The Magic Numbers - The Magic Numbers (2005)

Label: Heavenly

1. Mornings Eleven (5:34)
  2. Forever Lost (4:11)
  3. The Mule (5:11)
  4. Long Legs (3:23)
  5. Love Me Like You (4:51)
  6. Which Way to Happy (4:28)
  7. I See You, You See Me (6:00)
  8. Dont Give Up the Fight (2:59)
  9. This Love (5:41)
  10. Wheels on Fire (4:03)
  11. Loves a Game (4:49)
  12. Try (4:47)
  13. Hymn for Her (6:15)
Voorlopig te gek voor woorden.

Te gek voor woorden inderdaad!

Wat een heerlijk zomerse plaat is dit zeg
Alsof ze recht uit de jaren 60 stappen, althans, niet helemaal waar natuurlijk, maar het zou hebben gekund. Duidelijke referentie is toch wel Beach Boys.

Met woorden: echt fantastisch, geen discussies met mij, ik waardeer ieder zijn smaak, dit is dus top voor mij.
Oké referenties lijken voor de hand te liggen, maar ik hou er niet zo van: dit zijn magic nummers. Het is fris, zomers,
melancholiek, het is wonderbaarlijk hoe zij na hun trial EP dit gemaakt hebben. Elk nummer heeft het: magie. Eigenlijk zijn woorden voor dit meesterwerk nog steeds niet te vinden: Het is dus nu definitief een 5

Heb hem nog niet zo lang in huis. De Volkskrant schreef er lovend over vandaag.
Dat vind ik wel ietsje overdreven, maar dat dit een lekkere cd is staat buiten kijf.
Bij mij komen er allerlei Belle & Sebastian momenten naar boven en ook wel the Thrills of soms zelfs Kings of Leon.
Ben dus benieuwd hoe dit op lange termijn gaat uitpakken: gaat dit net zo'n persoonlijk lievelingetje worden als B&S of beland het gewoon in de serie "aangename cd's en hier hou ik het verder bij" zoals ik dat had met genoemde Thrills of Kings of Leon (waar ik de 2e albums niet meer van heb gekocht).

Ik vond de Thrills dus veel minder boeiend dan dit, ik zie de overeenkomsten uiteraard wel maar dit vind ik een stuk leuker (voorlopig althans).

En Belle & Sebastian, tja, daar moet ik me ook maar eens in gaan verdiepen

Ik heb mijn stem ook verhoogd naar 4,5. Misschien is het mooie zomerse weer daar ook de oorzaak van, maar vooralsnog vind ik dit gewoon een ijzersterke cd. Vakmanschap is meesterschap...........zoiets was het toch ?

Ja het is gewoon een hele goede cd denk ik, die niet zo oppervlakkig is als hij eerst (in mijn ogen) leek. Hij groeit zelfs nog dus ik zou andere mensen willen aansporen om hem ook te gaan luisteren

obsessed schreef:

Goed om te lezen dat het een magisch groeibriljant is. Vele malen beluisteren gaat niet vervelen, tot die conclusie was ik ook gekomen, ik blijf zeggen ieder zijn smaak, maar The Magic Numbers verdienen van velen een aantal luisterbeurten en als je het oké vindt dan heb je ook echt wat voor de komende zomer

avatar van bonothecat
Klinkt erg leuk bij de eerste luisterbeurt!

avatar van Yak
Yak
Klinkt inderdaad leuk maar heel speciaal klinkt het niet. Kan er misschien aan liggen dat ik 'm nog maar één keer gehoord heb. 3,5* voorlopig, dus 'bovengemiddeld' zeg maar.

avatar van Yak
Yak
19 September in de Paradiso.

avatar van Ward
Ik vind dit echt een heerlijk album. Het klinkt inderdaad echt als muziek uit de jaren '60. Het album wordt ook steeds beter vind ik, dat had ik niet verwacht bij de eerste luisterbeurt. Ik kan maar geen genoeg krijgen van het nummer I See You, You See Me. Verdere hoogtepunten vind ik de eerste 2 nummers en Love Me Like You.

