Róisín Murphy - Ruby Blue (2005)

Ierland
Dance / Pop
Label: [PIAS]

1. Leaving the City (4:49)
  2. Sinking Feeling (3:32)
  3. Night of the Dancing Flame (3:26)
  4. Through Time (5:58)
  5. Sow into You (3:57)
  6. Dear Diary (5:51)
  7. If We're in Love (4:31)
  8. Ramalama (Bang Bang) (3:35)
  9. Ruby Blue (2:48)
  10. Off on It (5:23)
  11. Prelude to Love in the Making (0:54)
  12. The Closing of the Doors (3:29)
De zangeres van Moloko! Ik ben hier eigenlijk wel heel benieuwd naar.

herman schreef:

De zangeres van Moloko! Ik ben hier eigenlijk wel heel benieuwd naar.

Ik geloof dat ik meer geïntresseerd ben in het fenomeen Róisín an sich. Damn, ik denk dat ik materiaal voor vier lijvige traktaten heb wanneer ik die hitsige joligheid van haar weer mag horen (én liever nog: zien)

Een mens zou haast willen gaan geloven in reïncarnatie

Man, wat zou ik graag een asperge zijn die op haar krolse lippen rust

avatar van T.O.

Ben hier overigens ook erg benieuwd naar, erg goede zangeres vind ik.

Die eerste single If We're in Love is iig leuk en apart.

Ze heeft eerst de cd in EP vorm uitgebracht (4 EP's) . Ruby Blue vind ik een geweldige single!

avatar van Yak
Yak
Zachary Glass schreef:

(én liever nog: zien)

Dat kan. 1 Juli staat ze in de Paradiso.

Bloompje schreef:

Leuk, leuk, leuk. Ja, die single was fantastisch. Ik kruis de resterende vijftien dagen af, al was het de wachttijd voor mijn levensreddende bloedtransfusie.

Het tonale bloed dat door mijn aderen vloeit wordt steeds zuurstofarmer, en de homeopathische muziekjes waarmee ik de dag met doorworstel blijken hun doel te missen.

Ik red mezelf wanneer de avond valt door als hardleerse botanicus mijn kamerplantje te ontleden tot op het bladgroen.

Wat ik nodig heb is een precisiebombardement van gevoelsreddende sentimenten dat een nieuw popalbum kan teweegbrengen. Ja, dat is wat ik nodig heb - een popplaat die me beneveld van muzikale roesdrank doet dansen op de graven van mijn gestorven medemensen. Weg met de zedige weekachtigheid van het apotheekmeisje, bring on the dancin' miss Murphy. De kisten op het kerkhof zullen kraken onder de dreunende dancebeat van Hare Wulpsheid.

De asfaltneukers zullen instemmend in mijn richting knikken wanneer ik me al grasmaaiend laveloos luister naar deze nieuwe popplaat. Samen zullen we als goedlachse drankorgels de nacht bestrijden in hun flitsende Toyota's ... met op de stereo deze nieuwste release. We zullen het heil zingen over de kansen die de toekomst ons biedt, en hoe we die vervolgens lachend zullen versmaden.

Een popplaat mensen

_o_

Zeg, Zachary, wat mij betreft mag Oor of Humo je vandaag nog een contract aanbieden.

En ja, het fenomeen Róisín houdt mij ook wel bezig.

herman schreef:

In dat geval onderteken ik met gaarnte en gezwinde hand. Eindelijk zou ik dan kunnen aanschuiven aan de rijk beladen feestdis die wis en waarachtig mijn ware biotoop is. Schaars, letwel stijlvol geklede eerzame dames zouden hengelen naar mijn spaarzame, edoch geestesverlichtende complimentjes.

Ik zeg het u herrrman in vertrouwen: om de poen is het mij allemaal te doen

*edit* Ik bedenk me plotseling dat de hoedanigheid van popjournalist me misschien in staat stelt om een crème brûlée te nuttigen samen met la Murphy. Hier dat contract

Ramalama (Bang Bang).................lammedamadoendan dacht ondergetekende bij het verschijnen van een solo-uiting van mevrouw Murphy: luisteren die hap !!!

Met Moloko heb ik een beetje een rare verhouding: dan kan ik er niet naar luisteren en dan klaart het zonnetje als ik het hoor.
Haat-liefde dus (en ik heet echt geen Mark Brydon ).
Dus hoe zou dat solo gaan uitpakken ? Ach, niet eens zo heel verrassend (Moloko in het achterhoofd houdend).
Het blijft een beetje een gekke mevrouw: en die gekke mevrouw maakt ook een beetje gekke muziek. Gekke muziek zoals ze dat in Moloko ook deed. Het hangt dus ook nu weer af van hoe mijn pet staat. Er zijn nummers waarop ik naar de afstandbediening grijp om eens flink te skippen, en er zijn nummers waar ik geen genoeg van krijg (Ramalama (Bang Bang) en Ruby Blue bijvoorbeeld).

Doseren met mate dus wat mij betreft. Ik denk ook dat je dit vooral live moet zien, want dan is mevrouw Murphy op haar best.

