Dire Straits - Love Over Gold (1982)

Label: Vertigo

1. Telegraph Road (14:20)
  2. Private Investigations (7:00)
  3. Industrial Disease (5:50)
  4. Love Over Gold (6:15)
  5. It Never Rains (7:55)
Volgens mij heeft dat ook te maken met het feit dat sinds een paar jaar de muziek overal vandaan wordt gehaald. Je hebt singles, albumlijsten, downloads en via internet muziek uit de hele wereld en sites als Musicmeter om muziek te ontdekken.

Tot 2000 had je de albumlijst en een deel van de hits kwam van die albums. Dan luisteren meer mensen naar dezelde muziek en krijg je makkelijker klassiekers.

Overigens, dit is van Radio 2. In de Veronica Top 100(0) allertijden heb je meer nieuw werk.

avatar van frankvankesteren
En klassiekers worden niet geboren in een paar jaar... ik ken best een paar nummers die tussen dat rijtje zouden passen, die toonaangevend en revolutionair zijn, alleen hun populariteit moet nog groeien en er moet nog blijken of ze tijdsbestendig zijn.. Ik ben het er alleen wel mee eens dat Clocks nou niet echt zo'n revolutionair nummer is...

Maar goed, om eventjes de link met dit album te zoekn: ook ik heb Telegraph Road gestemd en ik heb weer als vanouds genoten

avatar van levenvergeten
rudiger schreef:
Trouwens het zegt al genoeg dat er slechts 1 nummer van na 2000 bij de eerste 20 staat , `n teken dat er geen klassiekers meer bij komen .

avatar van Gert P
Mooie plaat van deze boys en mijn favoriet Telegraph road.

avatar van Snakeskin
Jemig. Lang geleden was het hip om met de Dire Straits te flirten als journalist zijnde. Toen de Dire Straits uitgroeide tot de mega act die het op weg was te gaan worden kon je daar natuurlijk niet meer mee aankomen. Gaandeweg ging Dire Straits in mijn beleving steeds duffere muziek maken en bij het super enorme mega succes van Brothers in arms ging het meer om het geluid dan om de muziek gezien het gegeven dat de plaat vooral ter promotie van het product cd diende zoals dat door Philips in de markt gezet werd met als achterliggende gedachte de elpee te killen. Lange zin, terug naar de plaat. Love over gold staat op het kruispunt, de band wordt gedropt door de critici en omarmd door het publiek. Love over gold is zo plaat die veel beter is dan je in gezelschap wil toegeven. Private investigations is de song die het gemiddelde fors omhoog trekt en de plaat maakt wat die is: best wel goed eigenlijk.

avatar van nuf
nuf
Verhoginkje naar 4, ik zet hem toch steeds vaker op. Relaxt plaatje voor als er gasten zijn ook

Joy
werd vandeweek wakker met private investigations

daarmee bewees knopfler zich nogmaals als componist en gitarist

telegraph road ook erg goed

helaas doet de rest van deze band me nauwelijks wat, te glad, te amerikaans, te dom

avatar van ricardo
Te Amerikaans?

Volgens mij was Dire Straits vroeger toch echt brits.

Of is er nog een Amerikaanse Dire Straits Joy

Kos
M.a.w complete onzin.

avatar van ricardo
te amerikaans

Tja, zo hallucinerend werkt dit album toch niet Joy.

avatar van Pinsnider
...Als Snakeskin altijd mijn gedachten zo prachtig weet te verwoorden hoef ik voortaan nergens meer een post te plaatsen Bizar

Geweldigenoten
Schitterend album wat ik toch een soort 'comeback' vind na een minder album als Making Movies. It never rains is echt een spetterende afsluiter, waarbij ook industrial disease top is.

Jammer dat ze deze laatste van het Alchemy-album af hebben gehouden...

avatar van Rinus
Goed album van de Straits. Kant 1 is geniaal, Telegraph Road is een van de beste nummers, die DS ooit gemaakt heeft, en kant 2 is gewoon goed. Op vinyl.

piet meeus
Telegraph Road, ik kan het nooit luid genoeg afspelen, het mooie van DS is ook dat live elk nummer een 'telegraph Road' wordt

bikkel
Meest geslaagde Dire Staits plaat.5 nummers die allemaal boeien.(zelfs het ietwat melige Industrial Disease)
De keuze voor de langer uitgesponnen nummers werkt goed,al moet ik er wel bij zeggen dat het tot het beste behoort wat Knopfler schreef.De opener Telegraph Road is een stuk wat een verhaal uit een ver verleden met zich mee draagt.De opbouw is fraai en de climax is hemels.Private Investigations is natuurlijk bekend.Het blijft een spannend nummer.In die periode konden dit soort nummers nog hits worden.Het eerder genoemde Industrial Disease is vooral aanstekelijk,dat lekkere orgeltje,de drive en het rake gitaarspel van de voorman.Love Over Gold heeft wat overeenkomsten met het nummer Private dancer.De melodie doet er een beetje aan denken.
Tina Turner maakte dankzij dit nummer haar comeback.
It never Rains tenslotte is een voorbeeldige afsluiter.Een liefelijk begin maar die uiteindelijk beetje bij beetje meer vuur krijgt.De voor Knopfler's doen lyrische gitaarsolo is subliem.
Kortom;Love Over Gold is een volmaakte plaat die naar mijn idee samen met het debuut,het absolute hoogtepunt is van Dire Straits.

