Tool - Ænima (1996)

2. Eulogy (8:28)
  3. H. (6:07)
  4. Useful Idiot (0:39)
  5. Forty Six & 2 (6:05)
  6. Message to Harry Manback (1:53)
  7. Hooker with a Penis (4:34)
  8. Intermission (0:56)
  9. jimmy (5:24)
  10. Die Eier von Satan (2:17)
  11. Pushit (9:56)
  12. Cesaro Summability (1:26)
  13. Ænema (6:40)
  14. (-) Ions (4:00)
  15. Third Eye (13:47)

met Chris Pitman

avatar van Exfrozen
Gajarigon schreef:

Spijtig wel dat je na die mokerslag van een nummers 1, 2 en 3, wel voor een tijdje het beste gehad hebt. Het duurt eigenlijk tot het einde van Pushit en dan vooral Aenema zelf vooraleer dat niveau echt gehaald wordt, het ritme wordt er echt wat uitgehaald met die fillers.

Hey hey, daartussen zit gewoon nog wel Forty Six & 2, en Hooker with a penis hoor.

Exfrozen schreef:

Twee fantastische nummers (vooral HwaP dan) maar toch van een wat ander niveau.

avatar van HiLL
Vandaag gekocht. Normaliter ben ik geen liefhebber van Metal, maar dit kan mij ook nog bekoren. Ik kende Eulogy al, wat ik nog steeds het sterkste nummer vind. Metal en HiLL dat is een vrij opvallende vertoning. Zolang het niet té rap gaat, niet té hard is, niet té metal-achtige drums zijn (ja hoe leg ik dat uit) en zoals Tool het doet(vrij toegankelijk voor Metal begrippen, vandaar ook /rock), dan hoor je mij niet klagen.

cp: Eulogy! En hard ook! Heerlijk!

avatar van Exfrozen
HiLL schreef:

cp: Eulogy! En hard ook! Heerlijk!

Gelijk interesse in Lateralus?

Exfrozen schreef:

Gelijk interesse in Lateralus?

Ze waren alledrie €9,99 dus ik moest even denken welke ik zou nemen. Aangezien Eulogy hierop staat heb ik voor deze gekozen. Voor nu even genoeg aan deze plaat denk ik!
Maar uitgesloten is het zeer zeker niet. Mooie prijs speelt daarbij een belangrijke rol, zeker omdat Tool niet snel in de aanbieding gaat.

avatar van Black Math
Waar verkopen ze cd's van Tool voor maar 10 euro? Daar ben ik wel benieuwd naar.

avatar van Paalhaas
Inderdaad. Ik wil beide albums al lang aanschaffen, maar voor minder dan 20,99 heb ik ze nog niet zien liggen.

avatar van Arno
Paalhaas schreef:

Ik heb hetzelfde probleem

avatar van HiLL
Sounds the Delft. Mensen mensen wat een topzaak is dat!
Gaat er heen! Bijna alle Pink Floyd albums zijn er nog steeds €9,99

Sounds Delft Brab. Turfmarkt 83 2611 CM Delft

avatar van Gajarigon
Hoeveel krijg je hiervoor HiLL?

avatar van HiLL
Haha helemaal niks, maar draag de zaak een warm hart toe!

avatar van HammerHead
Hill heeft gewoon gelijk hoor. Beste CD zaak van Delft en omgeving. Ik kwam er vanmiddag ook nog 2 DVD'tjes tegen van Tool, met clips van Parabol(a) en Schism erop. Niet gekocht overigens, ik ga slechts voor de muziek.

Eindelijk weer eens Tool geluisterd nu ze straks weer gaan touren en ik blijf Ænima het beste album vinden. Er staat ook twee van m'n favoriete nummers op, namelijk 'Jimmy' (met zogenaamde intro 'Intermission' -> geweldig!) en 'Forty Six & 2'.

