijk slijmerige vervelende nep-stem heeft deze man. Het is wel een slim truucje, zo'n pieperig geluidje maken, vaak vinden mensen dat origineel, 'cute', of 'met gevoel'. Ik vind het onzin.

avatar van MAS
MAS
Wat een onzin een nep-stem. Een stem kan niet nep zijn tenzij die met een PC is bewerkt/gemaakt.

avatar van Gloeilamp
Inderdaad, en dat is op dit album zeker niet het geval. Of je van zijn stem houd of niet is iets compleet anders KKOPPI.

avatar van KKOPPI
Er is toch wel een degelijk verschil tussen een uit de keel geknepen geluid als dit en een zelfverzekerde stem geproduceerd in het middenrif?

avatar van lauradance
Ik ben niet zo heel erg geinteresseerd in dit album, de singel Let Her Go klinkt wel prima maar ik word erdoor niet benieuwd naar het hele album. Het klinkt allemaal nogal makkelijk in elkaar gezet. Maar dat zal nu wel hip zijn want zo klinken wel meer liedjes die tegenwoordig op de radio te horen zijn.

avatar van IntoMusic
Ik heb hetzelfde en toen ik vanochtend weer Let her go op de radio hoorde, klinkt het allemaal erg 'Sky Radio'-achtig.

rodneyVL
KKOPPI schreef:

Mee eens dus! Klinkt als een lilliputter, een soort van cute figuurtje uit een kerstfilm. Hopelijk zijn er meer mensen die hier dus absoluut niet intrappen..

avatar van keijzm73
Ik ben ook wel klaar met de single 'Let Her Go'. En trouwens ook met het album! Dat beluisterde ik overigens al gelijk bij de eerste luisterbeurt, dat het geen hoogvlieger is. 'Let Her Go' is best een aardig nummer maar is gewoon stuk gedraaid, zoals constant gebeurt op de radio. En 'All the Little Lights' is een alleraardigst album. Zit muzikaal goed in elkaar en; ja, wordt gezongen door iemand met een karakteristiek stemgeluid. Ik ga er dan ook gemoedelijk vanuit dat degenen die dit niets vinden iemand als 'Ben Howard' ook links laten liggen?

Maar 'nepstem', Sky Radio-achtig' en 'erin intrappen' vind ik als beoordeling wel erg lachwekkend. Vooral als dat wordt gebaseerd op één enkel nummer! Als ik vervolgens zie dat er gelijkertijd door een van bovenstaande leden wél 5 sterren worden uitgedeeld aan '3js' kan ik dergelijke opmerking niet echt serieus nemen. Of toch! Want dan staat dit gewoon te ver weg van je smaak! Dat kan en dat is prima, toch? Is misschien te makkelijk van me, want het nieuwe album van '3js' ken ik niet! Jan Dulles vind ik overigens een van Neerlands betere zangers en het nummer 'Wat Is Dromen' met 'Ellen Ten Damme' vind ik een goed nummer. Maar als je dit een 'trucje' noemt, kan je hetgeen wat die Volendammers doen ook gerust een trucje noemen waar je zelf vervolgens met twee benen intrapt.

En om even in herhaling te vallen:
keijzm73 schreef:
Daarbij is er blijkbaar markt voor 'tenenkrommende copycats'. Alleen de vraag is; wie kopieert er wie? 'Passenger' bestaat langer dan 'Mumford & Sons' én 'The Lumineers'.. En als muziek maken je vak is vind ik het best knap als je er bedoeld een goed scorende single uit weet te persen. Ook al lift je mee op de hype van het moment. En ik betwijfel of dit laatste hier het geval is. Dat iets een hype is wordt doorgaans niet veroorzaakt door de muzikanten. Mensen horen bijvoorbeeld een band als ''Mumford & Sons' en gaan op basis daarvan op zoek naar meer van hetzelfde. En zo komen ze terecht bij bands als 'Passenger'. En pluggers zullen daar op de achtergrond ook wel handig op inspelen.

avatar van IntoMusic
Ik lees nu mijn opmerking terug en snap de lachwekkendheid hiervan. Ik bedoelde alleen het nummer Let her go dat voor mij een Sky Radio-achtige sound heeft. Komt natuurlijk ook omdat het op elke zender wel te horen is.
Zal vandaag het album eens downloaden en het een kans geven.

avatar van Philipstown
Volgens mij is het zingen met zo'n stem een helaas niet meer te stoppen fenomeen, onder meer aangezwengeld door 3FM.
Die Nielson van The Beaty and the Beast zingt ook al op zo'n irritante manier. In dit soort producties zijn de vocalen naar voren gehaald in de mix, misschien ligt het daar aan. En volgens mij wordt zang op een of andere manier gemanipuleerd door de producers.

Is er een deskundige aanwezig die kan uitleggen welke zangtechniek deze lui gebruiken en waarom het zo irritant klinkt?

Elmo.
Simpel en luchtig, niks mis mee. Stemgeluid is misschien wel gimmicky, maar ook niet tot een niveau waarop het het album verpest. Het is geen hoogstaand staaltje popmuziek, maar in een luchtige bui fungeert het prima als achtergrondmuziek.

avatar van Dibbel
Niks mis mee met dat singeltje.
Ik vind de stem op dit nummer nogal klinken als een kruising tussen Cat Stevens en Ed Sheeran.

avatar van Emile93
Leuk album!!!! Alleen wel veel van hetzelfde...
Let her go vind ik een prachtig nummer!

avatar van ALTA
Gewoon genieten van hetgeen je luistert is natuurlijk veel te mainstream. Het is een prima album, ik kan me voorstellen dat het niet iedereens cup of tea is maar ik vind het lekker wegluisteren. Het zijn stuk voor leuke, lieve liedjes en perfect om verder niet teveel bij na te denken.