avatar van LucM
Het minst toegankelijke album van Dire Straits vanwege de lang uitgesponnen nummers, waarin duidelijk de nadruk wordt gelegd op de sfeer, al werd dit een succes vanwege de nr.1-hit "Private Investigations".
Het uitzonderlijk lange "Telegraph Road" heeft meerdere luisterbeurten nodig maar is uiteindelijk erg sterk en dat geldt in mindere mate ook voor de overige songs. Jammer dat er maar 5 nummers opstaan.
"Love over Gold" is niet mijn favoriete Dire Straits-album, maar is zeker een aanrader.

rudiger schreef:
Ik had Telegraph Road op no1 gezet in mijn stem lijstje .
En volgend jaar doe ik dat weer , want dit is het beste nummer allertijden.
Gelukkig denken er meer mensen zo over , vandaar de terechte no 85 positie.

Telegraph Road staat bij mij altijd op 1 in de lijstjes. Briljant nummer maar als geheel vind ik deze CD veel minder dan Making Movies.

Geweldigenoten
Voor mijn ouders was dit album juist het meest toegankelijk. Ik weet nog steeds niet waarom, want bijvoorbeeld het debut lijkt mij veel makkelijker om mee te beginnen. Toch vind ik dit album juist beter dan de vorige, maar daar heb ik sowieso een andere mening over als velen van jullie . Making Movies vind ik de minste uit de serie...

avatar van Florsi Florsa
Wauw.
Wat is dit een gigantsich steengoed album. Ik ben hem een paar dagen geleden voor het eerst gaan luisteren en hij wordt alsmaar beter. Telegraph Road - ik kende het nummer niet eens - is echt schitterend, zowel muziek als tekst. Doorgaans houd ik niet van lange nummers, maar dit stoort totaal niet. Private Investigations vond ik al goed, net als Love Over Gold. Industrial Disease is inderdaad een beetje melig, maar ook wel weer lekker.
Wauw.

avatar van Running On Empty
Om eerlijk te zijn vind ik Industrial Disease een draak van een nummer. Een beetje Walk Of Life-achtig

avatar van Florsi Florsa
ja, door die synthesizer (dat is het, toch?). Het komt een beetje simpel over, maar ik ben het met je eens, ik luister er graag naar. Maar ik heb dus liever gitaren of een dwarsfluit.

avatar van rudiger
Ik vind hier geen draak nummer op staan , dit album heeft 2 bestes in huis .

1 Het allerbeste nummer ooit gemaakt nl. Telegraph Road .
2 De allermooiste cover van alle DS albums .

avatar van Running On Empty
Tja meningen verschillen want ik vind dat dus wel, maar .....

1. Helemaal mee eens, beste DS nummer
2. Ook mee eens

Als geheel vind ik Making Movies beter.

avatar van hertog
Super album van de Dire Straits
Telegraph Road --> Geweldig dat ze een nummer kunnen maken die origineel gewoon het beste klinkt. Er bestaan goede live versies van de Telegraph Road, zoals die in Basel, maar het origineel zoals hij op de cd staat is toch de beste versie.

avatar van Lamontagne
Overigens is dit album wel 1 van zijn hoogSTEpunten in zijn carriere.

Hier haalt hij alles uit de kast.

Berichten over livemateriaal, DVD's, etc. verplaatst naar Dire Straits

avatar van notsub
Na de eerste twee prachtige nummers krijg je Industrial Disease, dat echt een aanfluiting is. Maar Telegraph Road en Private Investigations hebben dan al zo'n indruk achtergelaten dat het album niet meer stuk kan.

Roelant
Normaal zou een album met maar 5 nummers direct 3 strafpunten krijgen, maar de kwaliteit van deze nummers maakt echt alles goed.

Zoals door velen al gezegd is Telegraph Road een waar meesterwerk. Private investigations doet er niet veel voor onder.

Industrial Desease is vooralsnog voor mij de reden dat het album geen 5 sterren krijgt.

Love over Gold is prachtig en It never rains is genialer dan geniaal. Het nummer heeft een prachtige opbouw en het slot is werkelijk geweldig!!

avatar van LucM
Vandaag nog eens beluisterd, en ik vind het gewoon een prachtalbum. "Telegraph Road" vind ik gewoon magistraal en de overige 4 songs, inclusief "Industrial Disease" (met dat heerlijk orgeltje!) vind ik ook prima. Sfeervolle en goed opgebouwde songs.
Het enige wat mij tegensteekt op dit album is dat er maar 5 songs opstaan, maar ze zijn gelukkig alle 5 uitstekend. 4,5* vind ik een rechtvaardige stem voor dit album.