Stevie Ray Vaughan and Double Trouble - The Sky Is Crying (1991)

Blues
Label: Epic

1. Boot Hill (2:16)
  2. The Sky Is Crying (4:38)
  3. Empty Arms (3:31)
  4. Little Wing (6:50)
  5. Wham (2:27)
  6. May I Have a Talk with You (5:50)
  7. Close to You (3:13)
  8. Chitlins con Carne (3:59)
  9. So Excited (3:32)
  10. Life by the Drop (2:28)
buddy
Lekkerrrr. Ben ik nou de enige hier die dit zo waardeert. Dit zijn nummers die tussen de albums door zijn opgenomen en nog wat outtakes. Maar dit is echt een waardig album. Weer 5 sterren er tegen aan. Waarom? Draai So Excited, Little Wing, Empty Arms en The Sky is Crying maar dan snap je wat ik bedoel. De rest is ook geweldig maar dit zijn van die nummers die in een keer bij je strot pakken en niet meer loslaten. Je hoeft trouwens geen blues fan te zijn om dit goed te vinden.

Ik vind dat als je ''Boot hill'' al opzet , je gewoon niet meer kan wachten om de rest van het album te horen ! Wat is dit verslavende muziek !
Geweldig !

jdb
Dit album is uitgebracht naar de dood van Stevie Ray Vaughan, door zijn broer Jimmy Vaughan als eerbetoon.
Dit zijn inderdaad nummers die nog niet op de andere albums van SRV waren verschenen!

Geniaal album!

avatar van animalkrullie
GEWELDIG!!
Zoals hij little wing vertolkt.... geniaal!!

avatar van Lamontagne
Geweldig album met outtakes van vorige opnames,
als deze man nog geleefd zou hebben wat voor een geweldige muziek hadden we dan nog niet meer gehad.

avatar van Motorhead
paar nummers ervan kwamen ook op blues in sunrise, die volgens mij door fender is uitgegeven.

avatar van Tijn79
Kan deze man ook iets verkeerd doen?!?
Ook dit is weer een prachtplaat, waarbij Life By The Drop een fan-f@#king-tastische uitschiter is!

deze plaat was en is nog steeds een dikke 5 waard , al was het maar als eerbetoon aan deze geweldige muzikant !

Father McKenzie
Lamontagne schreef:
Geweldig album met outtakes van vorige opnames,

Ik vind eerlijk gezegd, dat deze crack echt niet voor Jimi Hendrix moest onderdoen, wàt een klassebak!

Little Wing is hemels mooi, onbeschrijfelijk!

Daveydave
HashishVena schreef:
Little Wing is hemels mooi, onbeschrijfelijk!

Daar ben ik het helemaal mee eens
Hendrix Zijn versie was goed maar stevie zijn versie helemaal.
Vooral door de emotie waarmee stevie hem speelde

Lamontagne schreef:
Geweldig album met outtakes van vorige opnames,

Veel van hetzelfde vrees ik. Geweldige gitarist, maar heel erg origineel vind ik hem niet.

NIET orgineel???
ben ik absoluut echt heel heel heel erg niet met je eens

man, hij heeft in zijn eentje een totaal nieuw geluid gelanceerd.
sinds Vaughn wil zo ongeveer iedereen klinken als hij.

hij mag als mijlpaal in de blueshistorie worden gezien.

duizenden gitaristen doen sinds Vaughn hun best om zijn geluid en stijl te benaderen.

Noem er eens 5?

Begrijp me niet verkeerd. Het is een geweldige gitarist met inderdaad een eigen geluid (en dan bedoel ik dat letterlijk). Zijn muziek is echter niet heel erg origineel. Wel fris. En dat is al heel wat voor blues/rock.

Father McKenzie
Grindpad schreef:
NIET orgineel???
ben ik absoluut echt heel heel heel erg niet met je eens

man, hij heeft in zijn eentje een totaal nieuw geluid gelanceert.
sinds Vaughn wil zo ongeveer iedereen klinken als hij.

hij mag als mijlpaal in de blueshistorie worden gezien.

duizendne gitaristen doen sinds Vaughn hun best om zijn geluid en stijl te benaderen.

Geheel akkoord, artiesten als Bonamassa en Julian Sas hebben bij hem (en ook wel wat bij Rory Gallagher) de mosterd gehaald, als je het mij vraagt.

By the way, Grindpad, waarom geen quotatie???

Grindpad
ik kan er geen 5 benoemen omdat ik geen echte blueskenner ben verder.

ik refereerde ook naar de hobby gitaristen, de amateurs, de "jij en ik's",
als je gitaar speelt en vaak fora bezoekt, in gitaarzaken komt, magazines leest etc, weet je echt wel dat het Vaughn-geluid en zijn stijl een begrip is, een eikpunt.

zo mag het bijv bekend zijn dat sinds Vaughn de Ibanez tubescreamer ineens helemaal de shit is.

een TS808 re-issue is al 179 euri en een echte uit de jaren 80 doet nog veel meer.
en dat komt echt door Vaughn.

Daarnaast heeft Vaughn niet alleen een uniek en zeer bijzonder gitaargeluid, maar ook een unieke speelstijl.

laat ik het anders omdraaien:
noem jij VOOR Vaughn eens 5 gitaristen die al zo klonken?

