Absynthe Minded - As It Ever Was (2012)

Belgiƫ
Label: AZ (I)

1. Space (4:04)
  2. End of the Line (3:50)
  3. As It Ever Was (4:28)
  4. How Short a Time (3:46)
  5. Fighting Against Time (3:08)
  6. Little Rascal (3:17)
  7. Only Skin Deep (3:04)
  8. 24/7 (4:18)
  9. You Will Be Mine (2:50)
  10. Picture in a Frame (4:29)
  11. Crosses (3:34)
  12. Get Around (3:31)
  13. Figure It Out *
  14. Mistress *
CHIEP (crew)
Is "Little Rascal" een nieuwe versie van het nummer dat Bert schreef voor de film "Turquaze" uit 2010?

avatar van arcade monkeys
Ongelooflijk benieuwd naar dit, Space is al een fantastische single. Ik was vereerd dat ik enkele weken terug 1 van de 69 mensen op de hele wereld was die de videoclip van Space had gezien.

Space is inderdaad schitterend. Als de rest ook dat niveau haalt wordt dit jaarlijstjesmateriaal.

avatar van arcade monkeys
En nog een groeier ook, in het nieuw in de Afrekening topic kon ik er een 8,5 aan kwijt, nu al zeker een 9,5.

avatar van corn1holio1
Een nieuw album van Absynthe Minded is altijd iets om naar uit te kijken! Space klinkt inderdaad fantastisch, hoewel het enkele luisterbeurten nodig had. Maar dat is enkel maar weer een bewijs van de gelaagdheid en kwaliteit van hun nummers.

Zo snel mogelijk ook maar ticket kopen voor één van hun live-optredens deze zomer, dan weten ze meestal zowaar hun niveau nog op te krikken.

avatar van Mindscapes
Amai al dat volk in de Fnac van Gent daarnet! Ik had een maand geleden al vernomen dat ze op 11 mei voor de ingang (jawel, in de Veldstraat) gingen optreden, maar vandaag was me dat natuurlijk volledig ontgaan. Na het concert uiteraard stormloop op de signeerstand binnen, waardoor ik gewoon naar de -1 ben gegaan en de cd heb gekocht zonder handtekeningen... Samen met seizoen 2 van Arrested Development, maar dat doet hier niets terzake

Nu ligt-ie op om een sfeerschets te krijgen - klinkt meer uptempo en minder jazzy, met wat experimenteerdrift hier en daar, maar straks wordt-ie onderworpen aan mijn strenge oor onder de koptelefoon en boekje

avatar van jassn
Waarom wist ik daar niks van

jassn schreef:
Waarom wist ik daar niks van

Ze hebben maar 5-6 nummers gespeeld
24 mei in de Vooruit!

avatar van jassn
Ik zal ze wel ergens zien deze zomer

Afgelopen donderdag gezien in Gebouw T (Bergen op Zoom). Kort maar krachtige set met ontzettend veel nieuw werk. Vooral 'As It Ever Was' en 'How Short a Time' konden overtuigen. Veel verschillende muziekstijlen maar dat is bij Absynthe Minded niet erg verrassend.

Na afloop de (signeerde) plaat gekocht. Eerste luisterbeurt lijkt het wat vlak maar na een aantal luisterbeurten wordt de plaat steeds beter. Naast het prachtige 'Space' staan er enkel pakkende nummers op die ook muzikaal interessant blijven.

StuBru draait nu Little Rascal. Geweldig nummer weer met opvallende oosterse arrangementen.

little rascal is al een oud nummer hoor. en 'how short a time' hoorde ik al in september 2010 in maastricht. solo gebracht door bert. weet niet hoe het op deze plaat zal klinken. ik was toen geëmotioneerd. die dag kon je dEUS en absynthe minded gratis zien. belgium's finest. zotjes

avatar van Bruno_6
Little Rascal was oorspronkelijk de soundtrack van de film Turquaze.

avatar van Ernie
Ze spelen ook op Cactusfestival deze zomer in Brugge! Ga hier ook eens wat van beluisteren. heb ze niet echt meer gevolgd sinds there is nothing...

Bruno_6 schreef:
Little Rascal was oorspronkelijk de soundtrack van de film Turquaze.
What I said. Iemand trouwens al een antwoord op mijn vraag?

avatar van Boris1
Het mooiste nummer in mijn oren van 2012 in mijn oren tot nu toe: Space

avatar van corn1holio1
Gisteren hun optreden in club 69 gezien (op TV weliswaar). Wat blijft het toch een fantastische live-band ook.

De nieuwe nummers klonken zeker niet slecht, maar het is altijd wat moeilijker beoordelen als je ze voor de eerste keer hoort natuurlijk. Titelsong As it ever was vond ik al wel onmiddellijk zeer goed klinken!

avatar van Nostak
Gisteren ook gezien Op 12, en ja hoor wees er maar zeker van, dit wordt ook weer een voltreffer!

gerre schreef:
little rascal is al een oud nummer hoor.

Dat doet toch niets aan mijn mening af?

avatar van OscarWilde
Klinkt op het eerste gehoor zeker sterk, alleen blijf ik mij storen aan het Engels met serieus veel haar op van Ostyn.

Elmo.
Hopelijk kan ik deze net zo waarderen als het geweldige vorige album. Op het eerste gezicht wat minder jazzelementjes dan de vorige plaat, maar nog steeds strak met veel laagjes.

Rain dog
zeer mooi album,meer poppier en rockelementen en wat is "little rascal" mooi met die vioolsample en die drumbeat. Verder een album van hoog niveau met alleen maar sterke nummers.En nu de rest van Europa (en de wereld) veroveren.

OscarWilde schreef:

Heb dit nog al mensen horen zeggen. Gelukkig hoor ik het zelf niet, kan ik er mij ook niet aan storen

avatar van Mindscapes
Er zijn bands (vooral Duitse, Poolse en soms Scandinavische) waar het accent er veel dikker opligt hoor Bert brengt het er nog erg goed vanaf!

avatar van Venceremos
Met grote verwachtingen 'geluisterpaald', vorige CD was top en live hebben ze een terecht grote reputatie. Dat Engels was me al eerder opgevallen maar de sterke nummers bliezen dat redelijk omver.

Same as... echter een vreselijk poppy en overgeproduceerd gedrocht die ik alreeds na 4 nrs. afzette. Het gewauwel van Ostyn bleek de druppel. Veel succes met scoren, heren!

I am (not) a fan (anymore).

herman schreef:

Dat doet toch niets aan mijn mening af?

zeg ik ook niet
meer informatieve opmerking (ook niet bepaald uitsluitend naar jou toe)

CHIEP (crew)
Ik erger mij trouwens dood aan die akoestische gitaar in "Space" die invalt op 0:40. Botst imho geweldig met de rest van de instrumentatie.

avatar van arcade monkeys
Met dit album bewijst Absynthe Minded opnieuw dat ze een band zijn waar de Belgen TERECHT trots op zijn.

avatar van nightfriend
Venceremos schreef:

Het vierde nummer vind ik nou net het mooiste nummer! Maar ja, smaken verschillen.

Space is ook geweldig trouwens, maar je moet het niet te vaak achter elkaar horen.

spit.tsvnami
CHIEP schreef:

Die doet me ontzettend veel denken aan Rape Me van Nirvana (denk toch dat het dat nummer is) Overigens heb ik niet zo veel met Absynthe Minded maar vind dat nummer wel ok.