Ik hoop echt heel erg dat ze op Lowlands komen dit jaar..
En ik hoop ook dat de datum 1 mei niet meer wordt verschoven!

avatar van dynamo d
Goede nummers: Stinkfist, Eulogy, Forty Six & 2, Pushit en Ænema. 't Is hele bijzondere rock waar je niet zo maar 1-2-3 inkomt maar de tijd moet gunnen om het te waarderen. Althans dat was bij mij zo het geval.

En nu Undertow kopen!

avatar van Jazper

Grappig, bij mij was t destijds een van de bands waarbij ik direct dacht, dit is geweldig.

avatar van Klumpie
dynamo d schreef:

Bij mij was het precies hetzelfde, pas na mijn 10e luisterbeurt in een jaar tijd kreeg ik opeens het idee dat dit fantastisch was. Het album kent eigenlijk alleen maar mooie nummers, zelfs de albumvullers erger ik me niet aan. En dan moet het wel een goed album zijn.

avatar van KampF
albumvullers aka de tool-intermissions zijn tof, de tofste is Faaip De Oaid als je die ertoe rekent..

Klumpie schreef:

Yup, bij mij ook het geval. Het is, hoe zal je het gaan zeggen, geen 'makkelijke' muziek.

avatar van bonothecat
Tool heb ik weer eens een kans gegeven, en ik blijf bij mijn eerdere oordeel, het is het allemaal net niet voor mij. Het is te aanwezig, te druk, te luidruchtig. Tool zit net aan de verkeerde kant van het spectrum van muziek wat ik leuk vind, het gaat net een grens over. 3*

Joy
kortom, je bent er nog niet klaar voor bonothecat

ff laten rijpen, volgend jaar weer eens opzetten:)

joy

Aenima vind ik nog altijd DE beste CD van Tool. Er staat geen enkel nummer op dat ik duidelijk minder vind en bovendien herbergt het het beste wat Tool ooit heeft gefabriceerd: Third Eye. Er is geen enkel ander nummer dat mij zo kan meeslepen, dat mij zo emotioneel kan raken. Het stuk rond 7min. 20 sec. bezorgt me iedere keer weer een muzikaal orgasme. Echte kunst!

avatar van smash016
Ik denk trouwens dat H. en Useful Idiot in de tracklisting omgewisseld moeten worden. Als je in het boekje van Aenima kijkt, zie je dat track #3 "H." 0:39 duurt en track #4 "Useful Idiot" 6:03. Nu is het bij Tool normaal dat de intermission-nummers een vage naam hebben, dus ik denk dat het een foutje is geweest.

avatar van HammerHead
Het nummer H. duurt 6 minuten, Useful Idiot is een intermission-nummer. Zoals het er nu staat klopt het dus.

Vreven
Momenteel ben ik hem weer aan het luisteren. Nog steeds ben ik geweldig onder de indruk, wat een meesterwerk, dit album wordt maar door weinig, misschien wel geen, albums geevenaard. 5 sterren is zelfs nog te weinig.

Het absolute prijsnummer is Third Eye, op een behoorlijk afstand gevolgd door Aenema. Voor de rest zijn alle nummers geweldig, zelfs de intermission nummers zet ik wel eens los aan. Iets wat ik niet zo snel zou doen met de intermission nummers van Lateralus en 10,000 days.

Joy
schande, Forty six & two wordt misbruikt als muziekje bij een flutprogramma als temptation island, kan eg nie!!

schande!!

avatar van thyson
Joy schreef:
huh?! tijdens welk moment? dat moet ik gemist hebben

Temptation Island is hart-stikke leuk.
Maar Aenima is leuker.

smash016 schreef:

Inderdaad. Maar als je naar de cd luistert merk je dat de lengtes omgewisseld zijn.

En zoals gezegd: Tool ... Temptation island? Huh!

avatar van nuf
nuf
mm mooi album, het mooie van tool is de vaak ongewone ritme veranderingen. niet voor iedereen weggelegd.

avatar van The Scientist
Berichten verplaatst naar Overigen > Algemeen > slappe zever