Nicci
Ik zeg toch dat hij inderdaad een heel eigen geluid heeft? Maak je niet zo druk. En hij plaatste twee TS-en achter elkaar als ik het me goed herinner. Gelukkig was zijn spel niet uniek vanwege dat pedaaltje, maar vanwege het spel.
Het is de muziek die ik niet zo heel erg origineel vind.

Joy
grappig, dat iedereen wil klinken als vaughan maakt hem niet automatisch een goede muzikant of gitarist

wel bij de les blijven

Nicci
Ik ken eigenlijk geen voorbeeld van een slechte muzikant die door velen als een voorbeeld werd gezien.
Wel bij de les blijven.

yer missing the point

ut argument wordt aangevoerd om tot een beoordeling te komen en dat snijdt geen hout

@Joy:
onzin natuurlijk.
als een gitarist als zeer invloedrijk geldt, heeft hij dus iets goed gedaan.

voor de rest zijn we er wel zo'n beetje uit denk ik:
zijn geluidi s uniek
zijn speelstijl is uniek
het genre is verre van orgineel

Joy
zappa gold niet als zeer invloedrijk (sorry om zappa er weer bij te betrekken)

heeft dan ook niets goed gedaan?

of is de bewering niet omkeerbaar

Grindpad
nee, de bewering is inderdaad niet omkeerbaar.
dat lijkt me ook niet zo raar.
Zappa is als muzikant/personality zeer inloedrijk/bekend/charismatisch, alleen niet specifiek als gitarist.
Net als Prince.
Zeer grote naam maar heeft nooit specifiek vanwege nu net zijn gitaarspel in de spotlights gestaan; het zal duizenden aan hun reet roesten of hij nu met of zonder gitaar ten tonele verschijnt (terwijl hij een erg goede gitarist is eigenlijk!)

ik ben het dan ook met dat deel van je punt eens dat invloedrijk/uniek/charismatisch zijn niet automatisch betekent dat je een technisch goede muzikant bent.
voorbeelden genoeg (Kurt Cobain, Bob Dylan, Neil Young, Sex Pistols etc etc).
Prima muzikanten, grootse schrijvers maar sec genomen zeer matige gitaristen

maar ik blijf erbij dat gitaristen die als invloedrijk worden gezien vanwege hun gitaarspel, dus altijd goed tot zeer goed waren.
Dan zit je gewoon in het straatje Hendrix, Page, Clapton, Iommi, Malmsteen, Vaughn, Vai, Satriani, Dimebag, etc, voorbeelden te over. er zullen vast namen ontbreken of namen voor discussie vatbaar zijn, maar you get the point.

i get the point

ach vaughan is een reetegoeie gitarist, maar waar ik steeds op stuk loop is het genre blues

imo nog steeds een erg beperkt genre

rory gallagher wist er zon eigen draai aan te geven dat het weer hele boeiende muziek werd, maar in de basis is het immer hetzelfde

avatar van My Addiction
Toch wel de king of blues.
Sorry B B King.

avatar van Oldfart
Nog iets verder in de materie duiken 'My Addiction' voordat je dit soort uitspraken doet....Vaughan was een begenadigd gitarist, maar daarvan zijn er vele.

Verder was Vaughan te weinig origineel om die titel te mogen dragen.
Het goed (na-) spelen of interpreteren van materiaal van anderen maakt iemand nog niet tot 'the king' .

Op dit album bijvoorbeeld, staan welgeteld 2 eigen composities:

"Boot Hill" (onbekend)
"The Sky Is Crying" (Elmore James, Morris Levy, Clarence Lewis)
"Empty Arms" (Vaughan)
"Little Wing" (Jimi Hendrix)
"Wham" (Lonnie Mack)
"May I Have a Talk with You" (Howlin' Wolf)
"Close to You" (Willie Dixon)
"Chitlins con Carne" (Kenny Burrell)
"So Excited" (Vaughan)
"Life by the Drop" (Doyle Bramhall, Barbara Logan)

Misschien eerst hier maar eens naar luisteren:

om daarna deze:

en deze: http://www.musicmeter.nl/al... te beluisteren

en B.B. King beoordelen zonder dit album ooit gehoord te hebben is onmogelijk:
volgens mij namelijk 1 van de beste bluesalbums ooit.

Wat betreft zijn stijl is Vaughan eigenlijk een combinatie van Hendrix en Albert King.
De grote verdienste van Stevie Ray was dat hij de blues onder de aandacht bracht van een hele nieuwe generatie.

avatar van Hendrix4live
Tja, je hebt een punt. Alleen je kan hem zeker wel een legend noemen en zeker een gitaargod:

YouTube - Stevie Ray Vaughan - Voodoo Chile (Slight Return)

(al staat ie niet op het album)

MrGuitar240
SRV is natuurlijk 1 van de meesters van de blanke blues. Heerlijke plaat waar het geweldige "Little wing" op staat. Ok: Jimi heeft het geschreven maar dit is toch echt de beste versie (ja, zelfs beter dan Dereks versie). Zo magistraal. Een one of a kind gitarist. Niet normaal meer. De titel track is natuurlijk ook geweldig (ook beter als Clapton verise: JA ECHT!). Ook leuk om iets jazzachtigs te horen zoals "Chitlins con carne". Al had SRV wel meer Jazz gerelateerde muziek. Vooral de laatste jaren. Zo'n groot verlies. Weer zo'n typisch geval van: Hoe zou hij gespeelt hebben als hij nog geleefd had!

Grindpad

ja geeuw maar, mannen van 55 horen om 2:17 al lang op bed te liggen.