Deranged
Die single is erg zeg. Een van de ergste belabberde tekst corny melodie combinaties die ik de afgelopen tijd gehoord heb.

Aangezien dit vooral een meningen platform is moet het kunnen om zo af en toe ook de andere kant van de medaille te belichten.

Als het een Nederlandse act betreft laat ik dit meestal achterwege vanuit de gedachte dat ze het zouden kunnen lezen en dit zielig zou zijn, maar dat is hier dus niet van toepassing.

En het is erg.

Heel erg.

avatar van Don Cappuccino
Tijd om Gargamel eens naar Passenger te sturen. Met zijn Smurfenstem.

avatar van Man of Sorrows
Dit soort muziek slaat aan tegenwoordig, blijkbaar is het een soort van tegenbeweging, back to the roots, echte instrumenten vs plastic pop en autotune toestanden. Passenger, maar ook Lumineers en andere Mumford & Sons die uit het niets helemaal doorbreken. Wat mezelf betreft mag het hierbij blijven, dat Let her go is imo een triest hitparade dieptepunt en geen haar beter -naar mijn mening nog irritanter- dan de Kesha's van deze wereld. Muziek zonder enige diepgang/amusementswaarde/spanning/sensatie louter rustend op goedkoop (vals) sentiment is overbodig of in het beste geval bruikbaar als Borsato's voorprogramma.

Deranged
Vals sentiment inderdaad. Je proeft hier aan niets dat deze zogenaamde artistieke gevoelsuiting vooraf werd gegaan door een groots persoonlijk offer.

Het mist gewoon die edge en de ware creatieve spark.

avatar van pet
pet
Zelf kan ik absoluut niet zingen. Misschien dat ik daardoor ook wel hou van mensen waarbij het stem-geluid een beetje… uhm… anders is. Janis Joplin heeft een heerlijke ruige schuur-papier stem. Jeff Mangum (die van Neutral Milk Hotel) zit de hele tijd op of over het randje van vals, wat perfect past bij de muziek. De associatie die ik bij Passenger heb is vooral zeurderig. Nu vroeg ik op Facebook welk album ik moest recenseren en kwam Ilona (hallo zusje!) met deze aan zetten. Tsja… ben je lekker mee.

Het eerste nummer begint dan al niet echt hoopgevend. Rustig, strijkertje er bij en volop ruimte voor de stem... brr. Bij het begin van het 3e nummer heb ik even het gevoel dat ik dit nog wel leuk ga vinden. Dan komen de strijkers er weer bij en wordt het toch wat gezapig. Doe dat nou gewoon niet!
Dit blijft het grootste mankement gedurende de rest van het album. Aan zijn stem raak ik wel gewend, maar het blijft allemaal zo … saai.

Waar vergelijkbare artiesten als Ben Howard en Ed Sheeran nog wel eens de bocht uit willen vliegen, of een poging doen tot, blijft dit maar netjes binnen de lijntjes. Hierdoor luistert het allemaal wel prima weg, maar wordt mijn aandacht nooit echt getrokken. Tot het laatste nummer dan. Humoristische tekst en een lekker la-la-la refreintje. In mijn ogen het leukste nummer van het album.

Nu ging ik niet geheel onbevooroordeeld dit album in, maar ik moet zeggen dat het me eigenlijk nog wel mee valt. Het blijkt niet de stem die me het meest tegenstaat, maar het gebrek aan spanning. Eind conclusie: prima achtergrond muziek voor een avondje met bezoek, maar niet om 45 minuten met de koptelefoon op naar te luisteren op de bank.

Overgenomen van mijn blog: pat-sounds.blogspot.nl

avatar van SilSugarSexMagik
Die stem is in de eerste twee nummers nog leuk maar begint toch wel snel te vervelen. Toch wel een aardige plaat want de nummers zitten redelijk goed in elkaar waardoor ze niet door een ondergrens zakken.

1,0
KKOPPI schreef:

Kan ik me helemaal in vinden. Ook de kwalificatie Smurf.. Wat een irritant stemmetje heeft dat mannetje. Ik zal maar niet zeggen hoe ik m noem, want dan krijg ik heibel.
Overdreven, maar dat vind ik wel vaker bij singer songwriters..., gejat, gemakkelijk. Ok, het overstijgt net de zanger op de hoek van de straat, maar daarmee hebben we het wel gehad. Binnen een paar maanden hoor je niets meer van dit mannetje. Eindelijk weer rust op de radio. Tot de volgende aansteller zich aandient.

avatar van IntoMusic
Totaal geen last van en om dit te kwalificeren als 'nep-stem' en trucje gaat mijns inziens wel erg ver. Als het nou ergens feitelijk op gebaseerd was ok, maar dit is simpelweg een kwestie van smaak. En probeer tegenwoordig nog maar eens onderscheidend, uniek en een eigen stem te hebben...

avatar van tbouwh
Aardige muziek, maar (te) veel van hetzelfde. Let Her Go is an sich een mooi nummer, maar nadat alle Nederlandse radiostations deze plaat gingen zwartdraaien was ik em ook zat.
Positieve uitschieters zijn dan nog Holes, en de opener van deze plaat.
Een krappe voldoende