Ward schreef:

Ik kan maar geen genoeg krijgen van het nummer I See You, You See Me.

Verreweg het beste nummer van de plaat als je het mij vraagt. Hoewel de rest inderdaad ook niet mis is.

'morning's Eleven'
Geweldig nummer!

Ik schakel weer een halfje terug. De rek is er een beetje uit bij mij. Het blijft een heerlijk album, maar 4,5 was iets te enthousiast denk ik (of komt het dan toch doordat het weer maar niet mee wil werken deze zomer ).

avatar van lebowski
Wat een heerlijke plaat, vol 'liedjes'. Opvallend is hoe uiteenlopend de favoriete nummers zijn die ik hierboven aantref. Zegt ook wel iets over de kracht van dit album. Mijn Persoonlijke Parel: Which way to happy. 4*

Ik vind het een erg goed album! En inderdaad op 19 september in Paradiso. En nog beter:

het concert is live te zien op www.fabchannel.com!
Dus als je er niet bij kunt zien en/of The Magic Numbers achteraf terug wilt zien, om 21.00 uur kijken op deze site!

Sowieso echt te gekke concerten bij Fabchannel

Travisaholic!
Dominique schreef:

het concert is live te zien op www.fabchannel.com!

Sowieso echt te gekke concerten bij Fabchannel

Morgen dus, ik ben erbij

beaster1256
heb hem nu 3 x beluisterd en ik vind het niet slecht maar zo sterk vind ik hem ook niet , weeral de zoveelste hype van het jaar , ok goeie nummers en mooi vocaal gebracht maar na een kwartier heb ik er zowat genoeg van
geef mij maar "arcade fire" dit jaar , het beste

[betwetermode]Arcade Fire is van vorig jaar.[/betwetermode]

Electro_
Ze hebben nu een single op MTV, geloof dat het I See You, You See Me is. Vond ze op Lowlands nogal overkomen als een stel pummels maar misschien is het best leuk.

avatar van HiLL
Ohh hell yeah! Wat een plaat!! Wat een heerlijke band..wat een verfrissing, wat een energie, wat een vrolijkheid! Wat een lekkere gitaren, lekkere ritmes, geklap en mooie (samen)zang!! Rock, Country, Indie...geweldig dit! Mensen mensen en dat voor €9,95! Ik ben hier blij mee! En knal er meteen een vette 4* tegenaan!

avatar van avdj
Laat me raden...bol.com?

avatar van HiLL
Nee bij Plato gekocht. Bestel hem alvast maar avdj!

avatar van Music4ever
Wil deze cd ook al een tijdje en nu bij bol maar 10 euro!
Ga hem denk ik bestellen samen met die van John Lennon en Sigur Ros.

avatar van HiLL
Kopen Music! Kopen! Lennon verwacht ik binnen 2 dagen btw.

HiLL schreef:
Kopen Music! Kopen! Lennon verwacht ik binnen 2 dagen btw.

Moet eigenlijk een beetje rustig aan doen HiLL.
Heb eergisteren Dungen 1 (Dungen) gekocht, gisteren Other People's Lives (Ray Davies) en morgen komt Stadsvandringar (Dungen) aan. Ja, cd's kopen is echt een verslaving aan het worden, ik kan het maar niet laten.

Music4ever schreef:

Moet eigenlijk een beetje rustig aan doen HiLL.

Je kunt bij Yak een declaratie formuliertje aanvragen he.

avatar van Music4ever
Daar vind ik cd's kopen veel te leuk voor.

Ace
Wat een coole plaat is dit! Eindelijk eens een goede tip van vriend Hill! Dit wordt een lekkere voor de aankomende zomer... 4* is het eerste oordeel.