Dire Straits - Alchemy (1984)

Alternatieve titel: Dire Straits Live

Label: Vertigo

1. Once upon a Time in the West (13:01)
  2. Romeo & Juliet (8:24)
  3. Expresso Love (5:41)
  4. Love over Gold * (3:27)
  5. Private Investigations (7:40)
  6. Sultans of Swing (10:53)
  7. Two Young Lovers (4:51)
  8. Tunnel of Love (14:43)
  9. Telegraph Road (13:19)
  10. Solid Rock (5:35)
  11. Going Home: Theme from "Local Hero" (5:09)
avatar van rudiger
Ik bedoel gehoord. Dire Straits is live veel beter als op de plaat. Alleen Alchemy is nou niet de beste live uitvoering van de Straits.

avatar van notsub
Ok, ik begrijp je nu. Ik kan mij ook goed voorstellen dat er betere live opnamen bestaan.

avatar van Lamontagne
Vandaag op m'n vrije dag weer eens heerlijk luid aangezet .

Als je hoort de arrangementen van de nummers blijft het gewoon na 20 jaar dat ik hem heb nog steeds genieten elke keer hoor je weer wat meer niet voor niets m'n all-time favoriet.
Heb de laatste tijd ook andere op de nr.1 positie gehad maar dit is mijn album

ricardo schreef:
Op welke studio albums staan de 2 nummers Two Young Lovers (track 7)en Going Home(theme from 'local hero)(track 11) wie kan mij het antwoord daar op geven?alvast dank.

Het nummer Going Home is het thema-nummer van een van Mark Knopfler's soundtracks, nl. die voor de film Local Hero.

Two Young Lovers komt volgens mij van Extended Dance Play, een extra lp van Love Over Gold met 3 nummers. Ik weet niet zeker of dit de eerste release ervan is, maar ik denk van wel.

avatar van Pinsnider
Ben ik trouwens de enige die vindt dat deze plaat echt volledig kapot-gedrumd wordt..?? Een drum hoort te ondersteunen, zeker als een grootheid als de heer M. Knopfler aan het werk is, maar deze heer probeert er bovenuit te rammen alsof hij de competitie aan wil gaan... Een, voor mij, grote smet op een verder prima live-plaat....

avatar van rudiger
Ben het wel een beetje met jou eens, ik vind dit zeker niet hun beste live werk.
Er zijn betere.

piet meeus
Ligt ook aan slechte opname kwaliteit, ik kan de versies van Sultans of Swing en Wild West End eindeloos blijven horen en het gedrum stoort mij eerlijk gezegd niet zo. (niet zo erg als die saxofoon in de een of de andere versie die ik ergens gevonden heb in ieder geval)

Het is ook een feit dat zijn stem veel beter is geworden met de jaren

avatar van rudiger
Ik heb op mijn versie van Alchemy geen Wild West End staan Piet .

Geweldigenoten
Misschien een bootlegje op de kop getikt, Piet . De tour in Amerika werd dit nummer nl, veelvuldig gespeeld

piet meeus
sorry, ik heb de stomme gewoonte om wild west end en once upon a time in the west te verwarren

Maargeweldigenoten's excuus is beter ^^

avatar van Leonard91
Wow! Kende alleen Sultans of Swing van the Straits maar dit is echt zo ongelovelijk goed. Wat een geweldige nummers hebben deze mensen geschreven en wat een machtige live-prestatie! Zelfs Sultans of Swing, die ik niet zo bijzonder vond, klinkt hier fenomenaal.
Enige nummer wat me niet echt kan bekoren is Expresso Love, maar voor de rest. Mooie lange nummers met geweldige gitaarpartijen. Prachtig opgebouwd ook. De productie vind ik geen punt, al heb ik wel de LP, weet niet of dat iets uitmaakt.
Een dikverdiende 4,5*

avatar van hertog
Absoluut mijn nummer 1 album die officieel is uitgekomen. Elk nummer is gewoon goed. Kan op dit album geen nummer vinden die minder is. Hoogtepunten zijn toch wel Sultan of Swing, Tunnel of Love en de Telegraph Road. Die kun je keer op keer herbeluisterren zonder ze zat te worden
Toch staat het concert wat gegeven is voor Nelson Mandela boven aan mijn lijstje maar dat is een bootleg. Op Solid Rock na staat daar van elk nummer de beste uitvoering op die ik gehoord heb.

hertog schreef:

VRIEND ,

Dit is veruit de beste versie van sultans of swing! Wat een gitaarsolo!

avatar van Florsi Florsa
Pinsnider schreef:

Volgens mij is het een Nederlander... Joop de Korte klinkt in ieder geval erg Nederlands.

