Cattle Decapitation - Monolith of Inhumanity (2012)

Label: Metal Blade

1. The Carbon Stampede (3:39)
  2. Dead Set on Suicide (3:18)
  3. A Living, Breathing Piece of Defecating Meat (2:58)
  4. Forced Gender Reassignment (3:54)
  5. Gristle Licker (4:54)
  6. Projectile Ovulation (3:31)
  7. Lifestalker (4:15)
  8. Do Not Resuscitate (3:18)
  9. Your Disposal (4:47)
  10. The Monolith (3:39)
  11. Kingdom of Tyrants (4:50)
avatar van JSPR_G
Daar sluit ik me volledig bij aan, maar dat geldt voor alle videoclips, vind ik..

avatar van Gloeilamp
Geen hele gezellige clip inderdaad, ik snap nooit waarom sommige bands zo nodig dit soort clips moeten maken. Aandachtstekort? Ik ga dit album denk ik wel beluisteren, het nummer zelf klonk namelijk wel erg sterk.

avatar van Kos
Kos
Die video .

avatar van the crook
Precies een jaar geleden ontwaakte ik uit een diepe coma nadat ik Monolith of Inhumanity van dit bloeddorstige ensemble enkele keren had beluisterd. Ik moet daarna wederom met mijn hoofd tegen een muur (of een deur) gebanged hebben, want nadat de wijkverpleegster me vanmiddag weer heeft bijgebracht, nu hoor ik dit album pas weer voor het eerst! Ik ben het %^$%^&* zelfs vergeten in mijn jaarlijstje van 2012 te zetten!!!

En laat dat nu precies een goede uitwerking hebben op dit album! Als je dit gedrocht niet meer dan drie a vier keer per jaar op zet, blijft de verveling achterwege en blijft het een van de betere (extreme) metal releases van de afgelopen jaren!

avatar van The_CrY
Heerlijk album! Ik ben niet bepaald thuis in de grindcore-scene, maar waarom dit album hoge ogen gooit is goed te begrijpen. Gewoon heerlijke herrie en een stuk melodischer dan ik had verwacht.

avatar van Môrthul
Die videoclip inderdaad

Muzikaal vind ik dit erg goed maar de zanger staat me al snel tegen. Zijn lage gorgelende grunts (guttural grunts?) vind ik niet goed uit de verf komen. Variatie heeft deze plaats dan wel weer, dus een voldoende krijgt hij zeker. De hoes vind ik trouwens wel verschrikkelijk lelijk zeg

avatar van essence
Je zal mij niet zo gauw bij de platenbak 'technische death metal' vinden, maar deze plaat is een heel wijze plaat. Hard, snel, maar ook heel inventief en een fantastische brulboei. Verveelt geen moment deze afwisselende plaat.

avatar van Edwynn
essence schreef:
de platenbak 'technische death metal'

Bestond zoiets nog maar... *snif*

avatar van the crook
Edwynn schreef:

Bestond zoiets nog maar... *snif*

Bij mijn platenboer heeft die bak nooit bestaan (helaas)...

avatar van aslan
aslan (crew)
een bandje van veganisten die even het wereldbeeld op z'n kop zetten en in hun lyrics de mens centraal plaatst (of beter gezegd: de mens de plaats van de dieren laat innemen) in verhalen over zaken die men vandaag de dag heel neutraal 'dierenleed' noemt! subliem!

avatar van Johnny Marr
Leuke zondagochtendplaat om met je ouders tijdens het ontbijt te beluisteren. Laat jullie niet misleiden door de hoes!

avatar van jurado
Na lange tijd de videoclip van Forced Gender Reassignment weer eens bekeken.
Hij werkt wel zeg, foei!

avatar van Kondoro0614
Cattle Decapitation - Monolith of Inhumanity

Voor mij is dit helaas een te heftige metal. Je verstaat niks en dat vind ik erg zonde, daarbij vond ik de album niet mooi en vond het soms zelfs niks aan, niet mijn gewenste versies van metal, luister het veel alleen dit kan ik helaas niet mooi vinden, next!

2.0*

avatar van exsxesven
De momentjes waarop het tempo teruggeschroefd wordt, waar melodieus episch gedaan wordt, waar maffe vocale trucjes uitgehaald worden, die momentjes hoeven voor mij niet zo, maar echt storen doet het niet; waar echter retestrak stevig doorgeramd wordt is dit wel echt belachelijk lekker. Heerlijk transparante sound ook waarin alle drumdetails een mooie plek hebben (en met een drummer als deze is dat genieten), wat dan gelukkig ook nog totaal geen afbreuk doet aan de bruutheid. Lekker plaatje dus.

avatar van Don Cappuccino
exsxesven, voorganger The Harvest Floor bevat de eerste stappen van deze meer ''ambitieuze'' sound, maar met minder aandacht voor de melodieuze passages en wat viezer. Die gaat misschien nog wel wat meer in de smaak vallen. De platen hierna worden juist nog ''epischer'', en de laatste plaat vind ik daar veel te ver in door slaan.

avatar van exsxesven
Thanks, ik was verdergegaan met The Anthropocene Extinction, maar ik denk dat ik de reis juist maar omkeer.