De crème brûlée laat ik fijn over aan Zachary Kunnen ze samen lekker schrapen aan het harde korstje bovenop

avatar van swoon
ik heb hem vandaag gekocht, en de eerste indruk is heel apart maar goed.
Dit wordt een pareltje, maar ja, alles wat ik heb zijn pareltjes

avatar van Kos
Kos
Het is best leuk, maar ik heb de vervelende indruk dat die producenten heeeel erg hun best doen om origineel te klinken in plaats van dat ze het daadwerkelijk zijn.

Maar goed, luistert wel aardig weg.

avatar van T.O.
Er is maar één producer, namelijk Matthew Herbert

avatar van swoon
ik vind het een heerlijk plaatje.

Wat een mooie foto's in Oor! Je zou welhaast op slag verliefd worden op tante Róisín.

Ja, inderdaad! Ik zat ook al flink te kwijlen

Ik had bijna de pagina's er stiekem uitgescheurd, maar het was niet mijn Oor.

En zeggen dat ze het ex-lief is van Tom Barman, amaai!

dutch2
Echt waar? Lucky Bastard!!

Maar die foto's in de Oor zijn inderdaad bijzonder fraai.

Iemand die ze in wil scannen?

Of is deze Oor nog te koop? Het middenstuk met o.a. Kraftwerk en Ellen Allien zag er ook wel interessant uit.

dutch2
Helaas heb ik geen scanner. Maar -offtopic- die Oor is sowieso weer zeer de moeite waard. Ook Kaiser Chiefs, Foo Fighters en een artikel over Free Folk. Wel jammer dat er ook een suffige artikel over Johnny de Mol instaat. Maar ja, dat is geloof ik de survivalstrategie van de Oor en je kunt ze denk ik niet helemaal ongelijk daarin geven.
Zo, ontopic maar weer.

avatar van HiLL
Erg gaaf optreden op North Sea Jazz van deze te gekke vrouw! Wat een gek wijf zeg! Heel gaaf en een hele goede band. En gelukkig in het Paul Acket Paviljoen wat een hele goede sfeer heeft en een goede akoestiek. Heel gaaf optreden, zal eens meer gaan beluisteren van haar.

Ja, was een geweldig optreden inderdaad! Ik stond nagenoeg vooraan. Heb me trouwens laten vertellen dat haar colbertje aan haar tepels zat vastgelijmd. Schijnt een gangbare truc te zijn.

avatar van HiLL
herman schreef:

:O Cool vooraan ik kwam en het zat al helemaal vol, maar kon het redelijk goed zien, was erg goed.

Als je aan de achterkant van het Paviljoen langs de muur de trap af liep, kon je heel goed naar voren doorsteken. Ik was er pas een paar minuten voordat het begon, maar het werkte prima.

Goede band had ze ook mee. Vraag me af of Moloko ooit nog terug komt. Van mij hoeft het niet per se.

avatar van andré
Het moest even wennen, maar nu het kwartje gevallen is: fantastische plaat zeg! De laatste 2 Moloko-albums bevielen mij toch ook al uitstekend, maar hier gaat Roisin Murphy toch een stapje verder. Het is allemaal iets meer freaky, meer jazzy (beetje Tom Waits-achtige benadering - of ben ik de enige die dit hierin hoort?). Het grootste verschil met Moloko vind ik dat de typische ''Moloko-Groove' ontbreekt. Maar een kniesoor die daarop let, ik in ieder geval niet. Dit album kan gewoon prima naast Moloko bestaan. En ik hoop eigenlijk dat we in de toekomst van zowel Moloko als Roisin Murphy-solo kunnen genieten.

Ik ga trouwens volgende week zowiezo genieten van haar optreden op Lowlands vermoed ik

( Zachary man, ga ervoor, zoals u uw pen hanteert (of in dit geval, de knoppen) kunnen u dat maar weinig stervelingen na doen. )

Leuk album trouwens , Ruby Bleu, speciaal, maar in de positieve zin van het woord.

szyn.

ohmusica
Ik vind het teveel een producers album geworden, hoewel knap gedaan...

Aap
Eén van de meest verfrissende en originele albums die ik in tijden gehoord heb. Dat de 'Moloko-groove' ontbreekt is wat mij betreft een pluspunt, want Moloko is aan mij niet besteed.
Dat Matthew Herbert zich ermee bemoeit heeft is wel zeer hoorbaar. Ik vermoed dat liefhebbers hiervan het album Goodbye Swingtime van Matthew Herbert ook wel zullen waarderen.

Ik kocht de cd vanmiddag..! Jezus.. haha, wat een heerlijke, innovatieve, gewaagde muziek!

beaster1256
afschuwelijk slechte cd van ex zangeres van moloko ze kan niet zingen een beetje hijgen en kreunen en je hoort direct dat ze zeker geen muziek kan schrijven of zelfs songs maken , je hoort dat het genie van moloko wel degelijk dat gek mannetje was , dit is voor mij een van de slechtste platen van 2005 , echt de grootste desillusie van het jaar , en ik was een fan van moloko 0,5 en indien ik kon een 0 ervoor