Wammel
Volgens mij was de drummer Terry Williams en nam Joop de Korte( als gastmuzikant voor deze tour) de percussie voor zijn rekening.

Wammel schreef:

Hoi Swieb , ben je er nog .

Wammel
rudiger schreef:

Hoi Swieb , ben je er nog .

Het heeft een haartje gescheeld.

avatar van Running On Empty
clandestino schreef:
Dit is veruit de beste versie van sultans of swing! Wat een gitaarsolo!

Er zijn bootlegversies van de eerste 2 solotournees van Knopfler die beter zijn.

avatar van dj maus
Het ultieme 80's stadionrockgevoel-album. Heerlijk bij het stofzuigen!

Once Upon A Time In The West met prachtige Local Hero-intro is wel mijn favoriet en Solid Rock, dat op Making Movies véél te braaf klinkt, krijgt hier de versie die het verdient. Ook Tunnel Of Love en Sultand Of Swing zijn zeer geslaagd.

beaster1256
hoewel ik Dire Straits een warm hart toedraag vind ik deze live dubbel lp niet zo goed , de nummers worden veel te lang uitgesponnen waardoor de plaat na een tijdje gaat vervelen, ik heb ze vroeger op T/W gezien en toen waren ze een stuk beter.

beaster1256 schreef:
ik heb ze vroeger op T/W gezien en toen waren ze een stuk beter.

Wat is T/W Beaster ?

avatar van Running On Empty
rudiger schreef:

Wat is T/W Beaster ?

Torhout / Werchter denk ik

avatar van ricardo
Wat een goede live plaat is dit eigenlijk. ik vind dat de keuze van de verschillende nummers hierop ook erg goed uitgekozen is. Van het debuut album maar 1 nummer, maar voor mij wel het beste nummer van dat album, namelijk Sultans Of Swing. van het 2 de album, Communique wederom maar 1 nummer, maar ook weer het beste nummer van dat abum, Once Upon A Time In The West. van het Album Making Movies zijn de meeste nummers gehaald, 4 namelijk (Romeo En Juliet, Expresso Love, Solid Rock en natuurlijk Tunnel Of Love) en wederom ook weer de beste 4 nummers van dat album, op Skateaway en Hand In Hand na dan want die 2 nummers hadden hier ook net zo goed op kunnen staan ipv b.v Solid Rock of Expresso Love. de beste nummers op dit album vind ik van het album Love Over Gold afkomen, namelijk Telegraph Road, Private Investegations en Love Over Gold. het is een perfect samengestelde verzamelaar eigenlijk, maar dan nog live ook. ik heb de div DS albums gebrand in de kast liggen, maar op de 1 of andere manier weerhoudt mij iets om alle albums van DS org in huis te gaan halen. ik heb het debuut album, Brothers In Arms en deze live dubbelaar wel org in huis, maar op de 1 of andere manier vind ik dat mooi zat. als ik een keer een DS bui heb kan ik wel gelijk het allerbeste van hun beluisteren. met luistergroet ricardo.

beaster1256
ja, het vroegere dubbelfestival torhout / werchter , nu bestaat enkel werchter nog

avatar van freitzen
Jemig beaster, 1.5* voor een band die je 'een warm hart toedraagt...'

Wat vind je dan op deze cd van Love over Gold, die hier juist een stuk korter is dan de albumversie? Vind je die wel geslaagd?

ik heb de remastered uitvoering van deze dubbelaar en ik moet zeggen ik vind het geluid veel beter als de oorspronkelijke versie ..

beaster1256 schreef:

Torhout/Werchter of niet , dit album verdiend meer als die 1,5 ster die jij uitdeeld .

Bluenote
Een van de beste rock live platen die ik ken. De solo in de Sultans of Swing behoort tot de creme de la creme.
Jammer dat dit soort kwaliteit tegenwoordig zelden meer live te bewonderen is.

Pinsnider schreef:

Ik vind dat er op deze plaat echt storend gejoeld wordt door het publiek. Het publiek hoort bij een live plaat, maar bij deze (voor de rest uitstekende plaat, want ik vind de drums niet eens zó storend en eigenlijk best lekker hard) is het publiek toch nét iets te nadrukkelijk aanwezig bij oa.,de stiltes in de nummers.